Lite mycket just nu

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra med mig, känner mig dock lite stressad. Det är rätt mycket just nu med plugget och att jag ska hinna läsa två romaner. Ändå trots att det är lite mycket så tycker jag kursen är rolig och jag blir så sugen på att börja skriva igen. Kanske ingen bok men små noveller. Men det som gör att jag inte börjar är väl att självförtroendet sviktar att jag inte kan, att jag ger upp utan att ha försökt. Min stora dröm vore att få ge ut en novell eller ännu större en bok.
Jag märker att nu när jag har svenska 1 som kurs vill jag börja skriva eller att dessa drömmar börjar komma tillbaka. Att jag börjar tänka att jag vill börja skriva igen. Vet inte hur många gånger jag har försökt när jag var yngre att skriva berättelse men sen slutat. Jag har slutat för jag inte har känt att jag har någon som tror på mig. Men känner mer och mer att glöden till att börja skriva igen kommer mer och mer. Om det bara inte var så mycket just nu. För just denna författardröm har jag haft sedan jag har varit barn. Sedan blir jag ju lite sporrad av Marina också då hon skriver och har skrivit flera råmanus.

Vem vet kanske kan denna kurs få mig tillbaks till skrivandet.

Jag är ju fullt medveten om att det inte kommer ske på en natt men på långt sikt så är skrivande något jag tycker om. Det som stoppar mig är nog som det alltid har varit att jag inte tror att jag kan eller att jag känner att ingen tror på mig. Men jag tror nog att jag ska börja skriva igen bara för att få skriva och låta fantasin flöda igen. Marina har du några tips så får du gärna höra av dig.
Kram/Amanda

21 reaktioner på ”Lite mycket just nu

 1. Testa och skriv några sidor och sen ber du 3 st att läsa tex din farmor, en kompis och din kille så får du tre utvärderingar på det du skrivit =) det är en början men du ska inte gå och tro att du inte kan för alla kan och ge inte upp din dröm, jag tycker du ska kämpaför det du vill göra =)

  Gillad av 1 person

 2. Det är svårt innan man vågar ta steget, men mitt bästa tips är att bara skriva. Fundera på vad du vill skriva om och börja skriva något kortare. Annars kan du börja med att skriva på olika teman. Jag började med att skriva en roman för jag gillade inte det korta formatet. Du får mer än gärna fråga vad som helst. Peppar dig gärna att komma igång. Fundera på vilken berättelse du vill skriva och planera scener. Finns här om du vill ha någon som läser eller bara peppar. Har mängder med tips och idéer ❤

  Gillad av 1 person

 3. Kära Amanda, du måste verkligen börja tro på dig själv och att vi är flera här som tror på dig! fortsätt drömma och när du är redo så kommer du att kunna skriva något riktigt bra, och tro mig, jag kommer vara bland de första att köpa din bok…. Sorry men jag lyckades inte gilla ditt inlägg utan att logga in och jag har ju ingen inloggning på WP

  Gillad av 1 person

 4. Åh tur att du tycker kursen är kul. Förstår att du tycker det skulle vara roligt att få ge ut en novell eller en bok. Jag tror på dig och hoppas du slutar tvivla på dig själv för du är bra som du är.

  Gillad av 1 person

 5. Jag tycker att du ska låta orden flöda och låta texten bli vad den blir. Visst finns det många som tror på dig inklusive jag själv. Men det spelar egentligen ingen roll om någon annan tror på dig. Gör det du brinner för. Det är den känslan som leder dig till det du är ämnad att göra i livet.

  Gillad av 1 person

 6. Tänk att jag hade också drömmar om att bli författare och skriva böcker när jag var liten.
  Men den drömmen byttes senare ut mot annat.
  Jag hoppas att du vågar ta tag i din dröm och göra verklighet av den!

  Gillad av 1 person

 7. Det är klart att du ska satsa på dina drömmar. Tänk på att man ångrar sällan det man gjort utan mer det man inte gjort. Vet du, det är något jag kan skriva under på.

  Gillad av 1 person

  • Du har så rätt och därför tror jag att man måste våga så är glad att jag går en svenska kurs nu som gör att jag har börjat på en novell

   Gilla

 8. Ibland får man ge upp lite för att orka ta nya tag det gör dej bara till en starkare person för ibland orkar man inte helt. Du kämpar på bra med plugget och som jag brukar säga , ett steg framåt och två steg bakåt 🙂

  Gillad av 1 person

 9. Det är bra här.
  Inte kul att vara stressad. Men kommer att ordna sig. Det är ju bra att du känner att kursen är rolig.
  Börja skriv lite romaner.
  Du skriver ju som tusan när du skriver blogg inlägg. Å med bloggen når du ju ut till många. Jag har aldrig tvivlat på att du aldrig kan skriva. För det har du visat här.
  Ha den stora drömmen i bakhuvudet. Ha det som ett stort mål. Men Ta det i små etapper. Börja skriv en kort novell i ett blogg inlägg. Vi läsare får tycka till om det. Å så gör du det lite då & då. Kanske en gång i veckan 🙂.
  Jag skulle gärna vilja läsa en novell av dig 😃

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s