Köper jag böcker?

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, är nyduschad så det känns väldigt bra efter en varm dag. Igår frågade https://www.saramadeleine.se/ om jag brukar köpa böcker eller om jag bara lånar från biblioteket. Och fick jag så skulle jag köpa böcker mer än vad jag redan gör😂 Samtidigt tycker jag att man ska använda biblioteken om man har det. Så ja jag köper böcker och älskar det. Det är det bästa jag vet. Det bästa paketen är när man har beställt från bokus eller adlibris. Men när bokrean hade varit så bestämde jag mig för att ha köpstopp på att köpa böcker. Så har inte köpt böcker på några månader. Men finns det böcker jag vill ha. Ja. Men man kan ju inte bara köpa böcker. 😂Eller jo det kan man men ja man måste ju äta. Men här kommer några böcker jag vill ha.

Jag vill ha trilogin som Siri Pettersen har skrivit som heter korpringarna

Valde att låna böckerna på biblioteket för jag var inte helt säker på om jag skulle tycka om böckerna och det gör jag så vill ha böckerna. Håller på med del 2 nu. Trots att jag har lånat både del 2 och 1 så vill jag ha serien hemma och även hennes nya serie som hon nyligen kom ut med som heter vardari och bok 1 heter järnulven.

Bild från bokus

Denna vill jag med ha, Jonas Gardells nya bok som kommer ut i September. Så absolut det finns böcker och detta är bara några. Jag tycker även samtidigt att man ska använda biblioteket om man har det och försöker bli bättre på att använda mitt bibliotek. Men om jag hade plats och även om jag har pengar så behöver man ju köpa annat än bara böcker. Och man ska ju hinna läsa böckerna också. Jag älskar dock att köpa böcker och älskar att gå och kolla på second hand för kommer alltid ut med böcker om jag går på loppis😂 Tycker även om att gå på bokhandler, Men tycker det är jättebra att bibliotek finns utifall man inte vet om man gillar en bok så kan man ju låna den där och läsa den innan man köper den.
Jag blev inspirerad till det här inlägget när jag såg orskullans fråga om jag brukar köpa böcker. Så här har ni några som jag vill ha, samt mina tankar om bibliotek.

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Köper jag böcker?

 1. De böcker jag köper är från secondhand, alltid när nån bok jag vill ha finns på rea har jag aldrig råd ändå. Och jag tycker det är bra att nyttjabibblan och därför gör jag det mest, plus recex.

  Gillad av 2 personer

 2. Jag förstår hur du tänker med att låna böcker. Jag lånade mycket böcker förr. Nu vill jag hellre äga böcker. Mest för att Loui också tycker om böcker. Jag vill att han ska många att välja på hemma 🙂

  Gillad av 2 personer

 3. Vissa böcker vill jag ha kvar för att de är bra och för att jag kan tänka mig att läsa om dem. Däremot tycker jag att det är väldigt dyrt med inbundna böcker och köper mest pocket, som inte är lika fina i bokhyllan 🙂

  Gillad av 2 personer

 4. Jag är värdelös på att nyttja biblioteket, jag lyssnar dock mkt på ljudböcker och det är ju typ som att låna böcker. Storytel har jag ju alltid med mig i telefonen.
  Jag älskar pocketböcker så de böcker som jag vill ha köper jag i pocket. Jag kan inte tänka mig att älska en bok och sedan tvingas att lämna tillbaka den till biblioteket usch nä det är ju som att slita av sig en lem. haha
  Men jag ska försöka bli bättre på att låna böcker, hoppas jag iaf.

  Gillad av 2 personer

 5. Så gör jag också – lånar på biblan eller lyssnar på storytel och tycker jag om dem så köper jag dem senare. Vill bygga ut mitt bibliotek ju

  Gillad av 2 personer

 6. Tänk så olika det kan vara. Jag älskar att läsa men vill inte ha böckerna kvar, avskyr bokhyllor. Så jag lånar eller köper och ger bort. Läser aldrig en bok mer än en gång.

  Gillad av 2 personer

 7. Älskar att köpa böcker, men har gav mig själv köpstopp efter förra Bokmässan och efter det har det bara blivit kursböcker. Gillar våra gina bibliotek och tyvärr har jag inte varit där så mycket sista tiden.

  Gillad av 2 personer

 8. Jag köper själv mest böcker, men då allra mest på Second hand vilket även du gör. Men det där med bokpaket från Adlibris förstår jag känslan med absolut. Själv skulle jag vilja samla på mig kalenderböcker (barnböcker) jag har: julen i stora skogen, sommar i stora skogen, tro på tomten och Skorstens jul. Men hade så gärna velat ha fler. Tyvärr tycks de aldrig finnas på loppis 🤪

  Gillad av 2 personer

 9. Jag lånade böcker mycket förr när jag läste som mest nu köper jag ibland om det är rea men jag läser inte så mycket nu. Dom böcker jag läser är för Karim om jag orkar. Jag är dyslektiker och är jag lite trött så kan bokstäverna hoppa och då kan jag inte läsa

  Gillad av 2 personer

 10. Jag köper böcker i perioder men har inte köpt på ett tag också. Jag har oftast hitta böcker på second hand. Där har jag bland annat hittat en tung tegelsten om andra världskriget för bara 50kr och ny skulle den säkert gått på 500kr.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s