Serietips & Boktips

Hej!
Hur mår ni?
Jag mår bra och jag måste verkligen bara säga TACK till alla grattis! Blir så himla glad och varm i hjärtat❤ Var lite orolig innan men jag är så glad. Var väl mest orolig över vad folk ska tycka & tänka men borde lra mig att inte bry mig så mycket om det. Alla tycker vi olika oavsett vad. Och som Natacha skrev oavsett om man bor i hus eller lägenhet, stort eller litet så behöver vi alla egentid ibland. Läs gårdagens inlägg ”liten uppdatering” så förstår ni. (Ni läser detta)
Nu tänkte jag dela med mig av lite serietips och boktips, ni verkar gilla mina tips så här kommer några.
Första serien:

Ratched serien finns på netflix och just nu bara 1 säsong men det är klart för säsong 2
Handling handlar om Mildred Ratched som söker jobb på ett mentalsjukhus som heter Lucias och samtidigt som hon söker jobb där så kommer en ny patient dit, en mördare. Frågan är om han är psykisk sjuk eller ska dömas till döden. Serien är inspelad med en känsla av att man är tillbaka i tiden till 70-talet då psykisk sjuka eller om man hade en depression behandlades med bla lobotomi. Om man gillar American horror story kommer man älska denna då en av skaparna till denna serie är Ryan Murphy som även gjorde American horror story och även 2 av skådespelarna känner man igen från American horror story. Jag älskade serien men det är inte konstigt då jag älskade American horror story.

Boktips:

Nattväkten är första delen i David Ritter serien och är skriven av Ramona Ivener och inläst av Magus Roosmann. Jag tyckte boken var riktigt bra och bättre blir det ju när en utav mina favorit uppläsare läser in boken. Handlar om David Ritter som får lösa ett fall med en seriemördare offren blir brutalt mördade och han inser även att denna utredning blir mer personlig än vad han velat. Gillar man Stefan Ahnhems böcker om Fabian Risk så kommer man tycka om denna. Jag har läst böckerna om Fabian Risk och älskade serien. Detta är första och jag ser fram emot nästa bok. Gav boken 4 stjärnor. Detta är en deckare och helt i min smak.

Så detta var mina tips, här har vi nyss ätit blev köttfärssås och spagetti. Riktigt gott. Så har ni sett serien eller läst boken. Boken är väldigt ny kom ut i år.

Kram/Amanda

23 reaktioner på ”Serietips & Boktips

 1. Vad kul att ni bor ihop jag fick läsa lite i föregående inlägg . Förstår att man vill ha större men man FP oxå nöjda sej med det man 🙂

  Gilla

 2. såg lite av den serien med tyvärr var den inget för mej 🙂 Men alltid kul med lite boktipps som man kan kolla upp nu när man är mycket hemma 🙂

  Gilla

 3. Jag har inte sett Netflix Ratched, men o! Den måste det bli efter att jag sett klart på Lovecraft Country. Jag har tänkt göra det länge, men nu är det ditt inlägg som övertygar mig om att det är dags. 😁 Jag skriver några rader till dig efter att jag sett klart, så kan vi utbyta tankar. Har dock svårt att sträcktitta på serier, så det lär inte hända på en dag eller två. Men kanske lagom till nästa helg.

  Gillad av 1 person

  • Vad kul att höra att mitt inlägg gör dig mer sugen på att se serien! Ta din tid på att kolla på serien. Vet hur det är ibland orkar inte jag heller sträcktitta 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s