Orolig och bokrecension

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bra men jag ska vara ärlig att jag är lite orolig och försöker inte få sådan panik över vad som sker just nu. Med corona och allt jag är lite nojig men jag är rädd samtidigt som jag vet att panik och ångest inte kommer hjälpa mig och inte göra det bättre. Jag försöker hålla mig inomhus så mycket som möjligt. Jag har ju hjärtproblem men vad jag vet och har hört så är det de äldre som är mest drabbade. Visst jag är i någon form i riskgrupp men jag är inte sjuk och har inte problem med lungorna. Så där är jag inte orolig men jag är rädd för att bli sjuk och få viruset. Och sjukhusen vet inte vad dom ska göra. Det skrämmer mig.

Så vad gör man när det är sådan kris och man helst ska hålla sig inomhus? Jo man läser böcker. Och jag är glad att jag är introvert nu när folk säger att man ska undvika folksamlingar för det gör jag i vanliga fall haha. Så de senaste dagarna har jag varit hemma läst än del och inte försöka få panik. Samtidigt som jag är lite nojig nu när jag ska börja studera på måndag att jag kan bli smittad så vill jag inte sluta leva. Och jag överlevede ju svininffluensans som var kanske 2010-2011 Kan det stämma? Det var ju kris där med så när jag tänker på det blir jag inte så orolig men jag är ju uppmärksam och vet att det kan hända. Hur tänker ni kring allt det här? Är det mycket i medierna som som spär på oroligheterna. Att nyhetsartiklar låter värre än vad det är?

Nu till bokrecension

Detta är andra delen i denna fristående serie handlar om Flamma som har sina krafter som kan styra andras tankar och beslut. Hon jobbar för kungen och annars använder hon inte sin kraft. Men en dag bestämmer hon sig för att åka till ett kungadöme i King city och efter en stund när hon har bott där ett tag ber kungen där om hjälp när ett krig är på väg. Hon bestämmer sig för att hjälpa dem och Flamma börjar använda sin kraft mycket mer och hon accepterar även vem hon är. Jag tyckte denna boken var väldigt seg det gick ett tag mellan att det hände saker. Så den var så där.

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Orolig och bokrecension

 1. Håller med om att man blir lite orolig och uppsträmd. Vi blir ju så utsatta för allt via medier, vilket gör att man blir ännu mer orolig… Hoppas vi får se en vändning på detta nu 💗

  Gillad av 1 person

 2. ja tror inte du behöver va orolig . då kan man lika väl bli smittad i affären liksom . så nä ja tror knappt man kan hålla sej undan så men ja äldre och som har andnings sjukdommar kol astma mm och hjärtproblem . sen kanske i kina är starkare virus men nä tror inte det starka kommer hit utan mer som infuensa bara men sur på de som inte vill testa sej som varit utomlans

  Gillad av 1 person

 3. Min man har också hjärtproblem, och visst tillhör ni en riskgrupp. Tror ändå att du kan slappna av lite. Tänker du på att tvätta händerna noga, undvika events med mycket folk, så tror jag du kommer långt. Ute i friska luften är det nästan omöjligt att bli smittad såvida ingen med corona nyser dig mitt i ansiktet 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Jag är inte orolig och tycker inte man ska vara det heller, att oroa sig för saker som inte hänt än skapar bara mer dåligt mående. Sen ska man såklart vara uppmärksam och följa vad som händer och rekommenderas men inte mer än så.
  Kul att kunna läsa lite då iallafall om man vill vara inne.

  Gillad av 1 person

 5. En del av mig tycker det är överdrivet samtidigt som jag känner att det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Att tänka på att undvika smittspridning är alltid bra. Just att förhindra smittspridning är egentligen enkelt om alla gör det dom ska. (Tvättar händerna ofta, nyser/hostar i armvecket och så vidare). Rapporteringen är ju hysterisk och det skrämmer upp folk tror jag. Kanske att jag hade tänkt annorlunda om jag också var i en riskgrupp.
  Jag tycker inte att du ska begränsa dig till att bara vara inne, du behöver frisk luft med.

  Gillad av 1 person

 6. Jag tror inte att du behöver vara så orolig, speciellt inte om du inte vistas i stora folksamlingar.. Jag känner att vissa medier är väldigt bra på att helt enkelt ge saklig information om corona medan andra hetsar upp stämningen och sprider panikkänslor genom sitt sätt at förmedla informationen. Man får använda sitt sunda förnuft helt enkelt

  Gillad av 1 person

 7. jag tror man får försöka leva så normalt det går tvätta dig noga med tvål och vatten och spriuta sig om man inte har tillgång till tvål och vatten och inte röra sig i ansiktet då man är ute och går och är i folksamlingar. Samt att man inte panikar upp sig fär mycket

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s