Mina Bästa Böcker 2022

Vill du inte läsa om mitt bokintresse så finns det ett nytt inlägg längre ner.

Hej!
Hur mår ni?
Här är det bra. Tänkte jag kunde göra ett inlägg om mina bästa/favoriter böcker för 2022. Sett flera göra någon form av årskrönika och kanske gör jag själv något liknande. Men tänkte göra ett inlägg iaf där jag gör en lista på mina bästa läsupplevelser. Bara för att en bok ståt på första plats är det inte den BÄSTA utan alla böcker på denna lista är favoriter, varken mer eller mindre.

 1. The shining av Stephen King
 2. Monica Magnus 1966 av Ulrika Ewerman
 3. Lösta Fall av Stine Bolther
 4. The disinvited Guest av Carol Goodman
 5. Mina liv som hund av W. Bruce Cameron
 6. Stockholm Undergång. En novellsamling med flera författare
 7. Tidssystrarna (triliogin om livstjuvarna) del 3 av Linda Andersson
 8. Rörelsen av John Ajvide Lindqvist del 2 i platserna triliogin
 9. The Mercies av Kiran Millwood Hargrave
 10. Julskuggor av flera författare då det är en novellsamling.

.Jag skulle ha kunnat fortsatt med denna lista och göra detta till en väldigt lång lista men det jag har märkt är att jag hade mina bästa läsupplevelser under sommaren och hösten/vintern. Och jag avslutade med att läsa the mercies förra året som jag inte kunde sluta läsa. Det finns såklart många fler böcker som jag har bra lässtunder från. Men det skulle bli en lång lista. Jag har dock haft ett väldigt bra läsår då det var bara några få böcker som jag inte tyckte om. Vill ni se ett inlägg med mina ”sämsta” böcker för 2022?

Här har vi några av böckerna. Jag hoppas verkligen att 2023 blir ett lika bra läsår som förra året. Jag har en app som heter ”goodreads” Det är en app där man kan lägga till böcker i sin läsa lista och vara vänner med andra bokälskare och se vad folk läser. Lite som facebook. De har även en utmaning man kan göra. Jag hade bestämt mig förra året att läsa 52 böcker och det gjorde jag. Läste tillochmed 53 böcker. I år så har jag bestämt eller utmanat mig med att läsa 60 böcker i år. Vi får se. Jag gör detta för mig själv och inte för att vara bättre än någon annan. Men det är kul att utmana sig. + att det är så himla lätt att scrolla på mobilen så då är det bättre att läsa.

Läste ni några bra böcker förra året?
Kram/Amanda

18 reaktioner på ”Mina Bästa Böcker 2022

  • Ja du kan ju använda appen, lite du behöver ju inte göra utmaningen som jag gör. Och om du vill göra utmaningen så kan du ju själv bestämma hur många böcker du vill läsa på ett år. Behöver inte vara lika mycket som mig. 😊

   Gilla

 1. Jag själv har en väldigt tuff period just nu då jag har en extrem ångest. Vad kul, att läsa vad du har läst för böcker. Jag själv har börjat läsa den ena som jag fick av dig i födelsedagspresent.

  Gillad av 1 person

 2. Tack för all läsinspiration. Hur många böcker läser du ungefär varje år? Ja, jag vill också veta vilka böcker du läst som du inte gillar. I sommar ska jag försöka läsa lite böcker. Hinner ju inte nu när jag pluggar tyvärr.

  Gillad av 1 person

  • Jag skulle säga mellan 5-53 böcker på ett år. Men när jag studerade så var det inte alltid jag orkade läsa. Det viktigaste är inte heller hur många böcker man läser utan att man läser och tycker det är mysigt. Hoppas du hinner läsa boken du fick av mig 😊

   Gilla

 3. Men oj vad många böcker du hann med! Tror inte att jag läst någon av dem på din lista… Jag har som mål detta året att läsa mer, jag tar mig för sällan tid för det. Ska verkligen bestämma mig att välja bok istället för skärm för jag älskar eg att läsa!

  Gillad av 1 person

  • Hoppas du iaf läser några böcker under detta år. Det är inte alltid lätt att vara bestämd att sätta sig ner och läsa. Läsa är verkligen mysigt och rofyllt 😊

   Gilla

 4. Kul att läsa om din årskrönika om dina böcker. Jag tycker det skulle vara kul att läsa om dina mindre bra böcker under 2022.
  Synd att appen är på Engelska.

  Jag lyssna på alla 7 böckerna om systrarna. Det var mina bästa böcker 📚 under 2022. Nu väntar jag på att boken om Pa Solt ska komma ut 😊.

  När läser/lyssnar du dina böcker 📚??

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gillad av 1 person

  • Oj det kan vara olika men eftermiddagen/ kvällen. Tycker om att somna till ljudböcker också så det kan bli när jag lägger mig också. Böckerna om de 7 systrarna har jag hört ska vara riktigt bra. 🙂 Ta hand om dig med 😊❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s