Bokrecension: Bokhandeln på Riverside Drive

Hej!
Hur mår ni?
Nu har en till månad gått och det är dags för min och Maricas (https://nouw.com/frökenrödlök) bokrecension för månadens (september) bok som vi har läst. Denna månad är det hennes bok och då blev det Bokhandeln på Riverside drive av Frida Skybäck. Vi har ju även läst bokskåpets hemlighet av samma författare. Här hittar ni den recensionen:https://amandizan.wordpress.com/2021/02/28/bokrecension-bokskapets-hemlighet/

 1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan? Detta var Maricas val av bok och jag blev glad över att se att hon ville läsa mer av Frida Skybäck. Hade dock hört och sett den innan lite grann, men inte så mycket.
 2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände så? Jag gillar inte feelgood böcker så mycket men Fridas böcker gillar jag, trots att jag ibland kunde sucka över karaktärerna. Men jag gillar böcker som handlar om böcker och England. Det är nog därför jag gillar Fridas böcker.
 3. Någonting speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Ja i början av boken så störde jag mig en del på karaktärerna speciellt sam. Tyckte hon verkade elak till en början.
 4. Vad minns du speciellt med denna boken? Känslan att vara i London igen och att ännu mer vilja åka tillbaka dit. Slutet fick mig att le.
 5. Vad var sämst samt bäst med boken? Hmm Vet inte om jag har något som jag tyckte var direkt sämst men jag tycker väl att det var lite tråkigt att jag kunde lista ut en ganska stor sak i boken, Bästa. Se karaktärernas förvandling. Speciellt Charlotte. Hur hon blommar ut mot slutet.

6. Om du ska beskriva boken med en mening vad säger du då? En bok om böcker och både kärlek och vänskap som växer fram, och om att hitta sig själv.
7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären? Ja, hon är introvert och jag ser mig också som introvert men vi är nog också olika. Men i den introverta aspekten ja.
8. Är det någon karaktär du inte gillade till en början men som fick dig att ändra tycke? Ja, förutom Sam som jag inte alls gillade till en början hade jag nog också lite svårt för Charlotte men att se deras förändring mot slutet fick mig ändå att tycka om dem. Mot slutet.
9. Kan du rekommendera boken? Absolut, vill man läsa en feelgood om böcker och England så plocka upp den.
10. Vad ger du boken för betyg? Ger den en 7:a, inte en favorit men helt klart bra trots början. Såg att jag hade gett Bokskåpets hemlighet 10 poäng. Bokskåpets hemlighet är min favorit hittills av hennes böcker.

Denna recension skulle ha kommit ut sista september men nu har jag läst ut den (idag) och kan äntligen recensera den
Kram/Amanda

15 reaktioner på ”Bokrecension: Bokhandeln på Riverside Drive

 1. Kul att läsa en recension av dig om en bok 🙂. Jag har lyssnat på ”Bokhyllans hemlighet” & tyckte om den Såå mycket 😊.
  Ett tips bara. Försök att skingra på fråga & svar. Ibland viste inte jag vad frågan var innan svaret kom.

  Ta hand om dig! 🍁

  Gillad av 1 person

 2. Oh så kul med sådana här inlägg. Har varit med i en bokcirkel ett tag, dock kom ju pandemin och den har jag inte orkat mig ut för att träffa dem. Kul att kunna läsa vad ni anser om olika böcker, inspirerande 😀

  Gillad av 1 person

 3. Jag letar bra feelgood så tack för tipset. Iaf om författaren då du inte verkade så förtjust i själva boken. Just nu lyssnar jag på Tillbaka på ön av Jenny Cogan. Brukar gilla hennes böcker, men inte den här gången. Samtidigt, någon gång måste det väl komma en bokrecension som inte är bra också tänker jag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s