Bokrecension: Den Som Vet

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra och idag har jag faktiskt lyssnat klart på en ny favorit. När jag la till denna ljudbok på min bokhylla på storytel var det mest för att den lät intressant och att det var Magnus Roosmann som läser in boken. Och jag blev gatt överraskad för boken var riktigt bra. Magnus Roosman är en favorit inläsare för mig.

Författare: John Willander Lambrell
Bok: Den som vet

Handling: En juldagsmorgon hittas ett sexårigt kändisbarn död i familjens källare. Hennes död kantas av frågetecken och väcker snart hela landets intresse. Kan någon ha mördat flickan med familjen sovande i samma hus?
För den unga profileraren Benjamin Krantz innebär fallet en möjlighet. Hela sitt liv har han levt i skuggan av sin pappa och nu får han äntligen chansen att stå på egna ben. Men vill han verkligen det? Och var hans pappa den han trodde?
Samtidigt är kriminalkommissarie Monica Eurell uppslukad av sin egen systers försvinnande. Mitt i mordutredningen av den lilla flickan hittar hon plötsligt ett nytt spår i sökandet efter systern, något som tvingar henne att ifrågasätta allt hon tidigare trott sig veta. ”text från storytel”

Jag har inte läst något av denna författare innan och vad det verkar som så är det här hans debut och jag måste säga att det var en riktigt bra debut. Det händer att jag läser deckare/thrillers och gärna bara vill veta vem mördaren är. Även om det var så nu också, så var karaktärerna jätteintressanta och att följa spaningsledaren Monica var också spännande och jag gillade henne. John verkar ha släppt en till bok och jag kommer helt klart läsa den med. John är en ny författare för mig och jag kommer vilja läsa mer av honom. Riktigt bra bok.
Jag gillar thrillers och det är kul att det skrivs thrillers som utspelar sig runt jul. Lite kul är också att den här boken gavs ut av bokförlaget Polaris och jag har läst fler böcker av dem. De gör mig inte besviken den här gången heller.
Jag är så glad att jag gav den här boken en chans. Frågan är bara vad man ska lyssna på nu?

Kram/Amanda

18 reaktioner på ”Bokrecension: Den Som Vet

  • Även om jag älskar deckare så händer det att jag också blir mätt på det. Så förstår känslan. Men du kanske blir sugen på deckare igen om några månader, då är det ju bra med lite tips 😉

   Gilla

 1. Låter som bra bok. Mycket som händer 🙂. Jag har ju lite svårt för manliga uppläsare. Tyvärr. Men någon gång ska jag väl lära mig det åxå. Lyssna på män som är uppläsare.
  Jag har lyssnat på några av Camilla Läckbergs böcker. Dem är bra tycker jag. Även bra uppläsare.

  Ta hand om dig och va rädd om dig
  ❣️🤗

  Gillad av 1 person

 2. Här mår man bra. Har varit så trött så sov en timme på eftermiddagen. Boken har jag inte hört talas om men jag ska kolla om den finns på bookbeat. Är ju på den näst sista outlander boken och i slutet av den. Den sista har inte kommit ut på svenska i ljudboksform än vad jag vet.

  Gillad av 1 person

  • Vad skönt att sova en stund på eftermiddagen. Brukar jag också göra ibland. Tror att boken finns på bookbeat. Hoppas du gillar den om du lyssnar på den 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s