Mig och träning

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, jag har de senaste dagarna ja inte bloggat och det känns lite konstigt då jag gör det varje dag. Mer eller mindre. Jag har istället läst, kollat på youtube och netflix.
Idag har jag tillochmed varit till gymmet igen var där ca 1h och körde hantlar, roddmaskin och situps. m.m Jag måste ha väldigt stela axlar och nacke då jag har ont i huvudet nu eller jag fick det sist med när jag hade kört hantlar. Fnulan frågade om jag hade en sjukgymnast och ja det har jag. Har haft flera under åren men träning eller sjukgymnastik har jag liksom helt varit emot, de har sagt att jag borde träna då det är bra för mig av många anledningar. Men ja jag vill inte. Jag har liksom varit emot det. Jag har tyckt att det är tråkigt och bara jobbigt då jag sitter i rullstol. Så de har försökt fått mig att träna men ja vill man inte så gör man ju det inte.
Men nu när jag har blivit äldre och blir äldre så inser jag ju att min sjukgymnast har rätt att min kropp blir mer stel, så ja man kanske måste märka de själv först innan nåt sker. Iaf jag. Och det här med stretchning för mina ben är jag urusel på. Jag har skenor som ska hjälpa mig räta ut benen men jag tar mig inte tiden. Även fast jag vet att jag borde. Övningarna jag kör på gymmet är såna övningar jag har fått av sjukgymnaster under åren.
Så nu resten av dagen blir lugn. Ska ringa pappa då han fyller år idag men annars har jag inget mer planerat än så.
Jag har ju även lagt upp ny video på youtube så innan jag avrundar så länkar jag även den.

Kram/Amanda

35 reaktioner på ”Mig och träning

 1. Vad trist att du får huvudvärk när du använder hantlarna, hoppas att din sjukgymnast kan säga varför det blir så. Jag är inte heller så mycket för träning, det är därför som jag väljer att göra yoga och pilates för då känns det inte lika mycket att man tränar 🙈

  Gillad av 1 person

 2. Det är lätt att skippa träningen om man inte tycker att den är rolig.
  All träning är bra träning sägs det och utan träningen vet jag inte vart jag hade varit i dag. Ångestdämpare och livsuppehållare blev den för mig för att kunna klara av mina dagar i en djup svacka i livet.
  Kör på och kom i håg att hitta den träning som är rolig, man mår så bra efteråt.

  Gillad av 1 person

 3. Här börjar livet rätta till sej efter en rätt kaosartad period. Jag kom igång med träningen först vid 45-årsålder, så det är aldrig för sent och gör nytta för både knoppen och kroppen 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Jag kör själv sjukgymnastik inte för att jag vill men jag måste inser hur mkt sämre jag blir annars. Ibland måste man ju märka det själv innan man gör något åt det. Hoppas det går bra för dig.

  Gillad av 1 person

  • Jag har iaf märkt att jag själv måste komma till insikt med att vilja träna och att jag mår bra av det. Märkt att jag mår bättre och att kroppen är mindre stel

   Gilla

 5. Jag har också haft sjukgymnastik under alla år och när jag var yngre tyckte jag helt klart att övningarna var dötrista. Men i dag vet jag inte vad jag hade gjort utan alla råd och tips jag fått genom åren. Har insett att det inte alltid är den snabbaste och roligaste träningen som hjälper mot värken, utan att min kropp behöver ett lugnare tempo för att ge effekt. Tränar numera yoga och qigong hemma (och försöker lyfta lättare hantlar då och då).

  Vilken träning brukar du göra – har du tränat mycket vattengympa?

  Jag brukar göra ett sittande yogapass när nacken, ryggen samt axlarna smärtar och stelnar som värst: https://www.youtube.com/watch?v=X3-gKPNyrTA&t=1s Det är ett 10-minuterspass med Adriene på Toutube och mjukar upp det stela utan att pressa kroppen för mycket.

  Vilka filmer eller serier har du tittat på i helgen? Låter skönt med vila framför böcker och tv.

  Gillad av 1 person

  • Jag tyckte med som barn och tonåring att träning vad dötrist och efter jag var så motvillig med träning slapp jag det ju äldre jag blev som barn. Men tror min sjukgymnast skulle bli glad för min skull om hon hörde att jag tränar 😊

   Gilla

 6. Kan tänka mig att man blir mer stel i kroppen snabbare när man sitter i rullstol. Härligt att det finns hjälpmedel som dina skenor som hjälper dig att räta ut dina ben. Hade ingen aning att du satt i rullstol. Fattar inte hur jag kan ha missat det.

  Gillad av 1 person

 7. Ibland behöver man göra något annat. Å få känna saknad till att blogga.

  Gött att du har varit till gymmet. Haha….jag är exakt lika dan. Saker jag ska göra måste komma ifrån mig själv 😆. Som å träna eller gå en promenad eller något annat.
  Jag kan få inspiration ifrån någon. Men sen dröjer det ett tag innan jag hoppar på det.

  Jag är med stel i nacken. Vi som går med kryckor eller kör rullstol använder mycket armar & axlar. Inte bra. Men vad ska vi göra 🙂. Men det är bara att stretcha 🙂, gå på massage å så

  Ta hand om dig❣️

  Gillad av 1 person

  • Ja jag är med likadan jag måste tänka på saken först lite och sen ta tag i det. Och har jag själv inte kommit på det så gör jag det sällan. Jo jag blir ofta stel i nacke och axlar 😊

   Gilla

 8. Ja man myste inte tycka om allt, och vissa saker förstår man i sin egen takt och att det faktiskt kan hjälpa en istället. Skönt att du hittat dit, man behöver hitta det själv, tycka det är kul för att det skall ge det man behöver och inte bara kännas som ett måste. Jag skulle verkligen behöva komma i form och börja träna, framförallt för att inte min nacke och arm skall få problem

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s