Helg

Hej! Hur mår ni?

Hoppas er helg börjar bra. Jag har inte gjort så mycket kollat på youtube och kollat på https://nouw.com/sofialissmyr och https://nouw.com/viktorhognas senaste youtube video och tycker sofia är så modig och duktig att hon faktiskt visar upp hur dom bor fast det kanske inte är perfekt städat. Och så är det ju ingens hem är kliniskt rent. Jag kan ärligt säga att mitt hem är iaf inte de. Ibland önskar jag att jag bodde större så jag kunde få undan saker. 1:an är mysig men ibland önskar jag att jag hade mer plats. Men som sagt sen så somnade jag en stund vilket var rätt skönt faktiskt. Fick lite mer energi av de vilket slutade med att jag lagade nyligen middag och precis ätit. Jag funderade ett tag på vad jag skulle äta, var ju inte så sugen på korv men jag hade tänjt äta något med kött men det är ju de, då måste man ta fram det i tid. Vilket jag tänker att jag ska men aldrig gör. 😂Men jag kom på att jag hade lax så det fick bli de.

Blev en väldigt god middag. Såsen på sidan behövdes egentligen inte.

Jag blev hungrig och det är ju fredag många äter nog något riktigt gott och kanske gör någon mat som tar längre tid. Och jag känner väl att jag inte har den orken eller lusten att stå i timmar och laga mat. Så jag tog fram lax, hade på varmt vatten så den tinade. Sen hackade jag upp laxen och hackade även lök ,tomater och potatis. Och det blev faktiskt bra. Tomaterna gjorde så att det inte blev torrt utan mer saftigt. Skulle kanske haft i 1-2 tomater till. Men för en godare middag på en fredag är denna helt klart godkänd. Jag hade en halv lök men det beror ju på hur mycket och hur många man är som ska äta.

Du Behöver:

:Lax, tomater, lök, potatis, kryddor/salt.

Jag vill ju bli bättre eller kanske inte bättre men våga laga mer maträtter som jag kanske inte har lagat. Finns flera recept som https://moafidelie.com/ har gjort som jag vill göra och även andra bloggar recept men jag vågar inte, dels för att jag inte har jättemycket ork och jag är trött, min energi tar slut ganska fort så det får gärna gå fort och inte så svårt att laga. Men den största anledningen är ju att jag tänker: Tänk om det inte blir bra!, tänk om jag misslyckas. Det blir liksom en massa katastroftankar om att jag inte kommer klara de och det kanske blir torrt, eller att de blir fel. Och då känner jag mig värdelös, misslyckad. För jag vill ju att det ska bli bra. Eller perfekt. Så då slutar det med att jag inte gör det, för jag vågar inte, för om jag misslyckas eller får det torrt eller något blir inte riktigt som receptet säger. Så känner jag mig dålig. Men jag börjar ändå känna att jag verkligen vill och sugen på och testa. Har ni några tips? Jag vet att det inte finns något som är perfekt att det bara är ett ord som någon har kommit på. Men ni förstår nog vad jag menar.

Kram/Amanda

27 reaktioner på ”Helg

 1. Så gott det låter.
  När det gäller matlagning måste man våga testa för att hitta nya maträtter.
  Ta en recept som inte låter för svårt i början och sedan prova dig fram 🙂

  Gilla

 2. Att bo litet är så mysigt ibland men man saknar som sagt större. Mer förvaring och mer plats åt andra saker. Jag har bott inneboende i hus och hade då rum på 10kvm som minst. Min minsta lägenhet jag hyrde en gång var på 19 kvm med dusch i källaren och toalett i trappuppgången.

  Gilla

 3. Åh så gott med lax!😊 Det tröttnar jag aldrig på att äta, och det är roligt att få tips så man kan variera sig lite. Det här med att göra saker perfekt är något som jag inte tänker på. Man får testa och experimentera vid spisen, och blir det bra så blir det. Om det inte blir bra utan t ex lite för torrt får man helt enkelt tugga lite längre😆 Jorden går ju inte under för att man lagar lite halvgod eller heläcklig mat nån gång ibland😆

  Gilla

  • Nej jag tröttnar inte heller på lax jag älskar verkligen lax👌😍ja så är det ju och jag måste ju acceptera att det är okej eller lära mig att det är okej

   Gilla

 4. Haha, tror du vet vad jag kommer säga vännen. Kör på, blir det dåligt så blir det, men vet du..då har du ändå försökt och vissa rätter kan man behöva träna in. Go for it babe ❤ jag är helt 100 på att det kommer bli bra 👍

  Gilla

 5. Nä, vem har perfekt städat??? Ska vara min ena dotter då.. Jobbar, har småbarn och ett jättehus. Fattar inte hur hon hinner 🙂

  Gilla

 6. Vårt hus är på 450 kvm. Men jag kan säga att det är inte mer städat för det… haha!!!

  Maten ser supet god ut, ska absolut prova detta en dag.

  Kram kram

  Gilla

 7. Tror inte någons hem är perfekt. och här det det, så är de jobbigt. Att känna sig stressad över lite disk osv. Skönt med helg nu 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s