Hej WordPress

Hej!

Hur mår ni?

Som ni ser så har jag fixat en blogg här, nouw funkar men det är ändå tråkigt att inläggen inte syns när man delar nytt. Det står bara: nouw.com vilket jag tycker är lite irriterande. Och så är jag sugen på att testa denna bloggportal då jag har hört att den ska vara bra. Och jag har kollat runt lite och man är inte helt ensam. Om du läser min blogg på nouw redan så kan du fortsätta följa mig här genom att du söker på min blogg i sökfältet på nyheter där de senaste inläggen från personer kommer upp som du redan följer. Vilket jag tycker är både smart och bra av nouw. Så jag hoppas verkligen att ni följer med mig här på denna blogg. Kommer givetvis vara samma typ av inlägg från mig. Ända skillnaden är portalen. Vet att Moa https://moafidelie.com/ och jag följer henne här via nouw. Men nog om detta.

Idag har jag varit till Norberg med farmor och farfar, var det trevligt? Ja men jag har nu även bestämt mig att jag behöver ett Break/semester från farmor. Så som hon behandlar mig nu gillar jag inte alls och mår inge bra av det.När jag kom hem nu så hade jag sån frustration och jag kände att jag har fått nog. Jag är 24 och inte 4, jag känner att farmor måste inse att jag är vuxen och att jag gör misstag som vem som helst hon kan inte skydda mig. Hon behandlar mig som en 4 åring och jag får knappt säga vad jag tycker och tänker, hon anser ju att hon vet hur jag fungerar men jag är inte så säker på det. Hon tror att jag är 4 åringen som var alla till lags och och inte sa ifrån. Och så har det varit hela min uppväxt. Ingen frågade mig vad JAG ville göra utan bara körde på, och nu är jag så trött på det. Spelar ingen roll om det är farmor eller någon annan jag vill att folk ska fråga mig vad jag vill göra så jag både hittar och lär känna mig mer. Jag har såklart jättesvårt att säga eller ens veta vad jag vill göra. Men kör man bara på utan att fråga mig innan så lär jag mig inte heller att veta vad jag vill. Jag trodde vi bara skulle åka iväg och fika men tydligen skulle vi gå runt där. Hon frågade mig inte vad jag ville kolla på ens utan bara körde på. Och ja jag kan erkänna att jag blev sur och irriterad. Men känslan jag hade när hon höll på och dalta med mig osv gillar jag inte. Hon har självklart daltat med mig sen länge men nu vill jag att hon börjar se mig som en kvinna och inte som ett barn. Till och med farfar behandlar mig som en vuxen och han bryr sig också om mig och det vet jag för det har han sagt. Sen så brukar farmor prata för mig antar att det har med att göra att hon är van då hon har jobbat som personlig assistent och sen att jag inte riktigt har varit så social som jag är idag. Jag har varit tystlåten och ännu mera blyg än vad jag är idag. Nu känner jag dock att jag är mer social visst jag är fortfarande blyg och lite socialt akward. Men om någon håller mig tillbaka så får jag heller aldrig lära mig. Så trots att jag sitter här och skriver med dundrande huvudvärk så är jag glad att jag och vi kom iväg. För nu vet jag vad mitt hjärta innerst inne skriker efter och det är att få hitta mig själv och vem jag är.Och jag BEHÖVER en LÅNG semester från farmor. Just nu har jag henne runt halsen på mig och jag är säker på att hon tar all min energi, jag behöver ha henne på några 1000 mils avstånd. Jag kommer inte slänga henne helt ur mitt liv men jag kommer be henne backa några flera tusen meter på måndag när jag och Jane träffar henne. För de jag behöver nu är ett BREAK från farmor så jag kan andas igen och börja hitta mig själv och vem jag är. Och jag är så glad att min godman(jane) förstår mig och står bakom mig i detta.

Som ett avslut på detta inlägg visar jag vad jag fikade när vi var i Norberg:

Min är räksmörgåsen

Nu ska jag sätta mig och svara på massa kommentarer har inte hunnit gjort de än. Ber om ursäkt men jag har läst dom ❤

Kram/Amanda

Där uppe i det fältet kan ni söka på min blogg på wordpress så kan ni fortsätta följa mig. Fast jag använder wordpress.
Kram/Amanda

65 reaktioner på ”Hej WordPress

 1. Vad roligt att du har flyttat din blogg. Jag upplever lite att din farmor verkligen bryr sig om dig och vill dig väl men att det kan bli lite för väl. Om hon har jobbar som personlig assistent i många så kan det vara så att hon kanske lever kvar i den rollen. Sen förstår jag dig också. När ni gick där så kanske hon väntade på att du skulle säga vilken butik som du ville gå in på 🙂

  Gilla

 2. kul med ny blogg, men vad jobbigt med en farmor som behandlar dig så, jag hade nog inte stått ut om det var så, hade nog pratat med henne på ett fint sätt.
  Du är ju vuxen och bör behandlas därefter.
  kraam

  Gilla

 3. Jag tycker att du gör helt rätt!
  Du ska må bra och det är skönt att läsa att du har ett stöd med.
  Välkommen till WordPress den är 1000 gånger bättre än nouw som bara krånglade hela tiden.

