2 böcker- Boktips!

Hej!

Hur mår ni? Jag tänkte dela med mig av 2 böcker som jag har lyssnat klart på ungefär samtidigt. Den sista blev klar idag och den andra igår om jag minns rätt. Så idag bjuder jag på 2 böcker som är verklighetsbaserade. Riktigt bra böcker och båda fick 4 stjärnor på storytel av mig.

Första boken handlar om när Mikael Lindnord var i Ecuador på multisport vm och tävlade. Hans lag hade kommit till stället där de kunde få vatten och mat innan de drog vidare in djungeln. När Mikael skulle äta såg han en hund som såg ensam och hungrig ut och var mycket smutsig och hade sår. Han gav hunden en köttbulle innan han gick tillbaka. När de började gå sen mot djungeln så fick de se att de var en hund som följde efter dom. Och på den vägen var det Mikael som döpte hunden till Arthur och Arthur kämpade på i vatten, i lera som får en att fastna. Mikael bestämmer sig för att ta med Arthur hem men det blir mycket jobb och lite sömn innan de kan åka hem för det är mycket papper som måste fixas. Deras historia blev en stor nyhet både i Sverige och utomlands.

Denna boken blev jag klar med idag och det handlar om Fredrik Sträng som ger sig ut och ska klättra K2 världens läskigaste berg och dödligaste. Man får följa med lite innan när han och hans team sponsorar denna resa så de får pengar. Hur de kommer till Pakistan där berget finns och så får man följa med på deras dagar tills den stora Dagen kommer. De ska nå toppen på K2. Men det blir en läskig resa för många. Något som skulle vara en härlig resa men som blir mycket värre. Ju mer och längre in i boken förstår man att K2 är världens läskigaste berg och dödligaste berg. Detta var också något som blev väldigt uppmärksammat på nyheterna runt 2008.

Här har vi dom 2 senaste böckerna jag har lyssnat på och det var 2 riktigt bra böcker som jag varmt rekommenderar om ni inte har läst dem.

Kram/Amanda

25 reaktioner på ”2 böcker- Boktips!

  1. Låter som några bra och spännande böcker men läser ju aldrig. Men verklighetsbaserade skulle jag läsa om några. Kul med tips iaf 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s