En Helg med Läsning

Hej!
Hur mår ni?
Här är det faktiskt bra, idag är det söndag och den har spenderats i soffan med en bok det mesta av dagen. Igår blev det dock inget läst, hade en huvudvärk pga att jag är otroligt dålig på att dricka mycket vatten på sommaren.
Men så idag har jag faktiskt lyckats få en hel del läst. Har nu bara 50 sidor kvar. När man lägger ifrån sig telefonen och faktiskt läser så får man ju en hel del läst. Men det här med att lägga undan telefonen går bättre vissa dagar som idag och andra dagar inte så bra. Försöker bli bättre på det för jag tycker att det är betydligt bättre att sitta med näsan i en bok än med telefonen. Så idag är jag faktiskt rätt stolt över mig själv att jag fick och fått lite läst än att sitta och kollat instagram. 😉
Jag brukar eller har fått kommentarer som ”du bara läser” och ja det kanske verkar så och ofta så läser jag men att sitta med telefonen hela tiden som vi som många gör är ju inte bättre tycker jag. Hjärnan mår bättre av att sitta med en bok ”hela tiden” än med telefonen. Så jag försöker bli bättre på att lägga ifrån mig telefonen. Men det är nog en vana som kommer ta ett tag att träna bort.

Tycker om detta citat väldigt mycket

Självklart förstår jag också att alla har inte samma passion för läsning och böcker som jag men att lägga ifrån sig mobilen är något vi alla borde bli bättre på. Men ja det är något jag själv försöker bli bättre på. Annars så har jag städat badrummet och plockat här hemma. Resten av kvällen får vi se vad jag hittar på nu men blir nog ingen mer fysisk läsning isf med ljudboken.
Men det har varit en lugn helg, vilket jag tror jag behöver. Varit en väldigt intensiv vinter och vår så mitt huvud och kropp behöver återhämtning.

Kram/Amanda

18 reaktioner på ”En Helg med Läsning

 1. Åh jag känner igen det där med att inte lägga bort mobilen. En bok eller ljudbok är i alla lägen bättre än skärmtid. Och jag känner även igen att man dricker för dåligt under sommaren. Får tyvärr huvudvärk nästan dagligen. Men har blivit lite bättre på att dricka nu. Hoppas du får en fin kväll kram

  Gillad av 1 person

  • Ja att dricka vatten eller vätska överlag är jag dålig på. Borde bli bättre på det. Absolut att lyssna på en ljudbok är bättre än skärmtid ::)

   Gilla

 2. Ja såklart är det bättre att läsa böcker än sitta med telefonen, och man har ju olika intressen. Jag gillar ju att se serier och fotografera t ex. Det är ju bra att vi finns av alla sorter och av olika intressen

  Gillad av 1 person

 3. Jag tillhör de som sitter med mobilen allt för ofta faktiskt. Inte alls en bra vana. Är dålig på att läsa, men lyssnar lite mer. Samtidigt är det perioder. Ibland kan jag läsa hur mycket som helst. Vad läser du nu?

  Gillad av 1 person

 4. Underbart att du har kunnat sitta och läsa så mycket! Jag håller mig det att mobilen kan störa ibland när man ska läsa för man ska bara kolla en sak till osv. Jag håller också på att försöka träna bort vanan att kika på mobilen, speciellt när jag är rastlös. Men det kommer ta tid att träna bort.

  Gillad av 1 person

  • Jo är jag rastlös så händer det lätt att jag tar telefonen jag med och det är ju en vana som jag kommer få träna bort. Det kommer ta tid för mig med 🙂

   Gilla

 5. För läste jag väldigt mycket men nu fastnar jag ofta med telefonen eller någon serie. Emellanåt är jag ”duktig” på att inte ligga med ipad eller telefonen i sängen utan faktiskt ta en bok istället, men det är lätt hänt att jag ”bara ska kolla” något 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Att sitta med telefon gör människor otroligt mycket och jag är en av dem men har inga problem att lägga ifrån den när det är familjetid 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s