Bokrecension: The Girl In Red

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra och det har bara varit en lugn dag. Idag har jag äntligen läst ut en bok och jag kan säga såhär hade jag inte läst ut den nu under helgen så hade jag lämnat tillbaka den på biblioteket. Jag gillar inte att hålla på med en och samma bok för länge. Men nu har det varit studier och jag har haft lässvacka men kände att det var lite nu eller aldrig så nu kör vi en bokrecension.

Bok The girl in red av Christina Henry

Handling: Man får följa Red som vill ta sig till sin mormor ute i skogen men det är farligt ute. Ett virus sprider sig och man vet inte riktigt hur det sprider sig. Man får följa karaktären både före utbrottet och efter. Man får även reda på vad som ledde till varför hon själv är fast besluten på att ta sig till sin mormor. Det är en retelling på rödluvan och vargen. Det märks ganska tydligt men twisten är nu att i denna bok är det en dystopisk värld.
Jag vill inte lämna ut för mycket för den är ganska kort. Det fanns vissa saker jag inte gillade och vissa saker jag gillade. Men tycker den första halvan var lite seg. Red älskar skräckfilmer och ja är lite paranoid. Hon tror även att hon har gjort sig redo för vad som ska komma men är hon verkligen det. Jag känner att det var en helt okej bok. Men ingen jag kommer vilja läsa igen. Den får en 3:a av mig
Lite från baksidan av boken:

It´s not safe for anyone alone in the woods. There are predators that come out at night: eritters and coyotes, snakes and wolves. But the woman in the red jacket has no choice. Not since Crisis came, decimated the population, and sent those who survived fleeing into quarantine camps that serve as breeding grounds for death, destruction and disease.
Där har ni lite ur baksidan. Det jag gillade är de referenser som görs till olika skräckfilmer som är kända och riktigt bra. Det jag störde mig på var att karaktären kunde övertänka. Men allt som allt en helt okej bok.

Men jag har spenderat min lördag med att läsa ut denna bok och nu resten av kvällen blir det film tänkte jag.
Kram/Amanda

14 reaktioner på ”Bokrecension: The Girl In Red

 1. Skönt med lugna dagar. Har jag med haft idag. Även om boken är inte så bra eller jättebra. Så är det alltid skönt att en bok tar slut. Men med visa böcker vill man inte det. Men förhoppningsvis så finns det bok nr 2 😊.

  Ta hand om dig❣️

  Gillad av 1 person

 2. Kul med en twist på Rödluvan men trist när boken känns seg.
  Jag blir imponerad av de som kan ge upp böcker och inte läsa färdigt. Jag kan inte det, det går bara inte. Tyvärr betyder det att jag lagt mkt tid på dåliga böcker.

  Gillad av 1 person

  • Jag försöker bli bättre på att lägga ifrån mig böcker som jag inte fastnar för men ja jag tycker också det är svårt. Har också läst en del tråkiga böcker

   Gilla

 3. Håller med dig. Det ska inte ta för lång tid att läsa ut en bok. Borde hitta någon att lyssna på igen, då det faktiskt ger avkoppling. Tycker inget är bra efter de sju systrarna tyvärr 🙂

  Gillad av 1 person

 4. För mig kan det ta väldigt lång tid med en bok ibland om jag har mycket annat som ska läsas i skolan. Om boken är seg däremot då brukar jag lägga bort den för det är inte kul alls.

  Gillad av 1 person

 5. Hade också gjort som dig för det är bara irriterande att hålla på att läsa samma bok för länge. Det verkar vara en bok som ska kolla om den finns som ljudbok. Fantasy är ändå en kategori som jag gillar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s