Lugn start på veckan

Hej!
Hur mår ni?
Jag mår bra, idag är det måndag och idag har varit en lugn dag. Ringde lite samtal på eftermiddagen och fick det viktiga gjort men nu på kvällen har jag läst, spelat in en matlagnings video när jag lagade middag och nyss ätit. Blev en väldigt god baconsås med ris. Hade även i lite frysta grönsaker i såsen.

Blev väldigt gott och nu är jag mätt. Har även passat på och läst ut min och Maricas bok för denna månad det gjorde jag innan jag började med maten. Recension kommer men vi kan säga så här: Det är nog en av årets bästa böcker jag har läst. Så bra var den! Boken heter Vintervatten. Men som sagt våra recensioner kommer i slutet av december.
Igår kollade jag även på Harry Potter och halvblodsprinsen. Jag har ju lyssnat på alla böcker nu. Tycker fortfarande att filmerna är bra men böckerna är bättre. Nu funderar jag på att börja läsa en ny bok. Känner att jag verkligen har kommit in i ett läsflow. Så härligt. Men vi får se vad jag gör. Tänker att det är bäst att passa på då lässvackan har släppt.😁Men veckan har iaf börjat lugnt precis som jag gillar, beställt sista julklappen också.
Madeleines bloggutmaning ska vi ta innan jag rundar av:
13 Dec:  Lucia idag, har du någonsin burit luciakrona? Nej och jag vet ju att det var lucia igår men jag är nog rätt annorlunda, jag har aldrig känt riktigt att jag har velat varit lucia i skolan. Jag var tomtenisse på dagis😉
14 dec: Skickar du julkort? För första gången på flera år så skickade jag julkort i år. Annars har det varit flera år som jag inte skickade några julkort. Men i år.

Kram/Amanda

32 reaktioner på ”Lugn start på veckan

 1. Boken låter spännande, ska bli kul med en recension!
  Har inte heller varit Lucia någon gång. Som mörkhårig var det liksom inte precis poppis när jag växte upp. Det var alltid någon med långt blont hår som fick vara det. Men jag har inte heller velat vara just Lucia.

  Gillad av 1 person

 2. Maten såg supergod ut. Många som inte brukar skicka julkort har gjort det i år. Känns som om man måste hålla fast vid alla rutiner som bara kan i dessa tider. En tomtenisse är väl precis lika fint. Min fd kollega var alltid pepparkaksgubbe. Det hade aldrig funkat nu då hon är från Indien från början 🙂 Det hade skrikits om rasism fast hon ville detta.

  Gillad av 1 person

 3. Åh, jag älskar verkligen Harry Potter. Både filmerna och böckerna. Gjorde ett försök att läsa om alla böcker ganska nyligen, men jag har alltid så mycket annat som jag tänker att jag ska göra först, så jag kommer aldrig riktigt till ro att läsa. I jul ska jag i alla fall vara lite ledig, så då kanske jag kan försöka ta mig igenom en av böckerna i alla fall.

  Gillad av 1 person

 4. Gillar både böckerna och harrypoter filmerna och har läst och sett filmerna flera gånger, kul när man hittar en bok som man verkligen gillar, ska bli kul att läsa om den sedan och baconsås är gott, det ska jag äta idag tror jag

  Gillad av 1 person

 5. I år skickar vi julkort till typ familjemedlemmar och så några vänner utanför familjen. 🙂 Försöker även skicka julklappar till några utvalda inom familjen (vi har egentligen lottat och har en var att köpa till – men jag köpte några till).

  Gillad av 1 person

 6. Jag säger som dig, filmerna är bra men böckerna är bättre.

  Jag har aldrig varit lucia eller velat vara lucia. Jag var storängel och det tyckte jag var perfekt.
  Vi var två storänglar i luciatåget, vi hade vingar som stack ut ca 1m vardera sid om oss så vi tog plats, syntes och fick respekt. Lucian vara bara söt.
  Mina divalater föddes definitivt där. Haha

  Gillad av 1 person

 7. Jag har varit Lucia flera gånger, det blir lätt så när man sjunger i kör och har långt hår. En gång fick jag så mycket stearin i håret att jag fick klippa av nästan allt… Behöver du boktips har jag massor både på min blogg och instagram 🙂

  Gillad av 1 person

 8. Maten ser god ut. Nästan likadan mat som vi gjorde igår 🙂.
  Den boken som du & Marika har som December bok. Den måste jag kolla upp. Eftersom du sa att det är den bästa boken 😊.

  Många säger att Harry Potter böckerna är bättre än filmerna.

  Ha en bra dag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s