Mina Senaste Filmer & Serier #7

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra med mig. Jag tänkte att nu är det dags att börja på en ny lista på filmer och serier som jag har sett. Igår så såg jag och sambon klart en serie som vi har kollat på ett tag.
Först ut:

Merlin 5 säsonger och finns på Netflix. Såg klart den 6/21

Jag minns när jag var yngre och bodde hemma så gick denna serie på tv (2008-2012) Men jag såg aldrig något avsnitt men nu i vuxen ålder så har jag sett serien och tyckte den var så bra. Väldigt bra gjord. Handling: Serien är baserad på legenderna om kung Arthur, med trollkarlen Merlin och kung Arthur som ungdomar. Och här kommer Merlin till slottet och lär sig magi av sin farbror. Serien är familjevänlig.

Trailer till säsong 1

Nästa är också en serie som jag och B har kollat på tillsammans. Det finns 3 säsonger och vi har sett alla.

Serien heter: Love, Death and Robots. Finns på netflix och vi såg klart den senaste säsongen 7/15
Handling: Detta är en serie med olika långa avsnitt och olika handlingar för varje avsnitt. Det är otäcka varelser, mörk komedi och stygga överraskningar som samspelar i denna antologiserie för vuxna. Den presenteras av Tim Miler och David Fincher.
Helt klart en sevärd serie, vissa avsnitt kanske man inte ska äta till men vill man ha en serie med inte så långa avsnitt så rekommenderas den.

Här är en sneak peak på första säsongen

Sista för denna gång är en film som jag såg igår 16/7

Film: No one gets out alive 2021 och finns på netflix.

Handling: En kvinna från Mexico kommer utan id till Cleveland. Hon tar in på ett nedgånget pensionat, där hon snart börjar höra och se saker. Filmen är från 2021 och jag måste säga att jag gillade filmen. Jag tycker ju att dagens skräckfilmer inte alltid är bra. Men denna tycker jag var sevärd. De hade verkligen fått till den läskiga krypande känslan.
Skådespelarna var inga jag direkt kände igen men det tyckte jag inte gjorde något. Jag har sett en del av dagens skräckfilmer och nja, men denna kan jag tänka mig se igen.

Trailern👆

Så dessa är vad jag just nu har kollat på. Helt klart bra serier och en bra film enligt mig. Självklart har vi alla olika smaker och mina filmer och serier kanske inte passar alla. Men det kan ju vara intressant och se och då får ni ju ändå se lite vad jag tittar på. Jag vet att många brukar kolla på filmer med sin partner och det gör vi med. Men jag är nog lite mer för skräckfilmer än min sambo. Samt att jag ibland tycker det är okej att se något själv. Min sambo ser på serier jag inte ens är intresserad av..
Men nu ska jag avrunda här. Vad har ni sett på nyligen?

Kram/Amanda

25 reaktioner på ”Mina Senaste Filmer & Serier #7

 1. No one gets out alive lät väldigt bra men obehaglig. Ska kolla upp den. Har du sett ”Run”? Finns på Netflix också. En mamma som ger sin dotter en ”medicin” (va dottern tror från början) men den gör så att hon inte kan gå. Sitter i rullstol. För mig att hon va gående i början men…jävligt sjukt beteende av mamma. Blev typ arg.

  Gillad av 1 person

 2. Vi har verkligen inte samma smak på serier och filmer. Haha Jag älskar kriminalserier och då helst brittiska. Som du vet så tittar vi just nu på Midsomer Murders, vi är på säsong 15 av 22 så vi har några säsonger kvar. Vi tittar på Viaplay men vi har också några serier vi följer på Disney+. Netflix har vi inte just nu, tyckte inte det var värt det.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Vi har faktiskt något gemensamt och det är att jag älskar kriminalare, kanske inte verkar så. Men jag kollar bla på criminal minds på disney +. Kollade förut en hel del på Midsomer murder. Vart ser ni den serien?

   Gilla

 3. Merlin såg jag då den gick på tv. Kanske inte alla, men ofta. De andra har jag inte sett. Nu tittar vi på manifest på netflix. Sällan vi kan sitta ihop, men ofta blir det ett par avsnitt då det väl blir av.

  Gillad av 1 person

  • Jo det var ett helt okej slut men jag kan förstå varför du inte blev nöjd med slutet 🙂 Jag får lägga till Manifest på listan på serier att se 🙂

   Gilla

  • Ja precis alla gillar ju inte skräck och så är det ju, tycker det är kul att vi har olika smaker så man får många olika tips. Ska bli kul att läsa om dina senaste serier du har sett 🙂

   Gilla

 4. Aha visste inte att de var baserade på kungs arthurs tid. Men kul när man ser klart serier som man inte orkat el förstått när man va mindre

  Gillad av 1 person

 5. Jag kom nyss hem ifrån gymmet. Så trött nu. Men lite mat & vila. Så ska det ordna upp sig 🙂.
  Kul att läsa om filmer du sett. Merlin är bra 👍. ”Love, Death & Robots verkar bra. Händer att vi ser lite monster filmer här. Mest aktions filmer.
  Det är samma här serier jag ser på. Som K inte ser på. Å tvärt om. Det är ju så & det är bra tycker jag 🙂. Att man har olika smaka alla.

  Hoppas att veckan starta bra. Ta hand om dig❣️🤗

  Gillad av 1 person

  • Jo jag tycker också att det är bra att vi har olika smak på serier eller filmer som vi ser på enskilt. Man behöver ju inte se allt tillsammans. Merlin tyckte jag också var bra 😊

   Gilla

 6. Jag gillar också skräck mer än vad min sambo gör, så ibland kollar jag såna filmer själv. Men ibland vill han kolla dom tillsammans också 🙂 Vi kollade nyligen på Netflix serieversion av Resident Evil. Nu håller vi på med serien Manifest när vi äter.

  Gillad av 1 person

  • Det är samma här. Ibland vill sambon med kolla på skräckfilmer men annars gör jag det själv. Tycker det är helt okej då vi har andra serier som vi ser på tillsammans 😊

   Gilla

 7. Tack för tips! Ska nog se den där ”No one gets out alive” ikväll. Sitter hemma isolerade då sambon åkte på corona lagom till julafton 😅 Vad passar då bättre än filmkväll? Hoppas ni har haft en fin jul! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s