Bokrecension- Knappt en droppe blod

Hej!
Hur mår ni?
Nu är det slutet av maj och det är dags för min och Maricas bokrecension för boken vi läste i Maj. Denna boken fick som recensions exemplar av bokförlaget forum. och författaren heter Carin Hjulström. Detta var 2 delen i serien Säbyholms gröna fingrar.
Maricas blogg- https://nouw.com/frökenrödlök

 1. Vart fick du höra talas om boken, och har du hört om den innan du läste den? Det var Marica som frågade mig om vi skulle läsa del två nu i den här serien om förlaget ville ge oss den i recensionsexemplar. Och ja varför inte.
 2. Vad kände du när du läste boken, varför tror du att du kände så? Jag kände glädje och värme mest. Älskar Siri och Anton och deras relation. Sedan lite irriterad av vissa karaktärer, men man kan inte gilla alla.
 3. Nånting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Varför just den biten och varför tror du att du reagerade så? Jag kan säga att det fanns vissa scener som jag tyckte bara nej. Och en var när Egil kom och skulle gratta Siri på sin födelsedag. Jag gillar inte Egil. Blev mest irriterad på honom som tror att allt är som vanligt.
 4. Vad minns du speciellt med denna boken? Siris och Antons relation att den har blivit starkare och att de finns där för varandra. Och hur Siri stöttar Anton i hans drömmar. De har en fin relation.
 5. Vad var bäst samt sämst med boken? Bästa var nog att se Siri och Antons relation växa och bli starkare. Sämsta var nog Egil delar.

6. Om du ska beskriva boken med en mening, vad säger du då? En varm fortsättning på serien om Säbyholms gröna fingrar, vänskap och kärlek och ett mord.
7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären? Som jag skrev sist nej men jag hade så gärna velat haft Siri som min mormor eller farmor samt även velat ha Anton som bror eller vän. Så fina karaktärer.
8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men fick dig att ändra tycke? Varför? Cecilia som är dotter till en av karaktärerna, jag gillade henne inte riktigt till en början men nu i bok två har hon växt i mina ögon.
9. Kan du rekommendera boken? Varför/Varför inte? Ja självklart jag tycker det är en mysig bok och jag kan säga att hade det inte varit för Marica hade jag nog aldrig plockat upp serien. Cosy crime är inte riktigt det jag brukar läsa. Men är glad att jag har fått lära känna Siri och Anton.
10. Vad ger du boken för betyg? (1-10) Vad motiverar ditt poäng? Ger den samma som förra gången en 6: tillochmed kanske en svag 7:a. Jag älskade att läsa om Siri och Anton och se deras relation växa samt se hur deras karaktärer växer när de får möta egna utmaningar.

Detta var boken för maj och nu ser jag fram emot boken vi ska läsa i juni. Detta är så kul med en bokcirkel, och jag är glad att få göra det med Marica.

Kram/Amanda

12 reaktioner på ”Bokrecension- Knappt en droppe blod

 1. Kul med recensionsexemplar från förlaget.
  Jag gillar din kommentar om att vissa karaktärer är irriterande. Det är precis drt man vill höra som författare för då har man fått till en bra dynamik bland karaktärerna.

  Gillad av 1 person

 2. Ska bli intressant att se vad Marica skriver – i din recenssion berör du relationen mellan Siri och Anton mycket så jag får tanken att det är den som är viktigast i boken – samtidigt så handlar den om ett mord. Jag ogillar att läsa om relationer – det berör mig ingenting och tycker bara det är ok som en bisak eller ifyllnad till den verkliga storyn. Så efter din recenssion skulle inte jag läsa den, men vi fastnar för olika saker i en bok så Marica kanske har fokuserat mer på själva crimedelen – och på så sätt kan få mig intresserad av boken. Jag tycker det är jätteroligt att läsa båda era recensioner av en och samma bok.

  Gillad av 1 person

 3. Vad roligt då att ni har sådana här böcker och klubb så får ni chansen att läsa sådant ni annars kanske ej skulle. Så var det för mig igår att jag kikade på en film eftersom jag var ensam hemma och jag kände att ähh jag tar den orkar ej leta med, och den var toppenbra

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s