Mina Sämsta Böcker 2022

Hej!
Hur mår ni?
I det här inlägget så tänkte jag prata om de böcker som kanske inte blev en hit riktigt. Ni vet böcker som först börjar riktigt bra och sedan ju mer man läser så inser man att detta inte alls var bra. När jag menar ”sämsta” är den inte sämst och dålig. Det var bara en sämre läsupplevelse för mig. Det betyder inte att boken är dålig. Och skulle du vilja ge någon av dessa böcker en chans så tycker jag absolut du ska göra det. Så här kommer min lilla lista:

 1. Djupgraven (del 1) av Camilla Steen. Jag har läst några av hennes böcker som jag verkligen gillat. Men den här nja. Känner inte att jag vill fortsätta med triliogin.
 2. Liv i överflöd (del 3 i Lundgren & Andersson) av Kristina Appelqvist. Jag och Marica håller ju på att ta oss igenom hennes böcker som hon har skrivit. Den här var inte lika bra som vissa andra av hennes böcker. Det finns bättre böcker av henne. Dock älskar jag att hon har korta kapitel i sina böcker.
 3. Vanishing act av Charlie Hodges Läste denna i somras och först var det riktigt bra. Men ju mer jag läste och mot slutet så fastnade inte alls. Skummade igenom så nej besvikelse.
 4. Alice och flugan av James Rice Denna bok fick jag av Victoria för några år sedan och förra året läste jag den. Den var helt okej men ingen bok jag fastnade för och kände att detta inte var någon bok jag skulle läsa igen.
 5. The corrections av Jonathan Franzen Den här minns jag att jag har läst men det var en sån lång och tråkig bok. Det blev mer spännande mot slutet men det var inte värt så lång som den var. Läste den dock i för en kurs.
 6. Kisses from hell en novell samling med olika författare. Läste en novell och kände redan direkt att detta inte kändes rätt.

Här har vi då en lista med böcker jag inte alls fastnade för eller tyckte om när jag började läsa men fastnade mindre för ju mer jag läste. Novellsamlingen ”kisses from hell” har fått flytta till en person som jag tror kommer uppskatta den mer. Även Alice och flugan har jag inte kvar. Får se om jag ger Vanishing act en chans till i framtiden. Men just nu blir det ingen omläsning av den. 6 böcker som inte passade mig men annars så hade jag väldigt bra läsår- så jag gissar att jag kan lite om vad jag tycker om och inte tycker om.
Vi får se i slutet av detta år hur det blev med den saken. Om jag har läst fler som jag inte gillade eller om det blir lika bra som förra året om inte bättre. Men dessa böcker fungerade inte för mig och hade ingen direkt bra upplevelse. Om du har läst någon av dessa och tyckte om den så är jag bara glad för din skull. Men för mig blev det inte så. Men det är bra att vi alla har olika smak.

Har du läst någon bok under 2022 som du inte gillade eller fastnade för? HÄR kan ni läsa om mina bästa böcker för 2022.
Kram/Amanda

17 reaktioner på ”Mina Sämsta Böcker 2022

 1. Eftersom jag inte hade läst någon av böckerna på din bästa lista så var det ganska skönt att jag inte läst någon av dina sämsta heller 🙂 2022 räknas nog som ett av mina sämsta läsår och 2023 kan bara bli bättre!

  Gillad av 1 person

  • Ja det har också hänt mig att jag har läst en bok som ju längre in man kommer desto sämre blir den. Bör ju vara tvärtom att den blir bättre och bättre 😂😍

   Gilla

 2. Jag mår bra men är hemma från radion idag då jag kände att jag behövde det. Jag sov inte bra i helgen. Alla har nog läst böcker som inte man tyckt är bra, Jag kommer ihåg att morsan säger att hannibal böckerna inte alls är lika bra som filmerna. Jag menar När lammen tystnar, Hannibal och Röd drake.

  Gillad av 1 person

  • Oftast så brukar det ju vara tvärtom att böckerna är bättre än filmerna, jag har dock bara sett filmerna än så länge. Däremot så vill jag läsa böckerna också, någon gång.

   Gilla

 3. Kul att du skrev ett inlägg om dina mindre bra böcker. Jag har inte lyssnat på någon av böckerna som du skrev upp här i inlägget.
  Jag har avbrutit någon bok under 2022. Men minns inte vilken det var. Jag gör det heller inte ofta. Jag provlyssnar på böckerna. Känner efter om det är någon bok för mig. Sen tar beslut därifrån.

  Hoppas att du har fått en bra start på veckan! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gillad av 1 person

  • Verkar som du hittade bra böcker för dig som passade då om det inte var så många som inte passade. Kul när man hittar rätt böcker för en. Ta hand om dig också 😊❤

   Gilla

 4. Var intressant att läsa inlägg som dessa. Skall absolut undvika just dessa böcker. Det är många böcker som helt enkelt inte finner något intresse till och dem avslutar man självfallet! ♥️ Hittar någon annan som man finner mer intresse!

  Gillad av 1 person

  • Ja och som med allt annat så är ju smaken delad och vissa böcker fungerar inte för en. Men det är ju tur att det finns många böcker att välja mellan 😊😍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s