Helg & Några Ljudböcker

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra och jag har haft en bra helg men den har varit lugn. Igår lördag var jag väldigt trött hela dagen, märks att det blir mörkare mycket tidigare. Igår var det även grått ute så det gjorde inte saken bättre. Men idag är jag lite piggare och så är det soligt ute. Så ska passa på sedan att gå ut men först ska jag ge er två recensioner på två ljudböcker som jag har lyssnat på.

Här har vi dem ”världens hemskaste sjukdomar” del 1 och del 2. Av Ida Kjellin och Sofia Bergström Dessa har jag bla lyssnat på under helgen. Fick höra om dessa från vargnatts_bokhylla (http://vargnattsbokhylla.blogspot.com/)då hon hade lyssnat på dem. Jag som också gillar historia så blev jag intresserad. Nu har jag lyssnat klart och kan varmt rekommendera dessa.
I båda böckerna får man följa två barn som får chansen att lära sig mer och känna på alla sjukdomar som fanns förr.

I första boken får man följa två barn, Maxi och Lo som får prova på bla pest och kolera och många fler. Samtidigt som man får följa dessa barn genom resan så får man även lite information om varje sjukdom och hur det bröt ut.
Del två får man följa två andra barn Kim och Joelle som får prova på några sjukdomar från förr och då är det bla. Tyfus och malaria. Och många fler. Det är även samma här att samtidigt som man får följa dessa barn så får man lite information om varje sjukdom om hur det bröt ut. I båda böckerna så får man veta allt av en häxa som berättar om hur det var.
Ett tips dock är väl att inte äta om man ska lyssna på dessa. Det är en blandning av humor, historia men ibland tyckte tillochmed jag att det var lite väl. Men väldigt intressanta böcker och jag hoppas det kommer fler. Uppläsaren var riktigt bra och man fick verkligen en känsla av att han levde sig in vilket gjorde upplevelsen mycket mer bra och rolig. Böckerna bör finnas på alla ljudboktjänster, jag har storytel

Innan jag avrundar tänker jag dela med mig av lite bloggar jag tycker ni ska kolla in.
Hanna skriver om- https://hannafialotta.blogg.se/2021/november/lardomar-och-tankar-fran-2021-2.html?fbclid=IwAR05NLhvemvfXrdDxd5P3MlwZxcwxifeUeJqMtKwOAgUeTXZ5j1M6dv6QSk
Beatrice skriver om- https://nouw.com/minframtid?fbclid=IwAR3xGlj9WjqBNPWRb3YNi-1cDyaUO6H_UWLYGM0AcQaL6T1xLPcAtT1_8X0
Madeleine skriver om- https://www.saramadeleine.se/2021/11/16/nar-sjalen-mar-skit/?fbclid=IwAR0Kk9u04KGF1UTKl790Q7ZcoZtUjR31Q4onkIf79M3pLCBy9_icKtQ4CYo

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Helg & Några Ljudböcker

 1. Skönt med lugn helg 😊.

  Det var intressanta böcker 😀. Jag gillar med historia. Hur saker var & så. Så dessa böcker kommer jag nog lägga i min bokhylla på Storytel 🙂. Tack för tipset!

  Hoppas att du får en trevlig start på veckan❣️

  Gillad av 2 personer

 2. Kan verklugen tänka mi g att man inte ska äta när man läser dessa böcker. Kanske inte för den som är hypokondriker. Ha ha…
  Ha en fin vecka.

  Gillad av 2 personer

 3. Älskar att få tips på böcker, kan hända jag testar att lyssna på en av dem, trots att jag inte brukar läsa sådana men man måste prova annars kan man inte uttala sig ju 🙂

  Idag mår jag inte jätte bra. Jag hoppas du mår bra fina du. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s