Bokrecension: Jag fann dig

Hej!
Hur mår ni?
Här har det varit bra de senaste dagarna. Sedan i lördags när jag skickade in mitt uppdrag så har jag bara tagit det lugnt. Börjat plugga lite och inte försökt stressa så mycket. Och nu känner jag mig åter lugn och mindre stressad.
Efter att jag hade läst de två romanerna för kursen så var jag inte så sugen på att läsa så då blev det mer serier istället. Men det finns en författare förutom Stephen King som jag älskar som verkligen får mig att inte släppa boken. Det är Lisa Jewell. För någon dag sedan så läste jag ut ”jag fann dig” av henne. Detta var min andra bok av henne som jag har läst. Och här kommer min bokrecension på den:

Handling: Alice ser en dag när hon sitter och jobbar hemma en man nere vid havet. Han har bara skjorta och ett par byxor. Alice kollar på honom från rummet hon sitter och bestämmer sig sen för att gå ner. Det regnar och blåser. När hon kommer ner och ger honom en jacka märker hon sedan att den här mannen inte vet vad han heter eller ens vart han kommer ifrån.
Lily har precis kommit hem från smekmånaden med mannen hon har gift sig med. En kväll kommer inte Carl hem. Hon blir genast orolig . Efter 24h ringer hon polisen och först händer ingenting men efter ytligare timmar får hon äntligen hjälp från polisen. Men när de kollar Carls pass så inser dem att Lilys man inte finns aldrig existerat.
Två kvinnor och en man som inte vet vad han heter eller ens vem han är. Vad har hänt?

Det jag gillar med hennes böcker är att man sitter och gissar vad som hr hänt. Och man tror sig veta vart det är på väg men så fel jag hade. Trodde jag hade listat ut allt men det finns en twist och den ser man inte komma. Hon kan verkligen överraska en och det gör hon. Jag blev fast från första kapitlet Det går snabbt och det är aldrig tråkigt. Älskar hennes böcker. Första boken jag läste av henne var ”och sedan var hon borta” Det var den boken som fick mig att vilja läsa mer av henne.
Så Nu är jag mindre stressad och jag bjuder på en bokrecension då jag inte har gjort så mycket, förutom pluggande då och serietittande. Men jag ligger bra till i skolarbetet.

Finns det en författare/artist/skådespelare som du bara måste se/ ha filmer/serier eller alla album av eller alla böcker av?
Glöm inte att kolla in mitt bokkonto på instagram amandizan_books för massa boktips!

Kram/Amanda

15 reaktioner på ”Bokrecension: Jag fann dig

 1. Den här boken lät verkligen både bra och spännande. Det låter som böcker för mig. Jag ska leta upp hennes böcker och läsa dom 🙂 kul med boktips 😀 deckare och spänning gillar jag i bokväg 😀

  Gillad av 2 personer

 2. Å, spännande bok! Jag har inte läst nåt av Lisa Jewell, men har såklart hört mycket om böckerna och fått intrycket att de ska vara bra. Kul att du bekräftar det. Studier kan suga musten ur hjärnan, så det är viktigt att du vilar från dem emellanåt. Om man unnar sig vila och återhämtning blir det lättare att upprätthålla fokus och prestera bra när det väl gäller. Vad har du sett för serier? Själv har jag kollat på Netflix Cursed och börjat på ditos Shadowhunters i dagarna.

  Gillad av 2 personer

 3. Vad skönt att du känner att du slipper stressa och att det känns lugnare för dig. Det här lät som en bok för mig, ett riktigt mysterium att ta reda på vem mannen är och vart Lillys man tagit vägen. Den här boken ska jag lätt lägga till min att läsa-lista. Har inte läst någon av hennes böcker tidigare.

  Gillad av 2 personer

 4. Låter som en riktigt bra bok. Älskar böcker där man aldrig tycker det är tråkigt och man blir indragen i intrigen och vill vara med och lösa saker. Har inte läst något av författaren innan å tack för tipset! Trevligt helg!

  Gillad av 2 personer

 5. Skönt att du kan slappna av lite. Det förstår jag att det blir lite mkt. Att först läsa för plugg & sen läsa på fritiden. Det kräver ju lite att läsa åxå 🙂.

  Jag som redan har en hel del böcker sparade i min bokhylla 😅. Men den här boken som du beskrev kunde jag inte låta bli att spara. Det som jag fastna för var att det finns så mycket spekulationer 🙂. Ena stunden tror man veta. Andra stunden vet man inte.

  Ha det så bra! 🤗

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s