Lördag & En Tag

Taggar, Vardag

Hej!
Hur mår ni?
Idag är det lördag och den har mest bestått i att jag faktiskt har hållit i en bok och läst. Det är så mysigt när jag väl får mig ro och faktiskt läser. Tror dock mitt problem är att jag måste bestämma mig för att nu ska jag läsa, och inte tänka jag gör det sen. Då blir det inte av. Så istället tänkte jag att vi tar och gör en liten tag som jag hittade hos Vargnatt som hon har gjort på sin blogg för flera år sedan.

Skulle du hellre…. heter tagen

1. Läsa bara trilogier eller fristående böcker? Hm svårt tycker jag ändå, trilogier då får man ju umgås med karaktärerna ett tag. Men fristående är också bra för då är man ju klar med boken sen. Men säger nog ändå trilogier.
2. Läsa bara kvinnliga eller manliga författare? Oj, jag har inte koll riktigt på vilka jag läser mest av ens… Kan man ens välja. Jag vill ju kunna blanda?
3. Handla i en fysisk bokaffär eller på internet? Det är väldigt skönt att kunna beställa hem saker från nätet. Men jag älskar att gå i en butik som har böcker.
4. Se att alla böcker blir filmer eller tv-serier? Tv-serier för då får man med mer från boken.
5. Läsa 5 sidor per dag eller 5 böcker per vecka? Jag önskar jag kunde läsa 5 böcker på en vecka för då skulle det inte vara så många böcker olästa i hyllan.
6. Vara en professionell recensent eller författare? Författare helt klart.
7. Bara läsa dina 20 favoritböcker om och om igen eller alltid läsa nya som du
inte läst tidigare?
Alltid läsa nya jag aldrig har läst tidigare. Finns en liten chans att jag kan tröttna även om de vore mina favorit böcker.
8. Vara en bibliotekarie eller jobba i bokaffär? Hm kan man inte jobba som bibliotekarie på halvtid och i en bokaffär på halvtid?
9. Bara läsa din favoritgenre, eller alla genrer förutom din favorit? Mina favorit genre.
10. Bara läsa fysiska böcker eller e-böcker? Den är enkel, föredrar fysiska böcker så att bara läsa fysiska böcker.

Detta var mina svar på denna lista. Om ni vill så får ni också göra den. Tycker det är kul att göra listor eller tags ibland. Då får ni ju lära känna mig lite + att jag får blogga fast det inte har hänt så mycket i vardagen. Men nästa vecka kanske det kommer en bokrecension. Beror ju på hur duktig jag är på att lägga ifrån mig telefon och datorn. Jag vet mycket väl att skärmar inte är bra för ögonen och att läsa en fysisk bok är betydligt bättre. Så nu ska jag avrunda och kanske får en tredje novell läst innan jag somnar ikväll.
Hoppas eran helg fortsätter precis som ni vill ha den.

Kram/Amanda

20 reaktioner på ”Lördag & En Tag

 1. Ja, det är nog det där som är mitt problem – att jag tänker ”sen”, Har en kompis som alltid satte sig en liten stund när hon kom hem från jobbet, och bara läste sen stund. Tyvärr kastar jag mig alltid över vardagssysslor istället.

  Gillad av 2 personer

 2. Den här listan var ju toppen! Jag ska också göra den. Kul sätt att lära känna andra bloggare så här, och frågorna får mig att tänka till. Lite jobbigt är det ju när man måste välja och jag tror inte att jag säga bu eller bä i något av fallen. Jag önskar också att jag kunde läsa fem böcker per vecka. Ska vi gå i bokpension? 😉

  Gillad av 2 personer

  1. Ja! Vore superkul om du också gjorde den här listan och få läsa dina svar- Det perfekta jobbet för mig hade varit att läsa böcker och recenserat dem. Och att då få betalt för det. 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Jag mår bra men har fortfarande träningsvärk från ridningen i fredags. Vilken kul lista. Det är något speciellt med fysiska böcker. Däremot så lyssnar jag mest på ljudböcker.

  Gillad av 2 personer

  1. Intressant jag kan lyssna på fakta böcker och om det är författaren själv som läser in då blir det extra intressant. Och samma sak med biografier. Om det handlar om en viss person och den personen även läser in sin egen bok blir det extra intressant 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s