Avslutar Dagen Med En Ljudbok

Hej!
Hur mår ni?
Här är jag otroligt trött efter att ha varit igång hela dagen idag känns det som. Var iväg till Köping och sjukhuset där då jag hade en tid. Kom hem halv 4 och då var det snabbt iväg och posta ett brev innan det blev försent. Då jag vill att brevet skulle hinna med idag. Så nu är jag trött. Men det känns skönt att ha varit produktiv. Medan jag åkte till Köping så lyssnade jag på ljudbok och nu ikväll så har jag lyssnat klart på den. Tycker det är en sådan viktig bok så jag rekommenderar er verkligen att läsa eller lyssna på den. Boken jag nu är klar med är:

Jonas Gardell ”ett lyckligare år”

Handling: Det är två historier som mot slutet vävs ihop. Först får vi följa Pontus Wikner som på 1879 som är filosof och skriver en text om vad han kallar psykologiska självbekännelser. Denna text får inte röras eller läsas på minst 50 år och låses in i Uppsalas Universitet i en låda
Sedan den andra historien får vi följa Ronny som på 1970-talet tillsammans med några ungdomar bildar en förening som heter ”Gay power club” Och de ska sedan genomföra det första demonstrationen för homosexuell frihet. Detta är då 100 år efter att Pontus Wikner har skrivit en text som är undangömd. Detta handlar om personer som funnits på riktigt. Och jag tycker det är en viktig bok och att deras historia berättas. Vi har inte levt i den värld vi lever i idag. Han gör ett riktigt bra jobb med att skriva en kärlekshistoria med historia. Jag är så glad att jag har lyssnat på den och jag kommer nog köpa boken.

Jag är glad att vi har kommit långt och att man idag får älska vem man vill och framförallt att synen har förändrats. Love is love. 🌈

18 reaktioner på ”Avslutar Dagen Med En Ljudbok

 1. Ja, visst är det skönt att vi kommit ett steg längre, men fortfarande långt att gå. Mitt barnbarn älskar regnbågar i alla dess former och försöker lära henne vad just regnbågsflaggan står för. Sen att man gör det på ett enkelt sätt, men bra att få höra det sen barnben. Alla ska få älska den dom vill oavsett kön, religion eller ursprung. Detta utan att riskera sitt liv…

  Gillad av 1 person

 2. Sjukhus besök kräver av en. Vad skönt att du fick iväg brevet.
  Att lyssna på ljudbok när man åker iväg är skön av
  avslappning tycker jag 🙂.
  Den boken låter intressant.

  Oja! Väldigt bra att vi har kommit långt i Sverige med homosexuella. Att man för älska vem man vill. För det kan man inte styra! 👊. Jag stödjer det homosexuella. Om någon av min syskon skulle bli kär i en kvinna så skulle absolut inte jag ha i mot det. Bara kul & stötta 🙂 👩‍❤️‍👩 👨‍❤️‍👨 👩‍❤️‍👨 🌈.

  Ha det så bra❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s