Bokrecension: Mörkermännen

Hej!
Hur mår ni?
Det är lördag och det har varit en lugn lördag. Jag har spenderat min lördag med en hel del läsning. Samt att jag och sambon kollat på vår serie Z nation på netflix.
Men eftersom jag har läst en hel del så har jag nu ikväll läst ut del 2 i oxen serien som Jens Henrik Jensen har skrivit. Del 2 heter mörkermännen. Denna bok är ett recensionsexemplar som jag fick av bokförlaget polaris. Tack!

Detta är då del två och i den här boken får vi följa Oxen och Frank ca 1 år efter fallet med de hängda hundarna. Oxen har gått upp i rök och Frank PET kvinnan letar överallt efter honom. Samtidigt som hon letar sker ett mord som får mycket uppmärksamhet. Oxen är långt ifrån Köpenhamn nu och går under ett annat namn. Franck hittar Oxen efter över ett år av letande. Och med mordet som nyss har skett skett är Oxen i fara. Han bär nämligen på en hemlighet som många vill åt. Hemligheten håller honom vid liv men kan också döda honom, och när mordet på en högt uppsatt person har dött och polisen inser att Oxen har kopplingar till personen är han nu i fara. Franck och Oxen måste nu samarbeta igen.

Jag tycker nu efter att ha funderat lite så kan jag säga att del två i denna serie var bättre än första boken. Den höll mig intresserad hela tiden, även om det fanns små delar som var lite sega så tycker jag att överlag var denna betydligt bättre. Det händer mer saker och går inte alls lika lång tid emellan händelserna. Märks att detta är författarens 3 bok. Jag gillar Oxen och Franck relation. Tycker dem gör ett bra team. Gav boken 3,5 stjärnor, starka stjärnor helt klart. Ser fram mot del 3 nu som står i bokhyllan. Jag hoppas att böckerna blir översatta till engelska nån dag, de är översatta till några språk men inte till engelska än så länge. Vill du läsa om de hängda hundarna hittar du recensionen: https://amandizan.wordpress.com/2021/02/05/bokrecension-de-hangda-hundarna/

Tack till bokförlaget polaris som har gett mig denna bokserie som recension ex
Kram/Amanda

13 reaktioner på ”Bokrecension: Mörkermännen

 1. Låter som en väldigt bra bok och hela serien är nog jag ska kolla upp. Själv så mår jag bra och har börjat lyssna på Narnia böckerna på engelska och hunnit fram till andra boken som är film ett i den serien.

  Gillad av 1 person

 2. Så kul att få recensionsexemplar. Blir säkert böcker du inte skulle läst annars kan jag tänka mig. Samtidigt kanske man hittar någon ny favoritförfattare

  Gillad av 1 person

 3. Hej Amanda! Jag lyckas tyvärr inte gilla ditt inlägg – hoppas det är ok ändå. Tack för boktipset – verkar vara precis i min smak och har aldrig hört talas om den författaren. Så blir tillägg till min läslista igen.

  Gillad av 1 person

 4. Lät som ni hade en mysig lördag 🙂 Det är alltid en skön känsla att läsa ut en bok. Å den boken du läste ut lät spännande. Du är duktig som förstår engelska böcker.
  När får vi reda på vem din pojkvän är??!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s