Lugn lördag

Hej!
Hur mår ni?
Här har det varit en lugn lördag och det har inte hänt så mycket. Tidigare idag gjorde jag klart uppdrag 2 och skickade in det. Då det var sista dagen idag, annars har det varit en lugn lördag. Jag är glad att jag sitter lite varje dag med uppgifter i kursen för idag var jag klar med allt på ca 90 min. Och hade jag nu inte suttit lite varje dag som jag gör hade det varit väldigt jobbigt nu. Jag vet att vissa sitter eller kan sitta flera timmar med skoluppgifter. Jag lär mig bäst om jag får ta lite varje dag. Det finns ju inget rätt eller fel. Alla har vi olika sätt för att lära oss. Och tar man lite varje dag blir det inte för mycket sista dagen.
När jag var yngre och gick i skolan då kunde jag vänta tills kvällen innan läxorna skulle in. Med att göra dem och nu är jag glad att jag inte gör så. Man lär sig med tiden. Så nu är första utkastet av novellen inskickad. Blev nöjd med den. Den inriktningen novellen har är ”det okända” I uppgiften stod det att jag skulle skriva en novell om ”det okända”. Kommer få jobba med den mer under kursen.

Ikväll lagade jag en soppa på nudlar, frysta grönsaker och röda linser. Jag kände inte riktigt för att laga mat utan ville mest att det skulle gå snabbt och enkelt. Och nu har jag ju även lite rester över. Gott blev det också. Jag tycker om att laga mat, tycker om att experimentera och testa mig fram i köket men vissa dagar vill även jag att det bara ska vara enkelt. Annars har jag inte gjort så mycket idag. Behövt en dag där jag inte gör nånting för att samla krafter då det har varit mycket nu.
Ikväll ska jag fortsätta läsa i min nya bok som jag började på igår kväll. Känns så kul att kunna läsa mina egna böcker igen. Den boken jag har börjat på är ”jag fann dig” av Lisa Jewell. Jag har bara läst 59 sidor än men jag är fast! Innan jag avrundar så tänker jag ta med bloggare från veckans länkregn som jag tycker ni ska kolla in.

Rebecca skriver om vattenlek- https://nouw.com/beccxans/vattenlek-37834551?fbclid=IwAR3FALcobabNnDwATH0YILj6EwLrWIGaFhFUOJLj8CzJI_mEilDNRqREL0w
Madde skriver om månadens bloggare- https://nouw.com/madelena/manadens-bloggare-2–37839697?fbclid=IwAR2sPYcGHwXkVw1ZWIaGokfiw_F72PH8RJziSof_Ca-IXyHXDCid1V70UKM
Kolla in dessa fina bloggare! Ha en fin lördag!

Kram/Amanda

23 reaktioner på ”Lugn lördag

 1. Här har man fått problem med pollen då min näsa gör mig galen. Ska försöka få tag på sköterskan så jag kan börja med pollenmedicin för såhär kan jag inte ha det. Låter som en härlig dag och bra jobbat med skoluppgiften.

  Gillad av 1 person

 2. Det är aldrig bra att spara saker till sista sekund, men så lätt. För visst mår man bättre då man inte har någon press på sig. En novell om det okända lät väldigt intressant.

  Gillad av 1 person

 3. Skönt med en lugn lördag och härligt att du fick iväg uppgiften.
  Att spara saker till sista sekund och sitta och göra allt under pressen att man måste bli färdig nu är aldrig en bra idé. Tycker det är klokt av dig att göra lite varje dag istället.

  Gillad av 1 person

 4. Det är alltid skönt när man hittat sin egen studieteknik – jag tror de är lika personliga som så mycket annat. Det kan ta tid att komma in i det men när man väl gjort det så är det skönt och allt blir lite enklare.

  Men skönt att få läsa egenvalda böcker – det är bara bäst!

  och kul att du experimenterar i köket – jag gör också det eftersom jag är usel på att följa recept 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Det låter faktiskt jättevettigt att plugga lite dag för dag och att på så sätt undvika panikplugg. Jag tror det är ett bra sätt att lära sig saker på djupet, annars blir det lätt så att sakerna faller bort så fort man är klar. ”Det okända”, vilket roligt tema! Vad handlar din novell om?

  Gillad av 1 person

 6. när jag pluggade så gjorde jag precis slm du. satt fyra timmar om dagen o pluggade för det var det jag orkade så jag förstår det precis. man orkar inte plugga en dag och som du säger så tar man in mkt mera o förstår det som är i böckerna el papper .

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s