En Lugn Stund?

Hej!
Hur mår ni?
Med mig är det bra, men det är fullt upp som vanligt. När jag la studierna på hyllan så tänkte jag att nu blir hösten lugn. Och ja lite lugnare har det blivit helt klart. Men det finns ändå saker runt omkring som gör att det är stressigt. Sedan 3 November så har de renoverat i vårt hus, nämligen så pågår det ett hissbyte nu och de är klara om två veckor. Alltså vecka 50. Så just nu är det lite svårt att ta mig ut. Jag har en evakueringslägenhet, som jag är i nät jag ska iväg. Men annars så föredrar jag ändå att vara i min egen lägenhet. Även om det betyder att det är svårare att ta sig ut.
Och det har varit en hel del annat också. Jag träffar ju min arbetskonsulent, och annat så att det har varit fullt upp ändå. Jag ser fram emot att de snart är klara med hissbytet. Då ska jag försöka se till att få ordentlig vila. Jag vilar ju tillochfrån nu också men blir ändå inte tillräckligt. Och om ni undrar hur jag klarar mig så har jag min sambo som just nu hjälper mig Eller ja vi hjälps åt.

Så nu vet ni varför det inte kommer inlägg så ofta just nu. Det är mycket runt omkring. Idag har vi även tvättat och ja nu får han tyvärr sköta tvätten helt själv annars så hjälps vi åt. Istället har jag diskat och laga mat ikväll. Nu är vi nog båda lite trötta. Däremot så känner jag att jag hinner mer med att ta hand om vår lägenhet mer. När jag diskade så städade jag i ordning köket också. Det är jag glad att jag orkar ta hand om mer nu. För disken diskar sig inte själv.

Foto av rikka ameboshi pu00e5 Pexels.com

Annars så har jag idag lyssnat klart på min ljudbok innan jag tog tag i disken och köket så har hunnit vila lite Men det är också väldigt grått ute och mörkt så jag blir ju trött av det också. Nu är tvätten klar och nu blir det en lugn kväll. Ja disk finns nu igen men den tar vi imorgon. Och nej vi har ingen diskmaskin.
Men ja, nu vet ni lite vad jag har gjort och i behöver inte tycka synd om mig. Visst jag ser fram emot när hissbytet är klart, men jag ser hellre ett hissbyte än att behöva fastna i hissen. Det vill jag inte. Bara tanken på att fastna i en hiss så får jag lite panik. Så nej det är bra att de fixar ny hiss. För den som var i huset innan var gammal. Och jag har länge tänkt att de borde byta ut hissen så äntligen blir det gjort. Jag kan gå i trappor så jag får ju lite träning ändå nu när jag inte lika lätt kan gå och träna. Och jag har själv valt att hoppa träningen just för att det redan är lite stressigt och jag tål inte för mycket stress då får jag migrän istället. Men nu ska jag avrunda. Känner att det blev ett ganska långt inlägg.
Ps ni som ska skicka presenter till mig gör gärna det vecka 50, det blir enklast så.

Kram/Amanda

14 reaktioner på ”En Lugn Stund?

  • Tänk att det alltid finns något att göra i ett hem. Har ni hiss där du bor? Isf är ju det jättebra om jag någon gång skulle ta mig till Göteborg 😊

   Gilla

 1. Jag mår bra. Däremot har det blivit rätt kallt här så man får ta på sig kläder. Det är bra att ni hjälps åt när de byter hiss. Bra att du säger åt oss att vi ska skicka vecka 50 så du kan hämta det direkt när det kommit.

  Gillad av 1 person

 2. Ohh förstår att det blir krångligt då och skönt ändå nu då att veta att det ska bli klart snart så att du kan få friheten igen, samt tänker också det är ju så nära julen med. Tur att du har sambon som hjälper dig

  Gillad av 1 person

  • Det var verkligen lite stressigt med hissbytet men jag är också glad att sambon var hemma och kunde hjälpa mig och att vi kunde hjälpas åt. Så det gick lite lättare 😊

   Gilla

 3. Finns alltid saker att göra i ett hem. Så är det. Skönt att du känner att du känner ingen stress med att fixa i ditt hem. Utan ett lugn.
  Förstår att hiss projektet ställer till det för dig lite. Men samtidigt så är det bra att dem gör bytet. För som du säger åxå. Så vill man helst inte fastna i en hiss.
  Att diska, göra mat tar energi. Lika så tvätta. Men det är så skönt när köket är rent & fint 😊.
  Skönt att lyssna på ljudbok.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gillad av 1 person

  • Ja så är det verkligen att det var kanske inte så roligt när de gjorde hissbytet men det känns skönt nu att veta att det är en ny hiss nu och den kommer hålla ett bra tag. Ja sysslor tar ju energi men så skönt när det är gjort 🙂
   Ta hand om dig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s