Bakat Kladdkaka & Läsning

Hej!
Hur mår ni?
Här är det helt okej, veckan har börjat sådär både idag och igår så har jag haft migrän. Så jag är lite trött och seg i huvudet men jag tog mig ändå ut och friskluft mådde jag bra av. Trots att det var otroligt kallt ute och ena stunden är det sol och nästa snöar det. Så var det skönt att komma ut lite. Nu har jag handlat och både fyllt på frys och kyl. Men nu till helgen.

Jag har haft en lugn helg men i lördags så bestämde jag mig för att det var dags att baka igen. Så denna gången blev det kladdkaka men jag köpte ju en bok med massor av recept på kladdkakor. Så provade ett recept därifrån. Och det blev väldigt gott. Receptet var grundreceptet men istället för kakao så hade jag marabou choklad. Blev väldigt gott.

Receptet är ifrån boken: Kladdkaka deluxe av Frida Skattberg
Till ljus kladdkaka behövs
100g smör
100 g mjölkchoklad (marabou original)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Gör så här:
Här kan man ju följa receptet och då kan man börja med att smörja formen men det gjorde jag allra sist. Men ugnen ska vara 175 grader. Efter att man satt på ugnen så smälte jag smör och choklad ihop. Sedan hade jag i ägg och socker och vispade det innan jag hade i torra ingredienserna. Blanda sedan till en jämn smet innan du har i smeten i formen. På receptet så står det att man ska ha kladdkakan i ugnen i ca 20-25 min men jag hade den i ugnen i ca 20 min. Tänker att det beror lite på ugnen.
Detta var första gången jag körde med mjölkchoklad istället för kakao och detta kommer jag göra mer. 😍

Annars så har helgen bestått av läsning då jag har börjat läst den sista delen i livstjuvarna trilogin- Tidssystrarna. Tror jag åkt på en del migrän nu dels för jag är väldigt stel i nacken samt tidsomställningen. Min kropp har inte riktigt lärt sig att vi har ställt fram en timme, men iaf. Får se om det blir något läst idag. Beror på hur mitt huvud känner. Jag tycker iaf att så långt som jag har läst i boken är det riktigt bra och lättläst. När jag väl sätter mig och läser boken så flyter det på. Men detta var min helg och kladdkaka deluxe var en av böckerna jag köpte för presentkortet på adlibris.

Kram/Amanda

14 reaktioner på ”Bakat Kladdkaka & Läsning

 1. Otur att du hade migrän. Jag själv har aldrig haft det och det är jag glad för. Kladdkaka med marabou chocklad låter något som man måste testa någon gång.

  Gillad av 1 person

  • Massage är något jag skulle behöva regelbundet ja men tyvärr är det något som jag får kosta på mig. För det går inte på högkostnadskortet 🙂 ❤

   Gilla

 2. Fy för migrän. Inget jag har haft. Men jag har magen istället som bråkar ibland, så typ same 🙂. Vad bra att du tog dig ut för att få lite frisk luft.

  Jag är lite trött nu. Har nyss kommit hem ifrån träningen. Lite mat & youtube så ska det nog bli ordning på mig igen 😊.

  Åå så god kladdkakan lät 😋👌. Får nog bli en test någon gång.
  Jag spara boken i Storytel. Det jag läste värkar spännande. Så får se. Men det är bara 2 böcker??
  Alla reagerar ju olika på tidsomställning & väder.

  Ta hand om dig❣️🤗

  Gillad av 1 person

  • Det är alltid skönt att vila när man har varit och tränat så det låter bra att du vilade efteråt. Absolut kan verkligen rekommendera choklad i kladdkakan. Riktigt gott 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s