Inte Som Jag Tänkt Mig

Hej!
Hur mår ni?
Här är det betydligt bättre idag än vad det var igår. Jag hade tänkt gå och träna igår då det var fredag och det passade bra nu inför helgen. Men det blev inte av. Istället så vaknade jag vid 9 med att jag får migrän. Denna gången så försvinner känsel, inte ofta jag får den typen eller att migränen börjar så. Oftast får jag en huvdvärk som sitter vid ögonbrynen och att jag blir ljuskänslig. Men igår tappade jag alltså känsel och jag gillar det inte alls. Tycker det är lite små läskigt. Nu som vuxen tappar jag inte känseln så ofta vid migrän. Hände mer som barn.
Så jag upp och tog medicin, och sov några timmar. När jag sedan vaknade så hade det inte försvunnit så jag ssov lite till. På eftermiddagen sedan blev det lite bättre. Hade dock fortfarande lite ont i huvudet resten av dagen. Så vad gjordes igår inte mycket. Mest vilade och drack vatten.

Idag har jag inte heller gjort mycket. Jag har vilat, sovit och nu känner jag mig någorlunda mig själv och har kommenterat bloggar. Blev inget sånt igår då jag låg däckad. Men nu hoppas jag att resten av helgen blir bra. Blir en lugn helg. Gissar att jag vill mycket och stressar för att hinna med. Finns annat som jag vet att jag har varit stressad över men nu fått mer klarhet i. Och kan vara lugn. Då kommer migränen på posten. Men jag har lyckats tagit hand om disken, medan sambon storhandlade. Så fått lite gjort. Ikväll blir det även en dusch för mig.

Headache – Migraine Icon as EPS 10 File

Denna bild förklarar väldigt bra hur huvuvdvärken sitter och hur den känns. Och det som liknar blixtrar kan jag verkligen hålla med om. Jag brukar förklara att det känns som huvudet ska sprängas. Men har inga stora planer för ikväll. Blir en lugn kväll. Imorgon är det dags att tvätta igen mellan 17-21.
Men hoppas eran helg började bättre. Däremot ska jag säga innan jag avrundar att innan igår var det ett tag sedan jag hade migrän.
Kram/Amanda

14 reaktioner på ”Inte Som Jag Tänkt Mig

 1. Bra att du lyssnade på kroppen och vilade, att sova bort smärta och värk är bra – men läskigt det där med känseln. Du kanske får kolla upp det om det återkommer, låter ju inte bra. Fullt förståligt att det sitter kvar i kroppen med trötthet osv om du var så dålig i går ju. Krya

  Gillad av 1 person

  • Jag har haft så förut att känseln försvinner med migrän. Hade de ofta som barn. Händer inte lika ofta nu som vuxen att känseln försvinner vid migrän. Men obehagligt när det väl sker 🙂

   Gilla

 2. Jag har själv inte migrän, men de jag känner som har det beskriver smärtan som fruktansvärd. Att man blir helt utslagen. Du gjorde helt rätt som valde bort träningen i det läget och såg till att vila dig istället.

  Gillad av 1 person

 3. Men usch stackare! Migrän är inte att leka med, det fick jag ofta förr dock inte på något år nu. Naproxen är det enda som hjälpte mig då

  Gillad av 1 person

 4. Så tråkigt att du fick migrän. Jag själv har aldrig haft migrän och är glad för det, Du gjorde rätt att vila och dricka plus att ta medicin. Har hört att man lätt kan bli däckad när man får migrän. Hoppas du mår bättre idag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s