Sommarlov och matlagning

Hej!
Hur mår ni?
Här har det varit en lugn dag och det har inte alls hänt mycket. Jag har varit och hämtat ut paket och sedan varit till biblioteket och beställt kurslitteratur. Och nu på kvällen ställde jag mig och lagade mat. Blir ingen middag tror jag då vi åt en sen lunch men då har vi mat till imorgon redan färdigt vilket känns väldigt skönt. Jag hittade inspiration till maträtten här: https://www.mathem.se/recept/krispig-lax-i-kramig-parmesansas

Nu valde jag dock att skiva ner mina laxbitar och ha grädde och citronjuice istället men idén kommer därifrån. Sedan valde jag att att använda kryddor, jag använde vitpeppar och svartpeppar samt grillkrydda. Och några minuter innan laxen var klar hade jag i frysta grönsaker. När jag såg detta recept tänkte jag att jag kunde göra något liknade fast med citronjuice.

Bild från instastory amandizan_books

Det känns faktiskt väldigt skönt att veta att maten redan är klar till imorgon och man nu kan göra annat. Jag älskar att laga mat och nu får det stå och gro i sig alla kryddor över natten.😍 Kvällen blir nog lika lugn som resten av dagen. Jag samlar ny energi och kraft till min nästa kurs svenska 2 och det är skönt med lite sommarlov emellan. Jag njuter. 😍Hur gör ni lagar ni mat till dagen innan eller mycket så att ni har i flera dagar. Eller står ni och lagar mat varje dag. Berätta gärna vore intressant att veta. Jag har börjat laga maten kvällen innan mer eller att det blir matlådor över så att man har. Det är så jag oftast gör.
Blev ett inlägg som handlade mycket om mat men jag gillar oftast att laga mat och att äta mat.😉

Kram/Amanda

23 reaktioner på ”Sommarlov och matlagning

 1. Smart ju att laga maten dagen innan så den är färdig. Vi planerar inte våra rätter hemma utan tar det vi är sugna på för dagen. På grund av det blir det ju en hel del pasta….Tråkigt värre. Ibland händer det att jag förbereder matlåda till jobbet dagen innan dock men för det mesta ser jag till att det finns kvar rester. Den där rätten låter riktigt god faktiskt.

  Gillad av 2 personer

 2. Att förbereda maten är så skönt. Gott lät det också. Finns många bra rätter att förbereda och frysa in som man kan hitta när man inte orkar eller har tid att laga mat.

  Gillad av 2 personer

 3. Maten ser mycket god ut 😃. Det är lättare att improvisera i mat än i bakning.

  Vi gör stor kok när vi behöver göra mat. För då har vi i några dagar framåt.
  Sambon äter samma mat 2 gånger på dagen. Men det gör inte jag. Jag äter olika.

  Skönt med en lugn dag 🙂 Bra att samla energi till att göra mat. För det krävs energi det med.

  Glad midsommar! 🌿💐😃

  Gillad av 2 personer

 4. Här mår man bara bra. Har lärt mig att det kan vara bra och göra några matlådor när man ändå lagar mat. Jag själv gillar inte lax men äter gärna panerad torsk. Det låter skönt med en lugn dag det kan alla behöva ibland. Hoppas du får en trevlig midsommar och helg. Själv har jag inget planerat.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s