Filmer & Serier Jag Har Sett #3

Hej!
Hur mår ni?
Jag tänkte att jag nu skulle dela med mig av lite filmer eller serier som jag nyligen har sett på. Märker att dessa inlägg uppskattas så varför inte fortsätta.
Vi börjar med filmen som jag och min sambo såg tidigare i veckan.

Original titel: The silence of the lambs (1991)

Ja, vi har ju tidigare kollat på de andra Hannibal filmerna men jag hade ju inte sett denna så nu tidigare i veckan plockade vi fram popcorn och hade filmkväll och kollade på denna. Jag tyckte den var sevärd kanske lite seg vissa stunder men helt klart sevärd. Vi köpte den på youtube.
Handling: En psykopat som går under namnet Buffalo Bill kidnappar och mördar unga kvinnor i mellanvästern i USA. I tron om att bästa sättet att fånga Buffalo Bill är att prata med någon som vet hur en mördare tänker, skickas FBI-agenten Clarice Starling för att intervjua en galen fånge. Psykiatrikern Dr. Hannibal Lecter. Som själv sitter inspärrad. Men kommer FBI kunna stoppa mördaren?

Trailer👆Men jag tror de flesta känner till filmen. Men det är helt klart en 90-tals klassiker och jag tycker Antony Hopins gör rollen som hannibal så bra.

Nästa är en serie vi äntligen har kollat klart på
Z Nation (2014-2018)

Denna serie har vi kollat på över 1 år tror jag. Då alla 5 säsonger finns ute på netflix så har det ju tagit en stund att se klart och och ibland har vi tagit paus från serien med. Men nu igår blev vi klara med serien och det känns faktiskt skönt. Vi båda har tyckt att serien var sevärd men sista säsongen kändes ja kanske lite onödig. Men vi ångrar inte att vi såg serien.
Handling: Ett team ger sig ut på ett äventyr och uppdrag om att rädda den ända människan som har överlevt ett zombievirus. Ihop om att han kan vara nyckeln till ett vaccin. Men blir det så enkelt. Och med en ny värld med zombisar i så blir vägen lång. Ska tilläggas att man ska inte äta medan man ser på serien om man är känslig.

Här har ni trailern till första säsongen. Detta är en serie som inte är så känd tror jag. 👆 Men serien är sevärd tyckte vi. Känns dock skönt att nu äntligen vara klar med den.

Sista jag tänkte ta upp är faktiskt den senaste filmen jag såg vilket var igår när jag skriver detta (5/2) Igår kväll såg jag en film på disney + som hette svärdet i stenen. originaltitel: The sword in the stone från 1963.

Handling: England är utan en riktig kung och ett svärd är fastkilat i en sten, men eftersom ingen får loss den från stenen så glöms snart svärdet och stenen bort. Tills en dag då Arthur hittar en kyrkogård…. Jag och sambon kollar nu på serien Merlin som finns på Netflix och i den serien nämns denna sten och svärd. Och eftersom jag inte hade sett filmen innan så förstod jag inte riktigt. Men nu har jag sett denna film och den var riktigt bra och mysig.

Disneyfilmer är ju riktigt mysiga och bra och jag är glad över att jag nu även har sett en annan disneyfilm. Och nu förstår jag kopplingen mellan den här och i serien Merlin.
Vad för filmer har ni sett nyligen? Som ni märker så kollar jag på det mesta och jag tycker inte att man kan bli för gammal för disney. Jag blir 28 i år och älskar de äldre disneyfilmerna.

Kram/Amanda

17 reaktioner på ”Filmer & Serier Jag Har Sett #3

 1. Vad roligt med lite tips på filmer och serie tips. Jag har sett någon liknande zombie film, men jag tyckte bara att de var konstig. Svärdet i stenen ska jag se med Loui. Jag älskar också Disney filmer och serier, bara för att man passerat en viss ålder så behöver man inte sluta titta på tecknade filmer.

  Gilla

 2. Disneyfilmer blir man aldrig för gammal för. Tråkiga är att de nya som görs oftast inte är lika bra. Men älskar gamla Disney väldigt mycket, ser också på det mesta. 🙂 kollar just nu one tree hill

  Gilla

 3. Man kan aldrig bli för gammal för Disney! Svärdet i Stenen är bra.
  Jag gillar När lammen tystnar men jag gillar nog Hannibal (filmen alltså) bättre.
  Zombies är inget som jag gillar att titta på så jag har inte sett serien.

  Gilla

 4. När lammen tystnar vet jag att jag sett för längesedan men minns inte när, men bra skådisar. Och Disney är absolut favorit, ja tecknat generellt egentligen är poppis, inte bara hos Varenne. Här utan även vi vuxna kollar mer än gärna på en bra Disney

  Gilla

 5. När lammen tystnar vågade jag knappt se. Minns att jag satt meden kudde framför ansiktet största delen. Var evigheter sen jag såg den. De andra har jag inte sett. Ser så lite på film

  Gilla

 6. Kul med serie & film tips 🙂.

  Serien Z nation sökte jag på Viaplay. Men tyvärr. Den fanns inte där.
  Svärdet i stenen är ju en klassiker Disney film. Den är bra.

  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 7. Älskar med Disney.. Senaste filmen vi kollade på hela familjen var Encanto.. 😉 Annars gillar jag serien Smallville (typiskt 90-tal).

  Gilla

 8. Tycker det är väldigt kul att du tar dig tid att recensera såhär 🙏🏻 riktigt intressant! Ska kolla in den serien för har inte hört om den innan faktiskt ☺️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s