Tisdagstrion: Medelhavet

Tisdagstrion

Hej!
Hur mår ni?
Det är tisdag och det betyder som vanligt att det är dags för en ny tisdagstrio som idag är att vi ska vara vid Medelhavet. Passar perfekt nu att drömma sig bort till varmare länder när snön är här. Kolla in Ugglan och boken för mer tips. Men här kommer mina tre boktips efter att jag nu har funderat.

Först ut är en bok jag läste nyligen

Det här är del 2 i Emma Lundgren serien. Här börjar vi när Emma befinner sig i Rom på en resa som hon hade tänkt göra med polisen Fredrik. Men hans dotter blir sjuk och han tvingas stanna hemma. När Emma sedan kommer tillbaka till jobbet på universitet i Skövde efter en helg i Rom blir Emma snart indragen i en ny mordutredning tillsammans med Fredrik. Detta är en fristående serie. Och jag kan varmt rekommendera hennes böcker om man gillar mysdeckare.

Det här är en bok jag skulle vilja läsa. Då jag har hört lite om den och nu har den legat och grott och jag är ändå lite intresserad. When Katy’s mother dies, she is left reeling. Carol wasn’t just Katy’s mom, but her best friend and first phone call. She had all the answers and now, when Katy needs her the most, she is gone. To make matters worse, their planned mother-daughter trip of a lifetime looms: two weeks in Positano, the magical town Carol spent the summer right before she met Katy’s father. Katy has been waiting years for Carol to take her, and now she is faced with embarking on the adventure alone.
But as soon as she steps foot on the Amalfi Coast, Katy begins to feel her mother’s spirit. Buoyed by the stunning waters, beautiful cliffsides, delightful residents, and, of course, delectable food, Katy feels herself coming back to life.
Vi får se om och när jag läser den här.

Sista

Den här boken läste jag för två år sedan. Och jag minns fortfarande delar ur den och det är en bok man minns.
Med råttorna kommer pesten, och Oran i Nordafrika blir en stad i belägringstillstånd. Isolerade från omvärlden är invånarna utelämnade åt varandra och åt skräcken. Men en liten grupp, med läkaren Bernard Rieux i spetsen, tar upp kampen mot pestens härjningar. Hans skildring av det sega motståndet mot lidande och död är en ständig aktuell berättelse om människans förhållande till det onda – om underkastelse och feghet, om ansvar och mod, och om solidaritet som en revolt mot tillvarons meningslöshet.

Så i den här trion så har vi både böcker jag har läst och vill läsa. Har ni läst någon utav dessa? Och alla tar mer eller mindre plats vid medelhavet.
Kram/Amanda

22 reaktioner på ”Tisdagstrion: Medelhavet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s