Lite Funderingar

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra men som vanligt har det varit tyst från mig nu ett tag. Inget speciellt har hänt livet rullar på och det kanske är det som gör att jag är tyst. Finns inte riktigt något att skriva om. Jag pluggar, läser, gör hushållssysslor osv. Men något jag har märkt är att jag kan blogga 3 dagar i streck och sedan blir det inget mer. Och jag undrar varför, jag skulle vilja lägga ut ett inlägg per dag så jag håller bloggen igång. Och inte bara 3 dagar. Hur gör ni för att hålla bloggen igång och skriva varje dag?

Och en sak till jag har lagt märke till är det här med läsningen. Och då menar jag att när jag var yngre kunde jag läsa en bok på några dagar, nu tar det längre tid. Det är helt okej att det tar längre tid. Det är inte det, utan mer att jag insett nu tar det längre tid. Vet inte om det är jag som läser långsammare eller om det är för att jag nu inte bor hemma och har ett hem att sköta. Visst sambon hjälper till men det finns alltid något att göra. Att kunna sitta en hel dag och läsa händer liksom inte. Det vore en dröm men om man ska vara realistisk så ja då sitter jag inte och läser en hel dag. Undrar om det är vuxenlivet. Hmm ja detta är bara några tankar ja har haft och lagt märke till. Som sagt det är helt okej att läsa långsamt, det ska liksom inte vara en hets. Det är bara det att när jag var yngre så läste jag mycket mer. Eller ja jag ser en skillnad från när jag var yngre.
Men kanske är det vuxenlivet trots allt. 😂Ibland önskar jag att dygnet hade fler timmar inte för att hinna läsa mer utan för att då skulle man kanske hinna med allt man vill. Och orka läsa för vissa kvällar orkar man inte för man är för trött och det är samma med bloggen att man är för trött och inte orkar. Om vi ska vara ärliga.

Tycker denna bild får avsluta inlägget för det stämmer bra. Läsning är bra för hjärnan. Men ville mest dela med mig lite av mina tankar, vet att såna inlägg kan uppskattas.

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Lite Funderingar

 1. Ett tips jag har är att förbereda lite inlägg när man har som mest skrivenergi – det kan ju vara lite allmänna inlägg, listor eller liknande – som fyller ut bloggen – och även kanske skriver upp idéer som man hittar hos andra. Jag har alltid en lista på inlägg jag skulle vilja skriva som ger lite pepp när man inte har en aning och sen när jag har intensiva jobb veckor så har jag oftast något samarbete eller annat allmänt inlägg förberett. Du kan alltid skriva till mig om du skulle vilja ha mer tips

  Gillad av 1 person

  • Tack för dina tips! Ja jag försöker bli bättre på att skriva inlägg som bara är att publicera de dagar när inspirationen inte riktigt finns. 😊

   Gilla

 2. Tycker också att det är svårt att hålla igång bloggen just nu. Händer inte så mycket i mitt liv och då blir det genast så mycket svårare. Men precis som Therese skriver. Listor, och lite allmänna inlägg kan vara bra att ha till hands.

  Gillad av 1 person

  • Nej så är det ju att ibland står livet still och man gör samma sak varje dag. Så då blir det som du säger inte så mycket att skriva om 🙂

   Gilla

 3. Jag brukar göra lite tidsinställda inlägg och planera upp bloggandet lite så jag vet vad jag har att skriva om.
  Jag känner likadant med läsandet, men för mig finns inte tiden att sitta och läsa länge. Det är alltid något som ska göras och läsandet blir ju nerpriorierat mot mitt skrivande också.

  Gillad av 1 person

  • Jag har märkt det själv att tiden till att sitta och läsa längre perioder händer mer sällan nu. Det finns alltid något att göra eller så är man helt enkelt för trött när dagen är slut. 🙂

   Gilla

 4. Jag har inget krav på mig att skriva varje dag och ibland blir det ändå varje dag och sedan blir det mer flest mellan inläggen. Det viktiga tycker jag är att man skriver för att det är kul och inte för att man måste.

  Gillad av 1 person

  • Det har du faktiskt rätt i och det är så jag försöker tänka för jag märker att nu när jag skriver för att jag vill så uppskattas det 🙂

   Gilla

 5. Jag läser inte hela dagar längre. Jag tänker att det är, just som är inne på, för att vuxenlivet kräver så mycket av en.

  Förr var jag noga med att bloggen skulle uppdateras minst en gång om dagen men nu tänker jag att innehåll är viktigare än kvantitet.

  Gillad av 1 person

  • Jo vuxenlivet kräver ju att man tar hand om hemmet så det ligger något i det. jo förut gjorde jag två inlägg om dagen men insett att ett räcker gott och väl 🙂

   Gilla

 6. Läsning är vekligen bra. Var på en föreläsning för några år sedan som bland annat gick ut på att barn som fått höra många sagor och läst mycket bättre blir bättre på svenska språket. Det tycker jag verkiigen märks när jag lusläser blogginlägg och artiklar just nu. Ha en fin start på nya veckan

  Gillad av 1 person

  • Ja läsning är verkligen ett bra hjälpmedel och jag önskade fler barn fick chans att uppleva böcker då jag har hört att många barn idag läser inte. Vilket jag tycker är tråkigt

   Gilla

  • Jo jag tror att det ligger något i det att man som vuxen har mer saker att göra och att man inte har lika mycket tid som när man var barn eller tonåring. 😊

   Gilla

 7. Jag håller med om att det är svårt att hitta blogginspiration emellanåt. Försöker att ha en liten plan framåt så att det finns något inlägg som inte är tidsberoende som jag kan lägga upp om jag inte har något att skriva om. Elina har tex en utmaning varje vecka som är kul att haka på, jag lägger ibland upp en ”Veckans”, ibland en ”Five on friday” osv och sådana inlägg kan man ju förbereda när man har tid och lust. Ibland händer inte lika mycket i livet att skriva om. Men om du känner att du har inspiration för tre dagar ska du kanske skriva dina inlägg men inte posta dem utan ha en dag emellan? Då blir ju livet mer levande istället för tre dagar och paus. Bara en tanke 🙂

  Gillad av 1 person

  • Nej ibland står livet lite stilla ibland. Det har du rätt i och ja det var en bra ide att sprida ut inläggen lite mer då blir ju bloggen mer levande, bra ide´ 🙂

   Gilla

 8. Jag skriver om mina dagar. Eller så slänger jag in en lista, berättar om en bok eller bara svarar på dem bloggutmaningar som jag är med.

  Jag tror att det är att man har ett hem att sköta. Som gör att man inte hinner det man vill göra. Som man gjorde som barn 😊

  Ta hand om dig! 🌷

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s