Produktiv Start

Hej!
Hur mår ni?
Det är bra med mig men det har varit full fart lite grann sedan måndag. Måndagen började med att jag åkte in till Västerås sjukhus och fick botox insidan av låren. Botox hjälper när man som mig är stel i benen. Här kan ni läsa mer om vad botox kan göra. Men jag vill klargöra att detta var ingen skönhetsgrej utan mer som hjälp för att jag har så stela ben pga min CP-skada och då kan man få botox i benen som gör att det blir lättare att slappna av. Läs mer HÄR om ni vill lära er mer om botox och hur det kan hjälpa om man som mig har en lindrig CP-skada. Eller så läser ni Genomskinlig grå av Elin Nilsson. Där hon också berättar om detta.
Min pappa följde med som stöd och det gick bra trots att jag inte gillar nålstick, och jag är så glad att pappa följde med. När jag kom hem sedan så var jag så trött så jag sov en stund på eftermiddagen.

Igår var det tisdag och det började rätt lugnt. La upp en video på youtube. På eftermiddagen klockan 15 så började våran nya hiss att fungera så självklart provåkte jag. Var även ut på kvällen i det kalla vädret och köpte senap då mannen glömde det och vi skulle ha det till maten. Men nu är hissbytet klart och nu kan jag gå ut OM jag vill NÄR jag vill.
Idag snöar det men vi ska ta oss ut idag med då vi måste städa lånelägenheten. Och så har jag paket att hämta ut. Så jag får nog trotsa kylan ändå idag. Och nej jag städar inte lånelägenheten själv sambon kommer hjälpa mig.

Några veckor gammal bild men den passar så bra nu då det är vitt ute och kallt. Det har varit en produktiv start på veckan och den kommer nog fortsätta rulla på. Men idag blir det lite lugnare tempo. Även om jag behöver en del återhämtning så kan jag ändå uppskatta när man får lite och göra.
PS Jag vet att jag använde ordet CP nu och jag tycker inte om det ordet egentligen. Men jag orkar inte skriva ut hela namnet på min diagnos. Jag tycker inte om när man använder det ordet. Det klingar fel och man använder det i fel sammanhang. Jag vill bara förtydliga det.
Hur har eran vecka börjat? Som sagt min vecka började i rasande fart och om min känsla har rätt så kommer den här veckan fortsätta gå så.

Kram/Amanda

19 reaktioner på ”Produktiv Start

 1. Var på en föreläsning om just botox och fick lära mig en hel del. just vid cp skador gör det otroligt mycket och man kan få ett bättre liv. Likaså är det många som använder det mot huvudvärk. Så tråkigt att just ordet CP ska användas så fel… Handlar väl om okunskap mest vill jag tro.

  Gillad av 1 person

  • Kul att du redan visste lite om hur det hjälper personer med en CP-skada. Jo det är nog så att de som använder det kanske inte vet vad det egentligen står för 😊

   Gilla

 2. Jag visste att man kan använda botox mot huvudvärk, min syster rekommenderade mig att göra det som jag ofta har huvudvärk. Bra att det hjälper dig med dina ben också. Vad skönt att hissen funkar igen

  Gillad av 1 person

 3. Så skönt att du kan göra vad du vill och när du vill igen. CP är väl lite som DAMP, att det används fel men egentligen bara är en rätt vanlig förkortning. Min son har bla ADHD, inte sjutton orkar man säga hela den diagnosen lixom.

  Gillad av 1 person

  • Jo jag tror nog att det är så att den förkortningen kan fortfarande än idag användas fel, även om jag inte hör det så ofta tycker jag det känns fel.

   Gilla

 4. Själv anser jag att det är JÄTTEBRA att människor som har cerebral pares vågar skriva CP och faktiskt lära ur vad det står för! DET är inget ord som någon ska ha rätt att använda som slagord, med kunskap så kommer människor förstå vad det är.

  Vi måste våga prata om funktionsnedsättningar men även sjukdomar fysiska som psykiska så människor förstår vad det är och att det inte ska användas på fel sätt.

  Gillad av 1 person

  • Jag tycker också att vi som har cerebral pares ska använda det ordet och då också lära ut vad det betyder. För jag tror att många när jag var yngre använde det i fel syfte och förstod inte heller vad det betydde. Jag håller helt med dig och där är vi lika vi måste våga prata om funktionsnedsättningar och sjukdomar så att vi kan lära ut så att ord använts på rätt sätt 😊

   Gilla

 5. Tänk så laddade visa ord eller begrepp kan vara. Pratade faktiskt om ordet cp för några dagar sedan, det är väldigt sällan jag hör det numera. När jag var liten var det mycket oftare.
  Hoppas din vecka fortsatt i ett bra tempo!

  Gillad av 1 person

 6. Det där att botox kunde hjälpa dig med dina ben visste jag inte. Så det var roligt att läsa att det bara inte används son skönhetsprodukt. Om någon använder det där ordet brukar det oftast handla om okunskap. Själv har man haft en bra början på veckan. Jobbar sista dagen innan jul idag. Igår postade jag din present så hoppas du hinner få den innan jul.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s