Regniga lördag

Hej! Hur mår ni?

Här har jag fått lite gjort se sist, det började ju som sagt regna tidigare och det har regnat till och från. Och komiskt nog regnar det nu medan jag sitter och skriver detta. Inte lika kraftigt men det droppar fån fönstret. Känns lite tråkigt att juli månad börjar med regn och det verkar bara regna nu, i juni var det varmt och soligt men nu känns det som det har blivit höst. Lite tråkigt men vi får hoppas att det vänder snart. Så det blev inget med att gå till affären, förhoppningsvis kan jag gå dit imorgon. Så istället tog jag tag i att svara på kommentarer. När jag var klar med det tog jag tag i att raka mina ben. Som sagt om man rakar benen i tid så slipper man sitta 2h på toa och det gör mindre ont (använder epilator) Idag var jag ju smart att ta fram grytbitar i tid så när jag var klar med benen började jag med maten.

Det blev:

Det blev faktiskt riktigt gott och det blev lite sting i det vilket jag älskar. Jag började vid halv 8 eller strax före. och lät det koka till ungefär 20;30

Du har:

Grytbitar

En halv köttbuljong.

Hel lök

Tomater

Paprika

Potatis

Valfria kryddor Jag hade vitpeppar, salt, vitlökspeppar,paprikakrydda Gör så här:

Sätt på vatten och låt det värmas upp lägg i buljongen, Börja skiva grytbitarna i tärningar, fortsätt sen med lök, tomater, paprikan. Lägg ner det i kastrullen. antingen kan du göra som mig att du kryddade innan du lägger i grönsakerna eller så gör du det efteråt. Sen medans detta stod och ungefär en halv timme-40 min senare skivar du potatisen och låt stå ungefär 15 min till. Sen är det klart. Jag lät det koka mellan 5-3 på spisen

Och under den halvtimmen -40 min så tog jag mig en dusch vilket var väldigt skönt mitt hår började kännas lite som smör så det var skönt med en dusch. Och det är ju så smart att låta maten stå och puttra medan man gör något annat. Så då får man även mer gjort. Och sist jag åt grytbitar stekte jag dem men jag har aldrig gjort långkok eller som nu låta det stå en timme. Och för att vara första gången blev jag nöjd. Köttet var kanske lite segt men inte alt för mycket. Lite tuggmotstånd men det är gott. Så helt klart nöjd. Vet ju att grytbitar helst ska stå flera timmar men nu blev det inte så. Väljer hellre babysteps och känna mig fram.

Hur gör du när du när du ska äta grytbitar?

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Regniga lördag

 1. vad kul du delar med dig av recept, jag brukar göra grytbitar efter ett recept jag och min mamma kommit på med nudlar ❤

  Gilla

 2. Här regnar det också för fullt och varmt är det inte. Så gott med grytbitar! Det var så längesen jag lagade såna att jag har glömt hur jag gjorde, men minns att det var sån mat som tog en väldans tid att laga😊

  Gilla

 3. Detta regn börjar bli tröttsamt. Regnat här like forever känns det som.
  Äter aldrig grytbitar om jag ska vara ärlig men det låter så gott.

  Gilla

 4. Jag brukar göra någon god gryta 🙂
  Här regnar de som tusan. Hela tiden. Prefekt för en inomhus dag:)

  Gilla

 5. Mig gör det inget att det regnar, jag tycker det är skönt med lite regn. Men jag tycker nog något annat om hela min semester regnar bort. Maten ser riktigt god ut, jag tycker om grytor.

  Gilla

 6. Ja regnet är trist, gubben var på väg att bära in ved till skjulet och då började det plötsligt regna. Han kom in ganska irriterad haha.
  Vill ha värme nu. Jag gör gärna kalops med grytbitar, så gott med långkok 👍

  Gilla

 7. Men vilken god mat, tack snälla för recept! Håller med att de är tråkigt med regnet och håller verkligen tummarna för att de vänder snart. Ha en fortsatt fin Söndag nu vännen🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s