Det är ju upp till mig

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, jag har precis fått i mig lite kaffe och nyligen diskat. Det är extra gott med kaffe när man har gjort något. Tog hand om disken och även torkat bänken och kaffebryggaren. Känns skönt att få vara lite produktiv och få saker gjort. Idag är det fredag och vet inte riktigt vad som sker idag, ska försöka ta ett varv med dammsugaren också. Lika bra att passa på medan man har ork, och så känns det extra skönt sen att starta helgen.

Måste bara säga TACK till alla er som diskuterade och kommenterade inlägget ”lördag och funderingar” och ett speciellt tack till Diana hon har så rätt i det hon skrev.

Det är ju jag som ska läsa böckerna/boken och om jag väljer att läsa på engelska eller svenska är ju upp till mig så egentligen behöver jag ju inte tänka så mycket på vad andra tycker. Självklart om jag läser en bok av en svensk författare så läser jag ju på svenska. Men ja vill jag läsa en Stephen King på engelska så är det ju mitt val. Ingen annans. Och vi alla är ju olika vissa vill bara läsa på svenska oavsett så är det ju inge rätt eller fel. Man gör ju som man känner är bäst.
Diana om du ser detta så har jag svarat på kommentaren, och såklart svarat er andra med. ❤Som sagt tänker alldeles för mycket på vad andra tycker och tänker, hur jobbar man bort det? Nu till något annat, Härom dagen la jag upp en ny video länkar den här nere

Nu önskar jag er en riktigt fin helg!
Kram/Amanda

32 reaktioner på ”Det är ju upp till mig

 1. Kära du, du måste försöka lita på dig själv och att dina val är rätt för dig. Jag vet att folk kan tycka att man är ”snobbig” och ”tror att man är något” bara för att man läser på engelska. Så är det ju inte… dels slipper man översättarmissar och dels lär man sig en massa engelska. Jättebra!!! Så lita på dig själv, jag är säker på att vi är många som är redo att pusha dig och stötta dig ❤️

  Gillad av 1 person

 2. Det är bara bra med mig. Återhämtat mig i eftermiddag efter träningen i förmiddags.

  Skönt att ta kaffe efter ha varit lite produktiv 🙂.

  Du har helt rätt! Var & en bestämmer själva om dem vill läsa på svenska eller på något annat språk 🙂.

  Det är svårt att jobba bort att inte tänka vad andra tänker om en. Det tar tid. Men man får bara bestämma sig för att skita i alla andra & göra det man själv vill göra 👊😊

  Önskar dig med en fin helg❣️

  Gillad av 1 person

 3. Det är ingen annan som har att göra med hur du väljer att leva ditt liv. Det är upp till dig, gör som du vill med bokläsningen. Tänk så utvecklande det är att läsa på andra språk. Bästa sättet att lära sig är ju att läsa. Något jag brukar tänka när jag tänker alldeles för många negativa saker om mig själv är att ”vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra”. Och det är så sant!

  Gillad av 1 person

 4. Så duktig du har varit som har fixat i hemmet – heja heja!!! Men du väljer väl ändå själv?! Eller? Va fan ska andra lägga sig i med din bokläsning? Äsch skit i dom ignorera eller kapa banden, såna energi tjuvar behöver verkligen inte du 😘

  Gillad av 1 person

 5. Så skönt då man fixat hemma och det är klart. Klart du ska läsa på det språket du är mest bekväm med. Jag är så dålig på engelska så läser bara på svenska, Min man läser helst på engelska.

  Gillad av 1 person

 6. Det där med att inte bry sej så mycket vad andra tycker och tänker kommer med åren tycker jag. Men du kan ju alltid jobba lite med självkänslan, läs Mia Törnbloms Självkänsla.nu 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Våga tro mer på dig själv fina du ❤ Det viktiga är att vi gör det vi själva vill. Det är lätt att fundera på vad andra tycker och tänker, men andras tankar spelar ingen roll. Lyssna på dig och gör det som får dig att må bra ❤

  Gillad av 1 person

 8. Det är ju valfritt vilket språk man läser böcker på tycker jag, en del böcker ä dessutom bättre på engelska men om läsarna inte gillar att läsa böcker på annat språk så kan de ju läsa den svenska versionen.. Så det är ju en valfrihetsfråga

  Gillad av 1 person

 9. Jag fick lära mig en sak på en rehab jag gick på för några år sedan. Många av oss är så beroende av vad alla ska tycka om en och vad alla tycker. Om du lyssnar på alla andra glöm inte att själv svara på frågan eller påståendet. Därefter kan du välja vilket svar som passar dig bäst. Då brukar man lyssna och gå efter det svar som stämmer överens med dig allra bäst

  Gillad av 1 person

 10. så duktig du är som orkar fixa hemma det tror jag med att jag ska göra här idag . det är ju verkligen upp till dej vad du tycker om att läsa gör din grej fina du 🙂

  Gillad av 1 person

 11. Jag tycker om att läsa på både svenska och engelska, lite mer utmanande på engelska men givande och kul. Klart du skall välja själv, strunta i vad andra säger. Jag har nästan slutat läsa helt, har aldrig tid så Det enda jag läser är barnböcker, men älskar att lyssna på böcker numera

  Gillad av 1 person

 12. Jag säger bara heja dig att läsa på olika språk, jag vill så gärna kunna läsa på engelska, det går ju men det går segt och jag har inte tålamod. Önskar så jag kunde. För när man läser en bok som är översatt, kan ju vissa delar försvinna om jag förstått det rätt, att det missas lite i översättningen.

  Låter som en härlig fredag inför helgen. Hoppas helgen blir fin! Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s