Bokrecension: Bokskåpets hemlighet

Hej!
Hur mår ni?
Idag så tänkte jag berätta om månadens bok som jag och Marica (fröken rödlök) har läst i februari, i vår bokcirkel. https://nouw.com/frökenrödlök
Handlar om Rebecka som jobbar i Stockholm men en dag blir hennes mormor sjuk och Rebecka åker ner till Skåne där hon en gång bott. Medan hennes mormor ligger på sjukhuset tar Rebecka hand om mormors hus och hittar en dag brev från hennes mormors tid som ung. Snart inser hon att hennes familj inte har haft det så lätt.

 1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan? För mig så fick jag höra talas om denna bok hos en tjej som heter Victoria som har en youtube kanal och där har hon pratat om denna bok. Och jag ville direkt läsa den
 2. Vad kände du när du läste boken? Sorg, hopp glädje och en smula irritation ibland på hur huvudkaraktären (Rebecka) tänkte eller gjorde bla. Men ja sorg, hopp, glädje och irritation.
 3. Nånting i boken som fick dig att reagera starkt? Ja, Huvudkaraktärens sambo är inte alls så kärleksfull och tänker bara på karriären typ. Där är det bara jobb, jobb. Jag reagerade på hur frånvarande han verkade vara.
 4. Vad minns du speciellt med denna boken? Bla hennes sambo men även när boken går tillbaka i tiden då när Rebeckas mormor är ung och man får följa henne, minns det och tyckte det var kul.
 5. Vad var bäst / sämst med boken? Vet inte om jag tycker om det var något som var sämst. Känner inte att det fanns något som jag störde mig på förutom det jag redan har sagt. Boken är verkligen mysig och jag gillade att den hade en sån blandning.

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då? En mysig feelgood som tar upp familjehemligheter med blandning av kärlek vänskap och sorg.
7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären? Ja lite grann men inte så mycket Rebecka har svårt att följa sitt hjärta och det HON vill, hon tänker en hel del på vad andra tycker eller ska tycka. Just där kände jag igen mig.
8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke ? Varför? Ja Rebeckas mamma gillade jag inte till en början men man får en bättre förståelse mot slutet varför det är som det är och då förstod jag henne på ett bättre sätt.
9. Kan du rekommendera boken? Varför/ Varför inte Ja jag kan verkligen rekommendera den. Riktigt bra bok som gick fort att läsa. En feelgood med det klassiska men även en del historia.
10. Vad ger du boken för betyg? (1-10) Jag ger den en 10:a Lätt att läsa och var inte alls så sockersött som jag tycker feelgood kan vara. Denna kändes mer realistisk och gillade att den hade en del historia med så att det blev mer än det vanliga. Jag fastnade och hade svårt att sluta läsa.
Kram/Amanda

25 reaktioner på ”Bokrecension: Bokskåpets hemlighet

 1. Vilket roligt projekt att läsa och blogga om samma bok. Jag vill gärna läsa Bokskåpets hemlighet men har inte kommit till skott ännu, tycker det är spännande med svensk feelgood även om jag inte läst så mycket inom genren. Innehåller boken två olika tidsperspektiv? Efter stress och stiltje har jag haft riktigt bra läsveckor under vilka jag läst allt från romantisk feelgood till naturdikter. Mår så himla gott i hjärtat av läsandet. Dagarna blir helt klart roligare när man har en berättelse att försvinna in i.

  Gillad av 1 person

  • Jag läser inte så mycket inom den genren heller men börjat inse att det finns feelgood böcker som även passar mig. Men jag är kräsen när det kommer till feelgood. Älskar att läsa jag med så härligt

   Gilla

  • Vad kul att höra att du gillar våra bokrecensioner och härligt att det finns fler boknördar☺️
   Ja jag väntar på paket från bokrean 😁

   Gilla

 2. Låter som en väldigt bra bok. Här har man inte läst en bok på evigheter. Lyssnar på ljudböcker och har lyssnat på Hypnotisören av Lars kepler och nu fortsatt med paganinikontraktet som är andra boken i serien.

  Gillad av 1 person

 3. Har inte läst just den av Skybäck, bara en annan bok. Och så har jag precis köpt en bok av henne på rean. Ditt tips lägger jag till i min lyssna-lista så länge för att inte glömma det 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s