  Gilla

 4. Hoppas du ska trivas bättre på denna plattformen!
  Ja ta paus från människor som inte behandlar dig bra! Även om det är familj

  Gilla

 5. Du har helt rätt! Ingen annan kan veta hur du känner/tycker!! Du är värd att få känns dig ”fri”. Skulle ni inte ha samtal med din farmor snart? Kram

  Gilla

 6. Hoppas detta funkR bättre! Tråkigt du bytte bloggportal!
  Men hoppas denna funkAr bättre skriv gärna till mig om de gör de!

  Härlig dag du haft utöver det ❤
  Lägg till mig på snapchat om du har : dundersjoberg 🙂 ❤️

  Gilla

 7. Jösses vad god den där räkmackan såg ut…sitter här och är superhungrig men kan inte riktigt förmå mig att äta just nu. Har du sagt till din farmor att sluta dalta och behandla dig som en 4-åring? Eller det kanske är det du ska göra tillsammans med Jane på måndag? Hon kanske inte inser hur hon beter sig, det måste vara superirriterande så jag förstår om du blir sur och grinig.

  Gilla

 8. Så kul att du hittat hit nu också vännen. Jag lovar att du kommer trivas SÅ BRA efter inkörsperioden. Jag älskar redan den här ”portalen”.

  Tycker du resonerar så klokt om din farmor och jag kommer peppa och heja på dig så att du står på dig! Säg till om det blir svårt så fixar vi en pepp-fika när lillebror Frank kommit. Kram!

  Gilla

 9. Önskar dig all lycka på den nya portalen och hoppas att det kommer gå dubbelt så bättre för dig här. Jag stannar kvar på nouw så får vi se vad som händer i framtiden, kram

  Gilla

 10. Så skönt ändå att du har kommit till en insikt om vad som känns bäst för dig. Även om det är ett tufft beslut så måste det ju kännas bra att kunna ta ett sådant för sig själv 🙂

  Gilla

 11. Det är viktigt att du får känna dig vuxen och ta egna beslut. Bra att ni pratar med farmor. Hon vill säkert bara väl men i bland blir det bara fel. Hon måste låta dig få leva ditt liv.

  Gilla

 12. Lycka till med din nya portal- var inne på samma sak som någon annan här. Hon vill dig bara väl, och är rädd om dig. Däremot är det så viktigt att höra vad du vill, vad du tycker och stötta dig i dina val så länge du inte skadar dig själv eller andra. Svår balansgång, speciellt då det finns känslor med.

  Gilla

  • Ja jag tycker att det är viktigt att båda lyssnar på varann och inte bara att lyssna på den ena. Jag önskar att hon kunde stötta mig mer än att se de misstagen jag har gjort

   Gilla

 13. Vad skönt att du ändå kommit till den punkten att du kan säga stopp och få ett break! Hoppas det blir bättre mellan er sen och att hon förstår!

  Gilla

  • Ja vi var på Elsas café i Norberg och det var mysigt där. Synd bara att det inte var någon sol som värmde
   Ja jag ser både kommentaren och att du följer mig😊

   Gilla

 14. Så roligt att du är på WP nu!😊 Då kan vi följa varandra här.
  Jag tror att det kommer bli nyttigt och bra att du och din farmor pratar ut med varandra på mötet. Så länge orsaken till att människor gör som dom gör är välvilja och omtanke brukar det mesta lösa sig tillsist. Det finns så att säga rätt känslor i botten av relationen. Ibland kan omtanke komma till uttryck på sätt som man inte vill, men relationer brukar gå att rädda om man verkligen öppet, ärligt, vänligt och respektfullt pratar ut med varandra❤

  Gilla

  • Absolut det tycker jag att vi gör! Vi följer varann. Ja och jag hoppas att hon lyssnar och tar in det jag säger för jag vill ju inte ha det såhär

   Gilla

 15. Jag har också funderat på att byta portal , men är för FEG hahah ! Va skönt att du haft en bra dag trots att det är lite jobbigt med din farmor ♡♡ hoppas de löser sig

  Gilla

 16. Hoppas att det fungerar bättre nu med bloggen. Men vad jobbigt för dig att du inte har någon bra relation just nu till din farmor. Du får kanske säga till på skarpen att nu är det bra.

  Gilla

 17. Schysst med en ny blogg. Hoppas att du ska trivas på wordpress. 🙂 Jag tycker dock att jag läste det här inlägget på nouw redan? Eller är jag helt förvirrad? Nånstans har jag kommenterat om farmor. Jag vet inte vad jag gör.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s