Första steget

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bra, jag har fått lite gjort, lämnat ett meddelande till studievägledaren jag känner som jobbar i Västerås att hon ska ringa mig sedan har jag även varit i kontakt med Hjärnkoll. Vet att http://sandifighter.se/ tog kontakt med dom och nu har även jag gjort det. De finns nästan överallt i Sverige och de finns även i mitt län. Ringde dem och hon jag pratade med bad mig skicka mail med information om mig. Vilket jag nu har gjort, Jag berättade lite om mig att jag sitter i rullstol och lever med psykisk ohälsa. Och att jag vill föreläsa om just de ämnen samt att jag vill bryta normer och skapa kunskap.

Jag tror och hoppas att det blev bra, jag tycker det är så svårt att beskriva mig själv eller att berätta om mig själv. Jag tänker ju vem vill lyssna på mig? Det finns säkert människor som är mycket intressantare än mig. Men jag har ju dålig självkänsla så det är ju inte konstigt och så vågar jag ju inte tro på mig själv riktigt. Min ångest sätter ju käppar i hjulet för det. Men det känns ändå rätt stort att just ta det här klivet att kontakta en förening som jobbar för och med psykisk ohälsa. Det känns som jag har tagit ett steg närmare att få föreläsa. Även om det är en lång bit kvar. Men nu har jag ju börjat dragit i några trådar och det känns bra. Jag har tagit första steget som jag har varit så rädd för att ta. För tänk om det inte går, men jag är medveten om att jag måste jobba för det, inget kommer ju serverat direkt.

Min ångest säger ju att jag inte kommer lyckas att det inte är någon ide men jag har insett att jag kan. Kan jag läsa matte på grundskole nivå- matte som är mitt svåra ämne och klara det trots att jag har lätt if så ska jag klara av att bli föreläsare och få jobba med sociala medier. Det är en lång bit kvar. Och även om ångesten säger att det inte kommer gå att jag kommer misslyckas så tänker jag försöka iaf. För då har jag försökt då behöver jag inte ångra mig senare i framtiden att jag inte försökte.

Kram/Amanda

14 reaktioner på ”Första steget

 1. Vad roligt att få föreläsa & just om ett sådant tabubelagt ämne som Psykisk Ohälsa, ett ämne som det måste pratas mer om. Du ska inte alls ha någon ångest för jag och alla andra här inne VET att du kommer klara det galant! Vi tror på dig och finns med dig vid varje scenbesök ❤ ETT STORT lycka till!

  Gilla

 2. så bra att du inte låter dom där hjärn spökena stoppa dig. kör på såklart du kan föreläsa. är så intressant med föreläsningar personer som inte alls trodde att dom kunde någonting, men sedan skapat något stort och vågat tro på sig själva. bra du vågar, kör på jag tror på dig.

  Gilla

 3. Så bra jobbat att ta det där första läskiga steget. Om man inte försöker kommer man ju ingenstans och för att komma någonstans så måste man våga misslyckas också, så hur det än går så har du tagit ett steg i rätt riktning. Jag håller tummarna för att det går bra den här gången!

  Gilla

 4. Bra jobbat, heja dig. Klart du kan Amanda och klart att många är intresserade av att lyssna och kanske få hjälp i sina egna funderingar kring funktionshinder och psykisk ohälsa. Och kom ihåg att man har inte misslyckats förrän man slutar försöka.

  Gilla

 5. Känner så igen mig med att det är svårt att beskriva sig själv och förklara bra. Jag får sån ångest och panik över att ”vem ska bry sig” typ. Men jag tror på dig, du är grym. Hoppas på bra respons.

  Gilla

 6. Tycker absolut du ska föreläsa, så spännande. Övervinn dina små hjärnspöken du kan lyckas med det du vill – intressant också med ett tabu belagt ämne. Det är ju så viktigt att prata om och framförallt våga prata om.

  Gilla

 7. Helt rätt man ska inte vara rädd för att misslyckas, de hindrar bara en från att kämpa för sina drömmar ❤️ hatar själv matte och klarar man av att studera något man inte är intresserad av, tänk så mycket roligare det är när man studerar eller jobbar med något man faktiskt tycker är intressant och brinner för 😍😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s