Ny vecka och nya utmaningar

Hej!
Hur mår ni?
Nu är det som sagt en ny vecka och igår började jag en ny kurs, nu kommer jag läsa svenska 1 på gymnasienivå. Detta ser jag verkligen fram emot. Kommer läsa på 50% så jag hinner med då det är rätt mycket. Min studievägledare i min kommun rekommenderade det. Så det blir grammatik igen, även ordklasser. Ska även läsa två böcker av en kvinnlig författare och en manlig författare och skriva om den. Ja det är mer jag kommer behöva göra, det första jag ska börja lära mig är språkriktighet. Som sagt jag ser fram emot detta. Så det nya som sker är att jag nu börjar en ny kurs och det ser jag fram emot. Är dock lite nervös men vet att svenska är mitt ämne så det går bra.
Har även fått en lärare som är utbildad speciallärare och utbildad i svenska och hon skrev att är jag osäker och har en fråga så ska jag maila henne. Jag måste bara våga fråga som hon skrev. Att fråga om hjälp är inte min starkaste sida men vet att jag måste öva mer. Det sker lite nytt nu jag ska plugga i 10 veckor.

Annars har jag haft en lugn helg och start på veckan. Ska låna studielitteratur från biblioteket och även böckerna jag ska läsa som jag sen ska recensera och skriva om. Det har jag tänkt skaffa idag.

Bjuder på en sötbomb från helgen

Jag var ju hos farmor och farfar i helgen. Så söt och liten deras hund är dock har den växt sen jag har varit där sist. Men fortfarande så söt. Han är 4 månader och är en riktig vilding 😍Annars idag så ska jag inte göra så mycket vädret är inte på topp idag. Så ska skaffa studielitteratur och läsa.

Kram/Amanda

33 reaktioner på ”Ny vecka och nya utmaningar

 1. Spännande med studier!
  Och vilken söt liten hund dem har din farmor och farfar 😍.
  Det kan jag sakna ibland, att vi inte har någon hund längre. Har många gånger funderat på att skaffa igen men jag velar fram och tillbaka då det är mycket pass.

  Gillad av 2 personer

 2. Vad roligt att du ska börja plugga igen, alltid bra att läsa just svenska. Våga fråga henne vid behov, det är ju det hon är till för. Vad mysigt att få träffa farmor och farfar och busa lite med hunden.

  Gillad av 2 personer

 3. Vad spännande att du ska läsa en ny kurs, vad bra att specialläraren skrev att du kunde ställa frågor till henne när du behöver hjälp. Hundvalpar växer verkligen fort. Skönt med en lugn helg

  Gillad av 2 personer

 4. åh men vilken finis . riktiga busig då förstår ja valpar är så söta.
  va skoj med svenska men fråga på det lär man sej mycket på plus att du får mera självförtroende sånt är bra

  Gilla

  • Jag förstår dig jag har inte de problemet med svenskan eller engelska men jag förstår inte logiken i matte tex. Jag kan + och – och gångertabellerna men ju högre tal och invecklande det blir så tappar jag det. Det går bara inte

   Gilla

 5. Kul med en ny kurs. Min dotter läser svenska 1 på gymnasiet nu och det verkar vara en rolig kurs. Kul att kunna förena nytta med läsintresset också. Lycka till på kursen!

  Gillad av 1 person

 6. ja men tack gullig du är . man trröttnar ändå rätt fort då man är hemmao ser allt . men ja gillar o pyssla så lite nytt då o då
  kramar o ha en fin torsdag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s