Påsken 2022

Hej!
Hur mår ni? Glad Påsk!
Här har det varit en lugn påsk, som jag tidigare har berättat så har jag migrän just nu väldigt ofta och i fredags kväll fick jag nog. Var bortbjuden men jag kände att nu vill jag få bukt med migränen och får helt enkelt ta och lyssna på kroppen. Och jag får ju bestämma helt själv även om folk tycker att man borde vara med. Men något som har varit med mig nu ett tag är ett inlägg jag läste hos Kamillas kamera, detta med mod och att stå upp för sig själv och att kanske inte alltid följa normen. Jag har haft svårt hela mitt liv med att säga nej. Men detta inlägg har ändå fastnat hos mig.
Så denna påsk gör jag vad jag VILL eller rättare sagt vad kroppen Vill. Så nu blir det en påsk hemma i lugn och ro. Och jag behöver inte känna mig dålig för det.

Så vad har jag gjort då? Jo kollat klart på en serie som jag har dragit ut på. Läs mer om den serien i Filmer & serier jag nyligen sett #5. Igår läste jag lite och bara vilade under dagen, och idag ska jag fortsätta i detta tecken. Ska försöka läsa så mycket jag kan i den engelska novellen för kursen tänker jag idag.

Jag har alltid liksom lite känt att jag måste göra som alla andra vill och vara andra till lags. Men så vill jag inte ha det, så att stå upp för mig själv och välja stanna hemma fick mig att känna mig väldigt stolt över mig själv. Detta är något jag bör bli bättre på och ju mer jag gör det desto lättare blir det.
Så hur har eran påsk varit? Här blev det ingen påskmat och det är inget jag saknar heller. Blev lite påskmust igår.

Foto av Alena Koval pu00e5 Pexels.com

Vill mest bara önska er en glad påsk och TACK Kamilla för att du skrev inlägget. Inlägget är länkat längre upp. Nu ska jag gå och göra mig lite kaffe och sedan fortsätta läsa i boken jag läser nu som heter ”star of the sea” Riktigt intressant, om man gillar Historical fiction.

Kram/Amanda

18 reaktioner på ”Påsken 2022

 1. Du ska inte alls känna att det är jobbigt att tacka nej om du inte orkar. Känner allt för mycket igen mig i det, men visst måste man få tacka nej om man inte mår bra.
  Hoppas du mår bättre nu.

  Gillad av 1 person

 2. Migrän är verkligen jobbigt att ha, haft det en hel del och kan bli väldigt matt av det, men efter att jag fick tabletter mot högt blodtryck (vilket jag inte visste att jag hade) kommer det sällan eller aldrig. Bra att du lyssnar på kroppen och låter dig vila, det kommer alltid fler inbjudningar senare

  Gillad av 1 person

  • Nej migrän är jobbigt, och det blir inte bättre av att hela släkten har det då det är lite ärftligt. Men du har rätt det kommer ju alltid fler inbjudningar 🙂

   Gilla

 3. Vad glad jag blir att läsa att du vågade säga ifrån och lyssna på kroppen. Att hela tiden känna att man måste vara andra tillags har jag känt i så många år. Sen började jag jobba mycket med mig själv för 7-8 år sen så vågar jag stå upp mer och mer för mig själv. Jag är helt säker på att du kommer att kunna göra det allt oftare 😊 får du migrän när mensen är på väg? Då är hormonell migrän, annars så är det för mig ofta stress som gör att migränen kommer. Jag hoppas att du blir av med din migrän snart, det är hemskt att ha migrän

  Gillad av 1 person

  • Jag har ingen mens då jag har p-spruta men som yngre ja då fick jag vid mensen. Men hela min släkt har migrän till och från så men nu är det nog stressrelaterat, samt att det kommer från nacke och axlar som är ofta spända

   Gilla

 4. Bra gjort! Själv jobbar jag med självkänslan och min sociala fobi via KBT. Har alltid också haft svårt för att säga nej, men samtidigt varit livrädd och osäker bland folk… Livet har varit tufft, men man kämpar in i det sista.

  Gillad av 1 person

 5. Jag själv har haft en bra påsk. Förstår att det kan vara svårt att säga nej ibland men ibland säger kroppen stopp. Då är det viktigt att lyssna på kroppen.

  Gillad av 1 person

 6. Bra gjort! Man ska lyssna på kroppen. Tyvärr är jag skitdålig på det. Trots mina sjukdomar som kräver att jag gör det så är jag verkligen kass på det. Så heja dig som gjorde det. Det kommer en påsk nästa år också.
  Vi har haft en lugn påsk eftersom maken har haft beredskap vilket innebär att han inte kan vara längre bort från brandstationen än fem minuter. Och jag orkade eller njä jag hade ingen lust att ha folk hemma. Men lite påskmat blev det och självklart blev det påskmust. Älskar must!

  Gillad av 1 person

  • Nej så är det ju att ibland orkar man inte och vill inte träffa folk. Jag kände lite samma sak plus att kroppen sa ifrån. Här blev det en del ägg och påskmust 😊

   Gilla

 7. Påsken är ju till just för att mysa och ha det gott och det tycker jag vi gjort, samt röjt och städat på balkongen har jag gjirt. Vi har även fått annat undangjort vi behöver. Men har även varit till BQ,s bror och påskfirat lite. Mysigt att sett klart en serie, vi har ett avsnitt kvar av den serien vi ser nu

  Gillad av 1 person

 8. Det är din kropp. Ingen annans. Är det vila som den behöver. Så är det så. Eller lagom med vila. För att få frisk luft är med bra när man har huvudvärk.
  För mig är det så. Har jag varit inne för mycket. Så behöver jag frisk luft & röra på mig.

  Vad bra att Kamilla skrev ett bra inlägg. Låter som en skön helg.

  Hoppas att huvudvärken släpper 🌷

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s