Bokrecension: Flickan Framför Muren

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra med mig, jag tänkte att jag skulle dela med mig av en recension. Det är dags att prata om boken jag och Marica har läst. Vi har läst Flickan framför muren av Kristina Appelqvist, del 3 i serien om Helena Waller, i vår bokcirkel. Det är så kul att vi fortfarande håller på.

 1. Vart fick du höra talas om boken och har du hört om den innan? Det var Maricas bok vi läste nu och förra året läste vi en annan bok av samma författare, samt, samma serie men nu var det del 3 (de är fristående) Så detta var Maricas val. Förra året läste vi del 5 i serien.
 2. Vad kände du när du läste boken? Varför tror du att du kände så? Jag gick nog in med lite höga förväntningar då den förra vi läste var så bra. Men jag kände en hel del spänning och undrade vem mördaren kunde vara.
 3. Något speciellt i boken som fick dig att reagera starkt? Ja, rektorn störde jag mig på en hel del. Inte till en början men det var ett val han gjorde som fick mig att reagera starkt och efteråt inte alls gillade honom.
 4. Vad minns du speciellt med denna bok? Jag minns att jag hoppades att den skulle vara lika bra som den förra, jag gillade att den var lättläst precis som den förra. Men nu så är det inget speciellt jag minns från boken.
 5. Vad var bäst samt sämst med boken? Att den är så lätt läst när jag läser hennes böcker flyger jag fram sämst, är nog att jag förväntade mig att den skulle vara lika bra som den förra. Men denna var mer okej, varken dålig eller jättebra. Lite medel. Efter ungefär halva så kände jag att detta var bara okej.

6. Om du ska beskriva boken med en mening vad säger du då? En tysk professor ska utses till hedersdoktor och under tillställning så har någon dött, och Helena Waller blir nyfiken på vem mördaren är.
7. Kan du känna igen dig i huvudkaraktären? Nja inte direkt men sedan så älskar jag ju crime så jag hade ju velat veta vem det är. Men nej inte direkt.
8. Är det någon karaktär som du inte gillade till en början, men sedan fick dig att ändra dig? Ja det skulle ju vara den vikarierande rektorn som jag berättade tidigare. Jag gillade honom först och sedan inte alls.
9. Kan du rekommendera boken? Ja, det är inte en ny favorit. Men gillar man mysdeckare så tror jag den kan passa. Var bara inte min favorit. Men helt okej.
10. Vad ger du boken för betyg? Jag ger den 4-5. Helt okej men inte den bästa jag har läst av författaren.

Det är jättekul att vi fortfarande håller på med våran bokcirkel och tycker absolut ni ska gå in på Maricas instagram och se vad hon säger och tycker om boken.

Kram/Amanda

5 reaktioner på ”Bokrecension: Flickan Framför Muren

 1. Här mår man bra. Har bytt portal nu då nouw bara krånglade. Spännande boken verkar vara. Har inte hört talas om den förut. Det är bra att boken är lättläst för blir den för svår att läsa kan man tappa motivationen.

  Gillad av 1 person

 2. Sån här recentiorn gillar jag. Frågor som man ska besvara. Kanske jag ska ta till mig när jag ska göra en recension till boken jag har läst ut.
  Låter som en bra bok 🙂
  Det låter kul med en bokcirkel. Förstår att det är kul att ha det med Marica.

  Ha en fin dag! 🌸

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s