Att Göra Broccolipaj

Hej!
Hur mår ni?
Här har det varit tyst i några dagar jag tog lite ledigt och har de senaste dagarna mest pluggat grammatik på engelska, lagat mat och tagit hand om hemmet. Men vet ni jag köpte ju två kokböcker av presentkortet jag fick av pappa med familj och ni har ju sett från en av böckerna (kladdkakan) men i torsdags så bestämde jag mig för att prova ett recept ur boken ”matlådan- för ett smartare liv” som jag också köpte.
Jag bestämde mig för att göra broccolipaj. Jag älskar pajer men har aldrig riktigt provat att göra egen paj. Men för ett tag sedan så köpte jag färdig pajdeg så det ända jag nu behövde göra var att förgrädda pajdegen och göra fyllningen. Det stod också i receptet hur man gör degen men jag kände att det var enklast om degen var färdig. Så hur gick det då? Jo för att vara första gången så blev det godkänt men helt klart kan det bli förbättring. Jag får tex förgrädda degen lite mer nästa gång. Och lite mer kryddor. Men vågar jag inte prova göra något nytt så utvecklas man inte. Så jag är ändå glad att jag vågade ta steget att göra broccolipaj. Även om jag failade lite med degen. Jag antar att jag inte är den ända som kanske inte alltid lyckas med matlagningen och att ibland blir det bara ok.

Ber om ursäkt att bilden blev lite suddig
Bild lånad från bokus

Så det var ifrån denna bok jag gjorde broccolipajen. Annars har det inte hänt så mycket mer jag har läst. Men nu till något jag har börjat funderat på nu ett tag. Jag funderar på att skaffa mig en egen domän. Jag har bloggat här på wordpress nu lite över ett år tror jag (i år) och funderar på om jag ska ta steget till egen domän. Då jag skulle kunna skaffa en gratis med det paketet jag har. Jag tror det börjar bli dags att ta det steget. Jag trivs ju ändå här. Vad tycker ni?
Men ja detta är lite vad jag har gjort de senaste dagarna faktiskt. Hoppas ni har haft en fin helg.

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Att Göra Broccolipaj

  • Det blev helt okej för att vara första gången. När jag var i din dotters ålder gillade jag inte broccoli. Utan det har mer kommit när jag har blivit äldre 🙂

   Gilla

 1. Kul att prova något som man aldrig har testat. Då känner man sig stolt över sig själv när det blir bra. Å det verkar blivit bra för att vara första gången 😊. Verkar vara en bra bok.

  Jag har ett domän & jag är nöjd med det.

  Ta hand om dig🌸

  Gillad av 1 person

 2. Alltid bra med lite inspiration. Köpte en bakbok som jag kommer använda mycket. Fanns det mer gott i den som du vill dela med dig av? Bra med presentkort så man kan handla det man vill själv.

  Gillad av 1 person

 3. Jag själv mår bra. Roligt att du gjorde egen paj. Däremot gillar jag inte broccoli så brukar inte göra sådan paj. Det blir oftast ost eller skinkpaj. Jag tycker du ska skaffa egen domän då jag har det och är jättenöjd.

  Gillad av 1 person

  • När jag var yngre gillade jag inte broccoli, nu på äldre dagar tycker jag det är gott. Jag tänker faktiskt prova det någon gång att göra ost & skinkpaj. Tycker det är gott 🙂

   Gilla

 4. Gott med broccolipaj! Jag håller med dig, man måste våga testa nytt annars får man aldrig chans att lära sig. Men visst kan det vara lite läskigt. Ja, även en sån sak som att laga en ny maträtt. Kul med nya kokböcker. Mat kan också vara ett äventyr. 😀

  Spännande med ett nytt domännamn. Det blir säkert jättebra. Många annonsörer letar efter bloggar med egna domännamn, så det kan finnas en bra utvecklingspotential i domännamnsbytet. Hoppas det eventuella bytet går lätt och smidigt till. Vilka domännamn klurar du på?

  Gillad av 1 person

  • Jo precis och vill man ha lite förändring i livet så tror jag att man också måste prova på något så enkelt som en ny maträtt man aldrig har gjort förut. För bara den lilla saken får en att utvecklas och våga mer.
   Ja det är så kul, och igår tog jag steget 🙂

   Gilla

 5. Broccolipaj är ju riktigt gott! Det tar ju ofta några gånger tills man får till det precis så som man vill ha det med kryddning när det är nya recept.
  Jag har eget domän och tycker det är väldigt skönt och bra att ha ett eget.

  Gillad av 1 person

  • Jo det är ju inte alltid man lyckas på första försöket så får helt enkelt ge det en ny chans. Igår så tog jag steget och skaffade egen domän 😀

   Gilla

 6. Gott med broccolipaj! Du får göra ett nytt försök där du anpassar och gör om det som du inte tyckte blev bra. 🙂 Det var länge sen jag åt paj, lite klurigt när man inte äter varken mjölkprodukter eller gluten.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s