Läser böcker av Astrid Lindgren

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra, men det är ganska mycket nu med studierna men jag börjar se ett ljus långt där borta om man säger så. Jag berättade ju för ett tag sedan att jag inte har läst Astrid Lindgren böckerna när jag var liten. Men nu tack vare kursen har jag fått läst några. Började med Mio min Mio och nu till min uppsats som jag ska göra har jag valt göra en skönlitterär uppsats om Pippi och om det går att urskilja andra samhällsvärderingar i böckerna om Pippi. Så jag kan säga att jag nu iaf har läst några sen och de är verkligen mysiga. Och för att hinna med alla Pippi böckerna lyssnar jag på en av dem. Boken om Pippi Långstrump och det är Astrid Lindgren själv som läser in boken och det är så mysigt. Har ca 90 min kvar av ljudboken och tanken är att lyssna klart på boken idag. Jag har dock självklart sett alla filmer med Pippi och andra filmerna som är gjorda av hennes böcker. Astrid Lindgren är verkligen klassiker😍
Jag försökte mig dock på som liten att läsa Ronja rövardotter men läste aldrig klart den boken men filmen älskar jag och har sett många gånger. Det är en favorit. Har ni någon favorit med Astrid Lindgren?

Men det känns iaf bättre och lite mindre stressigt nu när jag har börjat med uppsatsen och det känns bra. Men de senaste dagarna har varit tuffa och även förra veckan. Idag ska jag till biblioteket och hämta Pippi Långstrump går ombord. Jag glömde lånekortet igår så får hämta boken idag istället. Men Astrid Lindgren är nostalgi och klassiker. 😍

Och innan jag avslutar inlägget delar jag med mig av mina senaste videor👇

Ni får jättegärna kolla in dem om ni vill 🙏Nu ska jag avrunda och ta mig till biblioteket. Hoppas ni får en bra dag.
Kram/Amanda

18 reaktioner på ”Läser böcker av Astrid Lindgren

 1. Det är så ibland. Att vardagen är stressig. Skönt att det har lugnat sig nu 🙂.
  Va?! Har du inte läst någon Astrid Lindgren bok när du var yngre!?
  Mamma läste för mig & jag kolla på filmerna. Mina är favorit är Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Barnen i Bullerbyn, Emil 😊.
  Jag är uppväxt med Astrid Lindgren. Än idag ligger dem mig varmt om hjärtat ❤️.

  Ha det så bra! 🍁

  Gillad av 1 person

  • Nej det är sant jag såg mer på filmerna av Astrid Lindgren när jag var yngre. Så det är roligt att äntligen läsa böckerna och de är riktigt bra de med☺️

   Gilla

 2. Mio min Mio är en bok jag knappt känner till. Vet ju att den finns, men har varken läst boken eller sett filmen. Min favorit är Bröderna Lejonhjärta. Pippi gillar jag,,, verkligen girlpower 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Jahapp, du får kanske två kommentarer vet inte var första tog vägen.

  Men jag har Mio min Mio som favorit. Jag såg den först på teater och det glömmer jag aldrig fast jag var ett litet barn

  Gillad av 1 person

 4. Jag mår bra då jag blev frisk i måndags och sedan har jobbat hemifrån på min dagliga verksamhet. Själv tycker jag bäst om Ronja rövardotter och då tänker jag på rumpnissarna men har även tänkt att jag skulle vilja se en amerikansk remake av Bröderna Lejonhjärta. Speciellt om man tänker på draken kattla tror jag den heter.

  Gillad av 1 person

 5. Vilket roligt skolprojekt att läsa och skriva om Astrid Lindgrens böcker! Det är något jag själv hade tyckt om att göra. Fantastiskt nog är böckerna lika roliga även för vuxna. Det händer att jag själv läser om Pippi eller Lotta och får mig några goa skratt. Även Bröderna Lejonhjärta och Mio, min Mio har jag läst i vuxen ålder. Borde kanske också ge mig på Ronja Rövardrotter.

  Som svar på din fråga: Jag tycker Midnight Mass är sevärd, särskilt de fyra fem första avsnitten. Ska inte säga mer, är rädd för att spoila. Jag blev imponerad av karaktärerna och miljön. Såg färdigt Squid Game häromdagen och den gillade jag. Jag har även sett klart Good Girls och är nu på jakt efter något lika medryckande.

  Gillad av 1 person

  • Ja trots att man är vuxen nu så älskar jag hennes böcker och lite nostalgi över det. Det går ju än att minnas alla gångerna man såg filmerna.
   Tack jag får kanske ta tag i att se serien sett trailern och den verkar bra☺️

   Gilla

 6. Vad kul att du får chansen att läsa Astrid Lindgrens böcker, många passar nog bra att läsa som vuxen då hon skrev väldigt mörka och dystra/sorgliga som Mio min Mio, Bröderna Lejonhjärta mm. Sen har hon ju skrivit många roliga böcker så som Ronja Rövardotter, Emil i Lönneberga, Pippi, Madicken, Alla vi barn I Bullerbyn. De är kul och nostalgiskt att kolla om filmerna och säkert nostalgiskt att läsa om böckerna. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ja det är verkligen nostalgisk att få läsa några av hennes böcker speciellt Pippi då jag såg filmerna många gånger som barn. Och ja jag skulle lätt se hennes filmer nu även som vuxen☺️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s