Bokrecension: Rörelsen

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra och jag tänkte ännu en gång bjuda på en bokrecension. Jag har nu läst klart ”rörelsen” av John Ajvide Lindqvist. Detta var den andra delen eller prequel som också är fristående från Himmelstrand.

Handling: I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt.
Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. 

Detta var bra, riktigt bra, det är en självbiografi men med en vacklande gräns mellan fiktion och fakta. Det innehåller även några nycklar till John Ajvides författarskap. Detta var bra och hans sätt att beskriva skräck tycker jag är så inspirerande, jag själv har författardrömmar om att få skriva skräck och läsa hans böcker ger mig verkligen inspiration. Jag lyssnade även ibland på ljudboken och läste tillsammans. Kan varmt rekommendera ljudboken då John själv läser den. Himmelstrand fick 4 stjärnor men rörelsen får helt klart 5 stjärnor. John Ajvide Lindqvist är sveriges Stephen King😍

Kram/Amanda

15 reaktioner på ”Bokrecension: Rörelsen

  1. Ja det känns lite som en skräckbok, men som ändå har lite andra intressanta vinklingar. Inte riktigt min typ av bok även om jag blev nyfiken. Vad kul att du kände dig inspirerad, klart du skall följa dina drömmar. Heja dig

    Gillad av 1 person

  2. Vet du Amnanda jag tycker eller tänker att du borde vara perfekt att jobba på bibliotek med läsrörelsen för barn och ungdomar. Unga vuxna du läser mycket och har massor med kunskap och intresse inom området. Eller kanske i någon läserörelse, bokklubb på ett förlag. Fick bara den tanken till mig

    Gillad av 1 person

  3. Jag är på bättringsvägen efter att ha varit sjuk. Vilken bra bok det verkar vara. Jag själv har läst ganska få biografier men de jag har läst har varit väldigt bra. Jag lyssnar numera på böcker om jag kan.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s