Recept: Köttgryta Med Sting

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra och min lördag har varit väldigt lugn. Tycker jag får njuta av en lugn lördag efter allt slit. Men är verkligen så glad att jag kämpade på. Så efter lite sovmorgon gick jag upp och startade en lugn lördag. På eftermiddagen tog jag dock tag i disken och grejade i köket och sedan runt 17 började jag med middagen. Ikväll lagade jag maten och det blev köttgryta med sting. Kan vi kalla det och det blev riktigt gott.

Receptet har jag hittat på själv men här kommer det:
Grytbitar (nöt 500g)
4st potatis
4-5 morötter
Svamp
6 DL vatten (deciliter)ca
Hönsbuljong (hel och halv kycklingbuljong
Tomatpuré
Nu valde jag att göra en form av storkok så jag använde alla grytbitar. Och mått har jag mest gått på känn. Började med att skiva grytbitarna i bitar, skiva upp morötter, potatis och svampen. Hade sedan i vattnet och lät det koka upp innan jag hade i kryddorna samt hönsbuljong och kycklingbuljong. Om man vill göra som mig så använder man kryddorna: Vitlökspulver, grillkrydda, paprika hot chilipulver och svartpeppar. 3 klickar tomatpuré. Låt sedan stå och koka i ca 30-40 min. Klart.
Det blev verkligen gott och jag är glad att det blev lite sting i för det gillar jag. Sedan efter maten har jag bara tagit det lugnt. Jag tycker det är kul med matlagning men kände mig trött efter. Men det är kul med matlagning när man känner att man har tiden. Är jag stressad eller som nu varit mycket studier kan det kännas lite mindre roligt.

Men nu innan jag avrundar delar jag med mig av veckans länkregn:
Madeleinehttps://www.saramadeleine.se/2021/12/03/hur-ar-vadret-utanfor-ditt-fonster/?fbclid=IwAR0aVnDzh7b1grLjibYcr2EZwBhYwY3jI1J7or8XomqykkKP3kTTVU9PjXg
Hannahttps://hannafialotta.blogg.se/2021/december/en-viktig-text.html?fbclid=IwAR2FrVCQviY3nxHLvLN0YfCPVhucukg8mJNYN6V0x2PN8rP1t-Tt9GxiLaQ

Kram/Amanda

9 reaktioner på ”Recept: Köttgryta Med Sting

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s