Ny Podd & Lite Tips

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, haft en lugn och skön helg och är redo för ny kurs, denna helg har bestått av läsning. Jag blev igår klar med min och Maricas bok men recensionen kommer sista mars. Annars då. Jag har börjat lyssna på en ny podd som jag hittade för några kvällar sedan. Något som jag tror inte många vet om mig är att jag tycker det är så intressant med sekter. Och jag har hittat en podd som heter ”sektpodden”

Jag har lyssnat på första avsnittet nu och ska sen börja på avsnitt två. Annars så har vi ju min ljudbok och jag har snart lyssnat på halva boken av Lazarus. Riktigt bra bok men recension kommer så småningom. Och om man nu undrar varför jag är så intresserad av sekter så är det väl ungefär samma sak som med crime psykologin. Både när det gäller crime och sekter så är det något jag lätt kan grotta ner mig i så det är tur jag har massor av avsnitt att lyssna på.
Tack för alla tips på inlägg ni gärna ser. Jag vet ju att jag bestämmer men vill ändå höra vad ni skulle tycka var intressant att läsa om.

Nu är det söndag och jag ska ta mig en dusch ikväll och sedan ta tag i att börja läsa avslutande delen i trilogin om Livstjuvarna. Tredje och sista delen heter tidssystrarna och ska bli så kul att äntligen plocka upp den. Den är skriven av Linda Andersson.
Recensioner av tidigare böcker i trilogin: Del 1 https://amandizan.wordpress.com/2021/07/02/bokrecension-livstjuvarna/
Del 2-https://amandizan.wordpress.com/2021/08/30/bokrecension-halvsjalarna/
Kan även passa på och dela veckans bloggar i länkregnet. Så här kommer några bloggar ni borde kolla in

Hanna- http://hannaskrypin.se/ar-vetenskap-alltid-sanning/?fbclid=IwAR3ccUivaq3g5zX2ax6l5DGKTismTACeVR7Y_4_-e5IqwGt-juRujPf6lrw Hon har även börjat blogga på wordpress nu vilket är superroligt😀
Jessica- https://nouw.com/fighterwomen85?fbclid=IwAR0EeiYuhuyGUbsdpX7LiUE6PBl2XUX_Ccv5cQEhCapeFPKXYKoxkWOjPa4
Corky Style- https://nouw.com/corkystyle/onsdag-inspelning-och-the-maze-runner-38159555?fbclid=IwAR1NK4SaCvgMpdwOZARYVgYQAx7RriwXCR7pFE7yaWMN0iHidJwOV0PY4N0

Och när vi ändå håller på och tipsar så tipsar jag om min senaste video på youtube. Ni får gärna kolla in den och hjälpa mig sprida genom att dela mina videor. 🙏

Nu tänkte jag avrunda inlägget här och önska er en fin söndagkväll!

Kram/Amanda

23 reaktioner på ”Ny Podd & Lite Tips

 1. Tycker också att det är intressant med sekter och har tex fastnat i Knutby och sett flera dokumentärer och lyssnat på poddar mm. För några år sedan lyssnade jag på Sekten på Dimön, den kan jag rekommendera. Vet att det finns en fortsättning så den kanske jag skulle lyssna på snart.

  Gillad av 1 person

  • Vad kul att du också tycker det är intressant med sekter, innan jag lyssnade på den här podden var jag inte helt insatt i knutby bara hört talas om den och morden- men så intressant 🙂

   Gilla

 2. Jag gillar också att lyssna på/läsa om sekter. Brukar lyssna på podden sekter. Ska nog ge den här som du tipsar om chansen med. Finns den på spotify? Kul att du och Marica fortfarande har ett boksamarbete, Visst har ni haft det ett tag eller har jag drömt, haha….

  Gillad av 1 person

  • Jag kanske får kolla in podden sekter också. Det är väldigt intressant och lärorikt verkligen men samtidigt lite läskigt hur vi människor kan behandla varandra

   Gilla

  • Vad kul att du har hört talas om podden och visst jag tycker också att det är lite läskigt men det är samtidigt väldigt intressant. Speciellt när man får höra från någon som berättar som var med 🙂

   Gilla

 3. Det ante mig att du gillar sekter. Med tanke på alla andra skräckinjagande intressen vi delar är det här intresset givet. Haha! 😀 ❤ Jag lyssnar inte jätteofta på poddar, eller lyssnandet går snarare i vågor. Sektpodden borde jag kanske ta mig tid för? Uppskattar för övrigt Louis Theroux kritiskt granskande dokumentärer om olika sekter och idékluster. Kommer du skriva om olika sekter framöver, jag menar om såna du läst eller lyssnat om?

  Gillad av 1 person

  • Nej med tanke på våra intressen så är det kanske inte så konstigt, men jag är också väldigt intresserad av psykologi och hur vi människor är och hur vi fungerar. Jag är likadan. Jag har mina perioder då jag som nu lyssnar mer på poddar och perioder där jag knappt lyssnar på poddar och mest ljudböcker 🙂

   Gilla

 4. Jag kan också tycka det är spännande med sekter och otäckheter. Troligtvis för att jag i övrigt är väldigt intresserad av psykologi. Jag vill veta hur människornas hjärnor fungerar och varför en person gör som h*n gör, med mera. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Jag är likadan även om jag kan tycka att det är lite läskigt så tycker jag det är så intressant just med psykologin och varför vi människor gör och är 🙂

   Gilla

 5. Ja, man kan undra vad som händer då man är med i en sekt. Bli så hjärntvättad….. Samtidigt så kan ju vi bli det också. Bara titta på det ryska folket just nu.

  Gillad av 1 person

 6. Det är bra här. Skönt att du har haft en lugn & skön helg. Kul att hitta något som man fastnar för. Ska bli kul att lyssna på dina recensioner sen 🙂.
  Skönt med en dusch på söndagskvällen.

  Hoppas att din vecka har börjat bra 🌿🤗

  Gillad av 1 person

  • Ja visst är det intressant och att dessa människor lyckas övertyga andra att gå med. Så intressant. Känner igen, jag är just nu inne i en period med mycket poddar men sedan lyssnar jag knappt på de i nästa period 🙂

   Gilla

 7. Jag tycker det låter så trevligt att lyssna på poddradio. Själv gör jag det nästintill aldrig. Jag känner aldrig att jag har tid eller så känner jag mig för trött eller stressad. Tror det funkar bättre med att läsa fysisk bok.
  Ett tag lyssnade jag på en poddradio med David Batra och en tjej som gjorde att jag skrattade högt varje gång
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gillad av 1 person

  • Jag förstår dig på ett sätt för jag har mina perioder då jag mest lyssnar på ljudböcker och knappt någon podd alls. Medans nu så är jag inne i en period där jag lyssnar mer på poddar nu 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s