Bokrecension Blodspoeten

Bokrecensioner, ljudböcker

Hej
I detta inlägg tänkte jag skriva en ny bokrecension då jag tidigare i veckan lyssnade klart på en ljudbok. Och jag såg att jag har skrivit recensioner på de andra böckerna så då ska vi skriva recension även på del 3.

Bok: Blodspoeten av Ramona Ivener (del 3) i David Ritter serien. Ugiven på bokförlaget Nona 2023.

Handling: Det är tidig vår och en ung kvinna hittas mördad i Kongens have i Köpenhamn med ett poetiskt meddelande bredvid kroppen. Två år senare har ingen glömt det ovanligt brutala mordet men mördaren sitter i tryggt förvar på sluten rättspsykiatrisk anstalt, så när det sker ett liknande vansinnesmord på en känd skådespelerska på Djurgården i Stockholm börjar polisen misstänka att det rör sig om en copycat-mördare. David Ritter och hans team blir snart indragna i utredningen och det dröjer inte länge innan de alla svävar i livsfara.
Detta är del 3 men den är fristående, med nytt mord men vill man följa karaktärerna så börja från del 1 men man behöver inte läsa del 1. Men jag kan starkt rekommendera den. Del 1 var så bra så jag köpte även boken.

Vad tyckte jag: Jag tyckte denna var riktigt bra och det var svårt att sluta lyssna på boken när jag lyssnade. Bara på några dagar så blev jag klar och jag drar tillochmed paralleller till Lars Kepler. Så gillar man Lars Keplers böcker så kommer man tycka om dessa också. Riktigt bra, spänningen är hög från första stund. Ja helt enkelt riktigt bra och nu längtar jag tills del 4 kommer nästa år 😍Jag tycker även att Ramona skriver väldigt bra och det är lätt att hänga med i storyn. Boken finns som ljudbok där ljudböcker finns men de finns även i fysiskt format. Ljudböckerna är bra Magnus Roosman läser in dem och gör det så bra. Han är en av mina favorituppläsare.

Jag kan varmt rekommendera hennes böcker och här kan ni läsa recensionen på boken frostänglar och Nattväkten Trycker ni på länkarna kommer ni till recensionerna på del 1 och 2 i serien om David Ritter som är skriven av Ramona Ivener.

Kram/Amanda

12 reaktioner på ”Bokrecension Blodspoeten

 1. Det verkar vara en väldigt spännande bok. Jag kan tycka att det är bra när de olika delarna är fristående, för då ”måste” man ju inte börja från del 1. Jag har aldrig lyssnat på ljudbok, för jag tycker om pappersböcker.

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag håller med, jag gillar också pappersböcker men jag tycker det är så skönt att kunna somna till en ljudbok eller om man gör några sysslor. Då är det rätt skönt tycker jag att lyssna på bok. 🙂

   Gilla

 2. Så fint att få läsa ett nytt boktips av dig. Det är ju jätteroligt att få följa ditt läsande av en hel serie bok för bok. ”Blodspoeten” är onekligen en lockande titel och jag ska därför kika närmare på Ramona Iveners böcker. Jag har inte läst krim på evigheter, ändå gillar jag det mörka och tycker, som du, att det är fascinerande med seriemördare.

  Gillad av 1 person

  1. Vad kul och höra att du tycker om att följa mitt läsandet. Jag tycker helt klart att du ska ge Ramonas böcker en chans. De är verkligen så bra 😍

   Gilla

 3. Detta verkar vara en bokserie för mig. Däremot håller jag på att lyssna på böckerna om Joona Linna av Lars Kepler. Denna serie ska jag kolla upp när jag inte vet vad jag ska lyssna på.

  Gillad av 1 person

  1. Hoppas du tycker om böckerna om joona linna jag lyssnade på den senaste i serien för inte så längesen. Ska bli kul och höra sen vad du tycker 🙂

   Gilla

 4. Tack för bok tips 🙏🏻😊. Gillar böcker som bli spännande direkt eller där det händer saker direkt i boken.
  Bra att du skrev ett tips på att, om man vill hänga med i karaktärerna. Så ska man börja med 1:a boken 👍.
  Ha en skön helg! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s