Tisdagstrion: Skola & Arbetsliv

Tisdagstrion

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra med mig, det är tisdag igen och det betyder ju att det är dags för tisdagstrion igen som ugglan och boken håller i. Denna tisdag ska vi tipsa om böcker som handlar om skola eller arbetsliv. Och såklart får man tolka på valfritt sätt. Så här kommer mina tips.

Först ut

Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King. Det var ju ett tag sedan jag läste den här boken, men Tara har aldrig gått i en skola. Och det här är hennes självbiografi Hennes familj är mormoner. Läs den.

Näst är en bok jag läste förra året:
Amari har aldrig slutat tro att hennes försvunna bror Quinton lever. Inte ens när polisen hävdar att han är död. Hon vet att han finns där ute någonstans. En dag hittar hon en portfölj i hans garderob, som innehåller en inbjudan till ett sommarläger på Byrån för övernaturliga angelägenheter. Amari har ingen aning om vad det betyder, men hon förstår att det på något vis hänger ihop med hennes bror. Hon söker upp den märkliga Byrån, och det blir ett möte som förändrar Amaris liv. Snart tvingas hon acceptera att magi och övernaturliga krafter faktiskt existerar. Hon bestämmer sig för att försöka bli antagen till Byråns skola. Riktigt bra bok och jag är riktigt glad att jag läste den. Gillade man Harry Potter när man var liten så kommer man tycka om den här. För det var som att läsa Harry Potter.

Sist ut

Eliza Mirk is shy, weird, and friendless. Online, Eliza is LadyConstellation, anonymous creator of a popular webcomic called Monstrous Sea. With millions of followers and fans throughout the world, Eliza’s persona is popular. Eliza can’t imagine enjoying the real world as much as she loves her digital community. Then Wallace Warland transfers to her school and Eliza begins to wonder if a life offline might be worthwhile. But when Eliza’s secret is accidentally shared with the world, everything she’s built-her story, her relationship with Wallace, and even her sanity-begins to fall apart. 
Jag tyckte verkligen att den här var mysig och den gav en verkligen ett leende på läpparna.

Alla dessa 3 böcker tycker jag helt klart är läsvärda och alla böckerna tar ett eller på ett annat sätt plats i en skola. Har ni läst någon av dessa?
Kram/Amanda

24 reaktioner på ”Tisdagstrion: Skola & Arbetsliv

    1. Jo hon fick hem undervisining av sin mamma men hon fick aldrig läras sig om det de barn fick lära sig när de gick i vanlig skola. Tara var 17 år när hon fick veta om förintelsen tex 🙂

      Gilla

    1. Ja, hon berättar om sitt liv och Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s