Vilodag och måndag

Hej! Hur mår ni?

Igår bloggade jag inget, jag hade ingen jättelust då jag ändå inte hade gjort så mycket. Jag var rätt trött när jag vaknade så jag somnade en stund på soffan i vanlig ordning och sen var jag till affären och hadlade mjölk jag aldrig var ut i regnet i lördags. Sen kände jag också att en vilodag ändå skulle kännas bra så jag fick lite energi. Men igår till middag provade jag en ny pizza från grandioza det var med mozzarella och vegitarisk och den var faktiskt riktigt god.

Detta är något jag skulle kunna köpa igen. Den var god.

Nu Tänkte jag även berätta lite hur det gick på mötet hos farmor. Det gick bra, farmor pratade på som vanligt och så. Ska man få göra sin röst hörd får man tala högt om man säger så. Så det slutade med att J fick säga till henne att jag hade något att säga. Så jag berättade att jag ville ha mer space att jag vill att hon backar. Dock tyckte hon ju redan att hon hade backat mycket redan. Men ja, sen bad jag henne sluta med att ta upp det här med att jag har lånat pengar hela tiden och att jag nu har gått vidare från den tiden och faktiskt lärt mig. Så hon ska tänka på de att inte ta upp det. Vilket känns bra för mig. Det roliga var ju att farfar kom in mot slutet och då berättade farmor för farfar vad jag hade sagt att jag ville att hon skulle backa och inte behandla mig som ett barn. Och farfar har ju sagt till henne hela tiden att hon borde låta mig göra saker själv och ja sluta hålla på som jag vore 4. Utan att hon mer gör som farfar. säger vad du tycker och tänker men ändå göra som jag vill, eller att det är ändå jag som bestämmer. Han finns farfar men säger jag inte att jag vill ha hjälp så låter han mig göra sakerna. Medan farmor är tvärtom och gärna om hon fick bestämma skulle göra allt eller ”ta hand om mig” Så jag gav ett exempel: behandla mig som farfar gör, han finns där och hjälper mig men han kör inte över mig, som farmor lätt gör. Hon sa då att det är svårt för henne vilket jag delvis förstår. Men jag vill inte att hon skyddar mig. Eller det får hon ju göra till viss mån men det får inte bli för mycket som det har blivit. Och J sa att jag vill kunna spread my wings och att hon inte håller mig tillbaka Så min godman hjälpte till där. Hon sa om jag ber om hjälp så ska hon hjälpa mig ber jag inte om hjälp så får jag försöka själv/får jag fixa det själv. Och det är ju så jag vill att hon ska göra. För det är så farfar gör. Och det är ju så jag lär mig också. Så ja det gick bra det kommer nog bli lite tufft för farmor då hon gärna tar hand om mig och så. Men jag känner mig ändå friare nu än tidigare. Nu har jag berättat att jag känner att när hon daltar med mig och gärna kör över mig så känns det inge bra. Allt det jag har pratat om på bloggen vet hon om nu. Och hon vet om att jag känner att hon försöker hålla mig tillbaka när jag växer varje dag och att det känns inge bra. att om jag också känner att det räcker med 2h så är det okej men farmor vill ju att jag ska umgås med henne längre dels för att hon tror att jag är ensam men då sa vi att jag inte är ensam längre jag har ju några vänner nu tack vare bloggen Så min godman hjälpte till där med att säga att jag inte var ensam Och så sa jag igen att jag trivs med att vara själv. Kanske inte 24/7 men ofta. Men farmor tror nog nånstans att jag fortfarande mår dåligt men mycket har hänt det senaste halvåret. Så jag hoppas att nästa gång när jag säger att jag vill gå hem så låter hon mig det. Oavsett om det är kallas eller inte för jag blir så trött av att vara social en längre tid.

Berättade även att jag är glad att jag fick lära mig denna läxa med att låna ut pengar. Att det ska man inte göra. Jag känner att jag har vuxit jättemycket och inte alls är samma naiva flicka som då när de hände. Och det sa jag även till farmor och min godman stämde in. Och att jag nu vill hitta och lära känna mig själv. Och att jag är trött på att folk kör över mig och inte lyssnar. Farmor har ju svårt att vara tyst men det vet hon, Haha men jag känner mig nöjd med mötet som sagt. Nu tror och hoppas jag att farmor låter mig visa henne att jag har vuxit och inte är samma naiva flicka längre. Och att hon låter mig testa mina vingar än att hålla mig tillbaka. Och nånstans så tror jag att hon nu kommer göra det. Farfar har ju hela tiden sagt åt henne men det kanske krävs att jag säger ifrån. Jag tror dock att jag kommer få säga ifrån en del fortfarande men hon sa att hon ska backa undan ännu mer. Och jag tror faktiskt hon kommer göra det. Hon kom jättebra överens med min godman. Så det känns som jag har fått lite mer luft idag. Kan andas lite mer För trots allt när det kommer till slutändan. Låna inte ut pengar till någon, lyssna alltid på magkänslan. Alla människor är inte världens bästa. Och min magkänsla säger att min farmor kommer få låta mig växa och ge mig mer space (trots att hon redan tycker att hon har gjort det) Och försöka att behandla mig mer som en vuxen. Detta var inget nytt för henne och höra. Farfar har sagt åt henne, men jag tror nu när hon vet att jag har min godman så kommer det nog gå bättre med att inte försöka hålla mig tillbaka. Hon fick även J:s nummer så är hon orolig så kan hon höra av sig till henne. Vilket känns bra för mig för då kan jag satsa mer på mig själv än att gå och försöka förklara för farmor. Utan då kan jag fokusera på mig själv.

