Pratar film & Serie

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, nu är det fredag igen och det känns så skönt även om jag pluggar hemifrån känner jag ändå att det är skönt med fredag. Nyss pluggat lite suttit med en övning om substantiv och fick alla rätt. Singular/plural substantiv och obestämd och bestämd plural. Sedan har jag pluggat satsdelar och äntligen förstår jag s och p vad de står för, S= Subjektet P= predikatet. Det ända jag har kvar att göra är prov på ordklasserna och prov på satsdelarna. Men fram till den 20 på mig att göra det. Känner mig relativt säker men ska läsa på en dag till innan jag gör proven.
Hellre att jag pluggar lite än att att ta allt den 20:de. Igår kväll kollade jag och sambon på film och vi har även sedan tisdags (när han kom hem) börjat kolla på en ny serie. Shadow & bone nej jag har inte läst böckerna som serien är baserad på och känner ingen lust att läsa dem heller. Filmen som vi såg igår var ”femte elementet” och sambon köpte filmen på youtube.

Jag tyckte filmen var riktigt bra och detta är en av sambons favorit filmer. Ja han har redan sett den en gång. Många kända skådespelare som Bruce Willis. Filmen är från 97 också. Både jag och sambon gillar filmer från 90-talet. Det gjordes mycket bra filmer då.
Som sagt blivit en del serietittande och en film och det är inte slut än. I helgen blir det nog den sista Alien filmen med: Alien covenant. Det är den sista filmen i serien sedan har vi även sett alla Alien filmer ihop. Vill man se Alien filmerna så finns de på disney+. Vet att https://livetmedsandraj.se/ undrade vad jag har kollat på och förutom Criminal Minds så ja ännu mer serier och filmer😀 Sedan så ska jag fortsätta läsa min och Maricas bok för maj. Det är vad jag ska göra i helgen, Vad ska ni göra?

Kram/Amanda

32 reaktioner på ”Pratar film & Serie

 1. Detta med språket har jag inte så bra koll på. Klarade det galant i skolan, men har glömt det mesta då man inte använder det i vardagen. Får allt tänka till en hel del.

  Gillad av 2 personer

 2. Här mår man bra. Har ikväll kollit på Harry potter och hemligheternas kammare och nu sitter jag och kollar på serien Criminal minds. Här har det regnat från och till hela dagen. Minns själv när man pluggade svenska och tyckte det var tråkigt med alla ordklasser mm.

  Gillad av 2 personer

 3. Skönt att hålla isär vardag och helg även om man pluggar hemma. Jag har haft haft problem med det sista tiden och det blir lätt tråkigt då. Mysigt med film och serier ❤

  Gillad av 2 personer

 4. Ibland är det mysigt att kolla på film men jag vet inte va många filmer heter för jag lägger dom aldrig på minnet 😊.. Skönt att ha helg även om man pluggar hemma

  Gillad av 1 person

 5. Men vad roligt att läsa ”sambo” underbart ❤ När jag pluggar läste jag lite varje dag och ofta lite innan jag somnade så fick hjärnan processa det på natten

  Gillad av 2 personer

 6. oj va dålig jag känner mig. kan inte ens de orden , men de måste va intressant o lära sej om man är intresserad utav det 🙂 kul att det gpr bra med plugget 🙂

  Gillad av 2 personer

 7. Du har en bra strategi. Plugga lite då & då. Än att plugga allt på samma gång som det ska in 👍.

  Jag gillar serie. Men inte sambon. Så vi kollar film mycket ihop. Det är mysigt 😊.

  Gillad av 2 personer

 8. Jag älskade Femte elementet som barn, egentligen allt med Bruce Willis. Han spelade ju även i De 12 apornas armé, en annan sci-fi-rulle från 90-talet. Härliga tider! Shadow and Bone står på min att-se-lista. Har precis tittat klart på Winx Saga och Cursed, och ser nu på Shadowhunters. Mycket YA, med andra ord. Jag och min sambo Christoffer tittar på The Sons of Sam: A Descent into Darkness tillsammans, det är en av Netflix nyaste true crime-serier. Kan varmt rekommendera den. Jag gillar deras verklighetsbaserade serier om seriemördare, på tal om Criminal Minds.

  Vad tycker du om Shadow and Bone, då, sevärd? Jag har inte heller läst böckerna och vet inte om jag kommer göra det. Känns som att det är mycket man missar att läsa hela tiden. Finns för mycket bra att välja på.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s