Filmer jag har sett under jul

Hej!
Hur mår ni?
Jag tänkte faktiskt i detta inlägg berätta vilka julfilmer jag har sett i år. Har inte blivit jättemånga men några har det blivit. Och nu i mellandagarna så kanske man är hemma och vad passar inte bättre med lite filmtips nu när det är så kallt ute, samt att man ska hålla sig hemma. Så vi börjar med den jag såg först.
Grinchen- Julen är stulen

Grinchen- Julen är stulen och är med Jim Carrey och tycker det var en mysig film. Som var värd att se. Och som alltid är Jim Carrey toppen. Älskar hans filmer. Finns på netflix Handlar om Grinchen som avskyr julen och tänker förstöra den genom att ta allt. Filmen har ett fint budskap i slutet.

Nästa film som jag såg som var en julfilm var faktiskt en barnfilm. Japp jag är 26 år och ibland ser jag fortfarande på barnfilmer. Speciellt under jul. Så nästa film som jag började se på kvällen på julafton var. Pettson och Findus: Tomtemaskinen.

Bild från Cmore

Handlar om när Findus vill träffa tomten då han har hört om att han brukar komma på julafton. Det är bara några dagar kvar till julafton och Pettson ska hinna fixa så Findus får träffa tomten. Det var en mysig film och mycket nostalgi då jag såg på Pettson och Findus som liten. Filmen finns på Cmore

3 och sista filmen jag har hunnit sett tror jag de flesta har sett och jag har nog sett vissa delar för flera år sedan. Igår (söndag kväll) kollade jag och pojkvännen film på kvällen och då blev det
Gremlins.

Jag tycker att filmen var helt okej kanske lite seg i början men mot slutet blev det bättre och man fick sig litet skratt. Efter att ha sett hela filmen nu så tycker jag att den var helt okej. Har dock sett bättre filmer. Filmen finns på netflix. Handlar om en far som kommer hem med en låda till sin son- En julklapp. Pappan säger att det är sonens ”nya pälsdjur” Det finns dock 3 regler och följer man de inte så blir det fel. Snart sker det som inte får ske och staden får en katastrof.

Så dessa 3 filmer har jag hunnit sett men tycker det är okej om man ser nån julfilm nu tills nyår. Men efter nyår då känns det som det är dags att kanske se annat. Så kanske hinner jag se ensam hemma med. Men kul att se två filmer som man inte sett. Både grinchen och Gremlins på så kort tid. Har ni sett några filmer i jul? Vill ni ha fler filmtips eller serietips berätta gärna det. Och ni får gärna tipsa mig om filmer. Dock är feelgood inte riktigt min grej. Både i filmer och böcker.

Kram/Amanda

27 reaktioner på ”Filmer jag har sett under jul

  1. Det är så mysigt & skönt att se massa film när det är skit väder ute 🙂.
    Den sista filmen du hade sett skulle jag kunna tänka mig att se.
    Jag gillar med barn filmer speciellt Astrid Lindgren & Disney 🙂.

    Gillad av 1 person

  2. Barnfilmer blir man aldrig för gammal för, särskilt inte underfundiga Pettson och FIndus. Tro det eller ej, jag är 52 år och har aldrig sett Gremlins…som var så populära i min ungdom…har inte blivit mycket julfilmer här…eller de har stått på men jag har så svårt att fokusera så tror jag sett en massa halva filmer 🙂

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s