Nu ska jag avsluta detta. Kanske kommer mer om detta men just nu är jag lite trött efter allt och att behöva ta in allt. Samtidigt som jag känner att jag har energi nu. och jag känner mig nästan lite lyrisk haha. Jag tog mig en dusch och en till kopp kaffe när jag kom hem. Vilket inte hade hänt om jag lite hade sagt ifrån. Detta kommer bli bra, det känns som det. Jag hoppas iaf att det märks att jag mår bättre och känner att jag har mer styrka nu att jag kommer få det liv jag vill. För jag mår bättre nu efter att ha fått sagt de jag vill till farmor och känner. Känns verkligen som jag har kommit till starten på mitt nya liv. Bara för jag säger stopp, backa betyder inte att jag inte bryr mig om farmor. Bara att jag har blivit mer mogen och vuxen. Och vill leva som jag vill.

Kram/Amanda

23 reaktioner på ”Vilodag och måndag

 1. Så himla stolt över dig för att du har tagit upp det här med din farmor, det känns som att det har varit på tapeten så länge! Jag hoppas att hon kan acceptera din vilja framöver så att du får det space du behöver och mår ännu bättre för varje dag som går. Kram!

  Gilla

 2. Så skönt att du kunde berätta allt för din farmor och att hon förstod. Det är så bra att det känns skönt för dig nu. Vilodagar är bra att ha 🙂

  Gilla

 3. Vad modigt och bra av dig att säga ifrån. Det känns som du gjorde det på ett kärleksfullt sätt, med hjälp av din gode man och din farfar. Man växer ibland flera meter av att säga ifrån till de som är nära. Det är ju extra jobbigt men ack så nödvändigt. De träffar man ju ofta och de behöver få veta hur man verkligen känner. Det är ju kärlek❣️

  Gilla

 4. Skönt farmor förstod det brukar alltid göra det jaha ❤ eller aa ibland!
  Härligt med en bra dag! <:
  Hoppas du mår bra finsaste ❤

  Gilla

 5. Va skönt att höra. Njut av att få vara lyrisk. Att gå i borgen är att gå i sorgen sägs det så att låna ut pengar skulle jag bara göra för mina barn 🤗

  Gilla

 6. Skönt att du börjat prata om något som varit stor del i ditt liv, ja regn är aldrig kul att va utr i

  Gilla

 7. Åh det låter som att det var ett jätte bra samtal!
  Hoppas nu att farmor tar åt sig av vad som sas och inte glömmer bort det i praktiken 🙂
  Men då får du påminna henne 🙂

  Kram kram

  Gilla

 8. Så skönt att du har pratat med din farmor och fått säga det du vill ha sagt! Bara det är ju att växa som människa ♡ även om din farmor säkert bara vill väl så ska det ju inte bli för mycket för dig!

  Gilla

 9. Modigt av dig att våga säga som det är! Det är ju verkligen ett dilemma det där, när man har nån som vill ta hand om en så mycket att det blir FÖR mycket. Man vill ju inte såra, men ska man kunna växa och utvecklas, så måste man också få prova själv och även göra misstag. Hoppas din farmor förstår det och inte tar detta på fel sätt!

  Gilla

 10. Man måste ju faktiskt inte blogga varje dag så skönt med en paus. Kul att pizzan var god.
  Men skönt att ändå fått pratat även om det är tufft och jobbigt men bra att rensa luften lite

  Gilla

 11. så grym är du som sätter ner foten
  Nja den pizzan är väl ok men inget man skulle kunna åta mer än 1 gång i veckan haha
  finns så mycket godare på både vegetariskt och vegansk 😀

  Gilla

 12. vad kul att höra att mötet gick så bra , måste kännas så skönt för dig nu efteråt att ha fått prata ut med henne kring allt detta. ❤️

  Gilla

 13. Det låter verkligen som ni fick till ett bra samtal. Skönt att du fick säga hur du kände och också att du hade stödet från farfar och din gode man. Mm, pizza alltså. Som jag är svag för pizza.

  Gilla

 14. Så jävla bra och starkt vännen!! Imponeras av dig! Det är inte lätt att våga säga ifrån så fyfan vad bra du är! Kram ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s