Blogger Stats Book Tag

Hej!
I dagens inlägg tänkte jag bjuda på en liten tag med frågor om böcker och bloggandet. Såg denna hos vargnattsbokhylla för några veckor sedan och här kommer mina svar.

 1. The last three books you read? Ja Tidssystrarna som är sista delen i trilogin om livstjuvarna av Linda Andersson, Captive: A mothers crusade to save her daughter from the terrifying cult Nxivm. Av Catherine Oxenberg. Och den senaste, Flickan framför muren del två i serien om Helena Waller. Av Kristina Appelqvist.
 2. Spoilers or spoiler free? När jag skriver mina recensioner vill jag gärna hålla dem spoiler fria då jag själv inte gillar spoilers. Speciellt om det är böcker jag själv vill läsa. Annars så störs jag inte så mycket av spoilers.
 3. How long have you been book blogging?Hmm jag har bloggat i många år men det var runt 2020 som jag verkligen började bokblogga. Innan det skrev jag mest om vardagen.
 4. A book you read in one sitting? Jag vet inte om jag någonsin har läst en bok i bara en sittning. Men en bok jag verkligen hade svårt att lägga ner var Evelyn Hugos 7 äkta män av Taylor Jenkins reid.
 5. Your favourite genre? Det är thrillers och skräck men även en del true crime. Eller biografier.
 6. Preferred book size? (novella, tome… etc) Jag skulle säga runt 350-400 men det händer att jag plockar upp tjockare böcker.
 7. Amount of books on your TBR? Jag tror jag har runt 200 böcker som är olästa nu då jag köpte en del böcker på bokrean i år. Därav att jag tänker läsa mer ur min egen hylla i år.
 8. A book you have DNF’d? En bok jag idag bestämde mig för att DNF var Kisses from hell. Det är en novellsamling med noveller om vampyrer.
 9. Recent awards or milestones? Jag har inte riktigt nått någon milstolpe men jag är glad att jag har hittat något jag brinner för att skriva om förutom min vardag.
 10. Best interaction with an author you enjoy? Jag har hittat en vän i Linda Andersson. Har skrivit om hennes böcker tidigare och ända som gör att jag inte har träffat henne är att hon bor i Skåne. Men vi pratar varje dag och jag kallar ändå henne min vän.
 11. Average number of books you read per month? En riktigt bra månad då blir det runt 4 böcker men annars 2 böcker. 1 ljudbok och en fysisk.
 12. Top three publishers? Har inga direkta förlag här som är favoriter.
 13. Social media sites your blog uses? Jag finns på youtube: Amanda Reads och på instagram: amandais_reading
 14. Average amount of time you spend networking? Det beror helt på vissa dagar blir det mer och andra dagar mindre. Försöker bli bättre på att lägga ifrån mig telefon
 15. Most comfortable blogging position? Min soffa i mitt lilla hörn.
 16. Music or quiet when writing reviews? Oftast vill jag att det ska vara tyst men ibland har jag musik på men då fungerar lugn musik bäst. Som pianomusik.
 17. Can you sum up your blogging style in 5 words? Ärlig, variation, enkel, personlig och inga spoilers.
 18. A blog you looked up to starting out? Jag blev faktiskt inspirerad av Vargnatts_bokhylla när jag upptäckte hennes blogg och det var då jag insåg att jag faktiskt kan blogga om böcker.
 19. The best book you have reviewed so far? Jag har bloggat ett tag men här är två böcker jag rekommendera varmt. Evelyn Hugos 7 äkta män som jag läste förra året. Och Marley and me (Marley och jag på svenska) Vet inte hur många gånger jag har lyssnat på den boken. Riktigt bra.
 20. Best piece of blogging advice? Man ska blogga om det man brinner för och själv vill blogga om. Då blir det genuint.
Foto av Janko Ferlic pu00e5 Pexels.com

Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Blogger Stats Book Tag

 1. härlig lista nu fick man veta lite mer vad du gillar, ska jag läsa föredrar jag också skräck det får gärna vara så spännande att man inte kan sluta läsa. annars gillar jag verklighetsbaserade böcker. Hoppas du får en mysig helg. Jag har bytt blogg nu så nu får vi se hur det går med wordpress för mig. kram

  Gillad av 1 person

  • Ja vad kul att du har kommit över till wordpress, hoppas du ska trivas här. Ja skräck är riktigt bra. Både i filmer, serier eller böcker 😊

   Gilla

 2. Roligt att läsa. Förstår helt gällande spoilers, ska jag inte titta så kan de gärna få spoila, men vill jag se/läsa något vill jag inte att någon berättar för mig vad som händer i serien, filmen eller boken 😅

  Gillad av 1 person

 3. Alltid roligt med listor, och just böcker är ju sitt stora intresse. Är periodare, och måste lyssna färdigt på boken jag har. Den är superbra, men har tappat lite.

  Gillad av 1 person

 4. De senaste tre böckerna jag läst är Musse och Helium bok 1 2 3 🙂 haha inte många böcker jag tycker om! Men dessa älskar jag ❤️

  Gillad av 1 person

 5. Kul att läsa dina svar på frågorna. Kul att du hittat det du brinner för. Läsa böcker. Sen tipsa om dem till oss läsare 😊. Så vi läsare kan åxå läsa/lyssna på dem böckerna som du läser/läst.

  Ha en fin dag! 🌿🌸

  Gillad av 1 person

 6. Så kul med en sådan lista! 😀 Håller med dig om att blogga om det man brinner för. Man märker ganska snabbt när ett blogg inlägg är fram tvingat eller något man verkligen vill skriva om. Har du några planer för helgen? Kram

  Gillad av 1 person

  • Precis och är det framtvingat så blir det inte bra så då är det bättre att antingen inte blogga den dagen eller att blogga om något man brinner för

   Gilla

 7. Så rolig lista. Det är så roligt att läsa dina svar. Ska definitiv gå in på din instagram och börja följa dig där också. Jag lyssnar just nu endast på ljudbok och har inte läst någon bok på bra länge. Jag föredrar också att sitta i soffan och blogga.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s