Lördag och funderingar

Hej!
Hur mår ni?
Ja det står lördag på rubriken och jag vet att det är söndag men igår lördag så tog jag mig faktiskt ut och fick lite sol på mig. Jag behövde gå och handla så på väg till ICA så tog jag en liten omväg och fick lite sol på mig. Skönt var det och fick även lite handlat. Men det var skönt med lite friskluft och det var inte allt för kallt ute.
Idag är det söndag, det blir kanske ingen promenad funderar däremot på att baka en kladdkaka med daim. Den blev ju väldigt uppskattad härhemma och blev uppäten rätt snabbt.

Men nu till lite funderingar, det är ju snart bokrea… och jag har kollat runt men finns inte direkt någon jag vill ha som är på rean. Och just nu så har jag det svårt med koncentrationen, gäller både kurslitteratur och vanliga böcker. Men jag känner nånstans att jag vill läsa fler böcker på engelska. Förra året lyssnade jag på Harry Potter på engelska med Stephen fry. Och nu när jag inte har lyssnat på någon engelsk bok på ett tag så saknar jag det. Jag vet inte, känns som man ska läsa böckerna på svenska även fast författaren inte är svensk. Men jag vet inte ska man verkligen behöva läsa böcker på svenska bara för man är svensk? Självklart om man tycker det är lättare att läsa på svenska så är det ju klart att man ska läsa på svenska. Men eftersom att jag är bra på engelska och förstår så känner jag att varför inte. Men det är bara vad JAG känner. Alla tycker ju vi olika. Så böcker jag skulle vilja ha från bokrean i år är: tyvärr ingen. Det finns en bok av Stephen King med men det är den svenska versionen. Jag tycker att omslaget till det inte är så fin utan vill ha den engelska omslaget för den tilltalar mig mycket mer. Tyvärr är den inte med på rean så ja.

Bild lånad från adlibris

På svenska heter den ”institutet” Men här har vi engelska utgåvan och jag tycker denna är mycket finare. Älskar den blåa färgen. Denna bok kom ut antingen 2019 eller 2020. Så denna vill jag ha.
Så ja detta var lite funderingar jag har haft, å andra sidan så bestämmer jag väl själv om jag vill läsa på svenska eller engelska. Det är ju en smaksak. Jag har verkligen inget emot att läsa varken svenska eller engelska. Men ja man är ju svensk så ”ska” man inte läsa på svenska då? Men just nu känns det som att jag har tröttnat lite på att läsa på svenska… Ja jag vet inte, samtidigt som jag vet att det är upp till mig så känns det som folk kommer tycka att jag gör fel. Eller kommer tro att det är för svårt . Hmm vet att jag bryr mig alldeles för mycket om vad folk tycker. Så ja. Vill gärna höra era åsikter.
Förlåt om det blev ett långt inlägg nu. Behövde skriva av mig.

Kram/Amanda

27 reaktioner på ”Lördag och funderingar

 1. Jag tror att man förlorar en del i översättningen, men jag klarar inte att läsa på engelska för att det krävs mer koncentration än svenska böcker och pga utbrändheten har jag svårt att koncentrera mej tillräckligt. Så jag kör på med svenska böcker och har ett helt skåp som ska läsas och recenseras 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Min man läser helst på engelska, men har inte alls den kunskapen så jag känner mig bekväm med det tyvärr. Blir en konstig bokrea i år då man inte kan gå ut och titta efter vad man vill ha, Kladdkaka med dajm lät ju galet gott tycker jag. Sugen jag blev

  Gillad av 1 person

 3. Det är väl ingen som egentligen har anledning att tycka eller tänka över vilket språk man läser på…. jag läser gärna på engelska OM författaren har engelska som modersmål – jag läser gärna även på norska och på Danska om författarna kommer från de länderna – det blir ju bäst om böckerna inte är översatta. Min dotter läser bara böcker på engelska (då hon sällan läser något av svenska författare). Så det kan du väl också göra om du vill.

  Gillad av 1 person

  • Tack för din fina kommentar! Du har så rätt i det du säger att ingen behöver bry sig eller tycka hur och vad man läser. Så om jag vill läsa på engelska så kan jag göra det. Det är mitt val ☺️det är ju ändå jag som ska läsa

   Gilla

 4. Jag läser på svenska, men mest för att jag har problem med att läsa engelsk text och på så sätt tappar väldigt mycket av innehållet. Men förstått att många böcker är bättre på orginalspråk

  Gillad av 1 person

 5. Det är väl jättebra att du läser och lyssnar på engelska! Det är bra att hålla engelskan vid liv.
  Jag är urkass på att läsa och lyssna på böcker på engelska, jag vill men det blir liksom bara inte av.
  Jag har köpt en bok på engelska nu nyligen så nu får jag helt enkelt blir färdig till att läsa den.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s